Noii Golani Sibiu au dăruit mărţişoare tricolore

7
132

„Noii Golani” au oferit mărțișoare-tricolor, astăzi,  în Piața Mare din Sibiu. Acestea au imprimată harta României cu Basarabia inclusă în teritoriile sale și au scopul de a atrage atenția asupra faptului că hotarele istorice ale țării sunt diferite de cele de astăzi. În opinia noastră, conjunctura și interesele politice nu trebuie să fie motive pentru a ascunde adevărul despre trecutul neamului, iar dacă cei de la putere nu sunt destul de preocupați de prezentarea anumitor probleme, societatea trebuie să ia atitudine față de ceea ce se întâmplă. Nu obosim să repetăm că Basarabia este Pământ Românesc și, oferind  mărțișoarele, nu am fost pur și simplu solidari cu cei de peste Prut – am demonstrat că pe ambele maluri ale acestuia există simțire românească și oameni care cred în anumite valori.

Reacțiile celor abordați au variat de la bucurie la atitudine oarecum rece, fiind o singură persoană care ne-a refuzat. În schimb, ne-a încurajat dorința unora de a primi câteva mărțișoare în plus, pentru copii.

Încheiem prin a spune că suntem responsabili de ceea ce facem și nu trebuie să ne fie frică de eșec. Curajul și faptele noastre pot determina curaj și dorință de luptă la alții.

7 COMENTARII

 1. Foarte frumos! Sibiul e un oras frumos cu oameni un pic mai „avansati” sa zic asa…puneti mana si faceti.va simtita prezenta si in alte resedinte de judet. As vrea sa aud de voi mai mult in Pitesti 😛

 2. bravo felicitari sunteti niste adevarati patrioti…Romania si romanii au nevoie sa se trezeasca din „somnul cel de veghe” si sa continue sa-si reprezinte interesele nationale ale poporului roman…Traiasca Romania Mare!

 3. Asa sa ne ajute bunul Dumnezeu! PUTEREA NOASTRA STA IN UNITATE !
  CAND VOM STRIGA CAT MAI MULTI SI SE VA AUZI SUFICIENT DE PUTERNIC
  VOR RECUNOIASTE CU TOTI ADEVARUL
  BASARABIA E PAMANT ROMANESC!

  PENTRU ASTA TREBUIE SA NE RUGAM CU TOTII
  CE-AR FI ADCA, IN FIECARE SEARA, LA ORA 22.00 NE-AM UNI CU TOTI SUFLETELE INTR-O RUGACIUNE PENTRU ROMANIA MARE ?

LĂSAȚI UN MESAJ