Noi credem ca in tineri ne este viitorul, al neamului, indiferent ca e Drochia, Chisinau, Bucuresti sau Cluj

0
101
  1. Republica Moldova speră să reia în cel mai scurt timp discuţiile pentru reglementarea transnistreană

Republica Moldova speră că discuţiile despre reglementarea transnistreană în formatul 5+2 vor fi reluate în curând, a declarat vicepremierul moldovean Gheorghe Bălan, după o întâlnire cu ministrul de Externe al republicii separatiste proruse Transnistria, Vitali Ignatiev, relatează site-ul agenţiei Tass.

http://www.mediafax.ro/externe/republica-moldova-spera-sa-reia-in-cel-mai-scurt-timp-discutiile-pentru-reglementarea-transnistreana-16722776

 

  1. Scandal uriaș între președintele Dodon și armata Republicii Moldova din cauza NATO

Este scandal uriaș între președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și armata acestei țări. Vedeți mai jos ce legătură are acest conflict cu NATO.

Mai mulți militari din forțele armate ale Republicii Moldova participă la exercițiile multinaționale Rapid Trident 2017 din Ucraina. Miercuri, guvernul de la Chișinău a avizat plecarea militarilor la exercițiu, dar președintele Dodon a interzis participarea trupelor din Moldova la această acțiune și a cerut degradarea celor care au comandat deplasarea la Lvov, transmite Jurnalul Național.

https://psnews.ro/scandal-urias-intre-presedintele-dodon-si-armata-republicii-moldova-din-cauza-nato-188006/

 

  1. Filip, la Odesa: Noua Lege a Educaţiei din Ucraina nu trebuie să constrângă drepturile românilor

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a discutat vineri, la Odesa, în cadrul unei întâlniri bilaterale cu omologul său ucrainean, Volodimir Groisman, problema noii Legi a educației, adoptată de Rada Supremă de la Kiev pe 5 septembrie.

http://infoprut.ro/48164-filip-la-odesa-noua-lege-educatiei-din-ucraina-nu-trebuie-sa-constranga-drepturile-romanilor.html

 

  1. Dodon vrea ca R.Moldova să devină republică prezidenţială

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că vrea ca ţara să devină republică prezidenţială şi le va cere cetăţenilor să îl susţină în modificarea statutului, relatează Unimedia. În prezent, Republica Moldova este o democraţie parlamentară.

http://www.digi24.ro/stiri/externe/moldova/dodon-vrea-ca-r-moldova-sa-devina-republica-prezidentiala-790919

 

  1. Primarul şi secretarul din Dumbrăveni, medaliaţi de Academia de Ştiinţe a Moldovei

Implicarea susţinută şi permanentă a autorităţilor comunei Dumbrăveni în ceea ce înseamnă Congresul Mondial al Eminescologilor nu a rămas nerăsplătită. Cu ocazia celei de-a VI-a ediţii a acestei manifestări, care a avut loc la Chişinău în perioada 4-5 septembrie, primarul şi secretarul din Dumbrăveni au fost premiaţi de reprezentanţii Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

https://www.monitorulsv.ro/Local/2017-09-09/Primarul-si-secretarul-din-Dumbraveni-medaliati-de-Academia-de-Stiinte-a-Moldovei

 

  1. Seara moldovencelor la „Vocea României”: Au reușit să întoarcă mai multe scaune, iar jurații s-au „bătut” pentru ele

Prima ediție a sezonului șapte „Vocea României” a adus patru concurente din Republica Moldova. Mai mult, toate au reușit să întoarcă cel puțin două scaune, iar jurații s-au bătut pentru ele.

Prima concurentă din Republica Moldova care a urcat pe scena de la „Vocea României” sezonul 7 a fost Axenia Șova.

http://agora.md/stiri/36862/video–seara-moldovencelor-la-vocea-romaniei-au-reusit-sa-intoarca-mai-multe-scaune-iar-juratii-s-au-batut-pentru-ele

 

  1. O mama singura cu 5 copii, care nu avea unde sa stea, isi va creste micutii intr-o casa noua. Mai multi moldoveni stabiliti in Romania au aflat drama prin care trece o femeie din Drochia si au decis sa o ajute

George SIMION, LIDER ACTIUNEA 2012: ”Noi credem ca in tineri ne este viitorul, al neamului, indiferent ca e Drochia, Chisinau, Bucuresti sau Cluj si de aceea am facut apel la toti oamenii pe care ii stim sa doneze si sa ridicam de la zero aceasta casa.”

http://mobi.protv.md/stiri/social/o-noua-sansa-o-mama-singura-cu-5-copii-isi-va-creste-micutii-intr—2005981.html

 

  1. Ungaria – dezinformare ca la carte cu ajutorul UDMR în speța liceului teologic romano catolic din Târgu Mureș

Zilele acestea asistăm din nou la o serie de declarații mai mult sau mai puțin contondente între diplomația română și ungară, chiar la proferarea unor amenințări din partea Budapestei la adresa intereselor regionale și economice ale României, totul pornind de la modalitatea în care conducerea UDMR a înțeles să acționeze pentru a înființa, cel mai probabil prin încălcarea cadrului legal, Liceul teologic romano-catolic din Târgu Mureș, ignorând interesele copiilor maghiari care, cu bună credință, au ascultat sfatul de a-și părăsi vechile școli și de a învăța, începând cu anul 2014, la această unitate de învățământ.

http://www.timpul.md/articol/ungaria-%E2%80%93-dezinformare-ca-la-carte-cu-ajutorul-udmr-in-spea-liceului-teologic-romano-catolic-din-targu-mure-118529.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ