NOIT SUNTEM ROMÂNI ȘI TRĂIM ÎN ROMANIA DE EST

4
89

Va salut pe toți cei care ați întreprins această acțiune, și țin să vă aduc la cunoștință că cel mai frumos și mai curajos gest făcut în țara asta după 20 ani de independență este Acțiunea 2012. În legătură cu acest fapt am un mesaj pe care doresc să transmit. Noi trăim în Romania chiar dacă unii nu doresc să recunoască asta; Noi vorbim românește și ne am născut pe pămînt românesc chiar dacă unii nu recunosc asta !!! NOI SUNTEM ROMÂNI ȘI TRĂIM ÎN ROMÂNIA DE EST.

4 COMENTARII

 1. Dacă vorbim mai la concret, atunci suntem Moldovenii din Est.
  Dar susțin ideea, căci Basarabia este un nume neligitim dat de ruși, nu de popor.
  Iar noi, românii, din păcate am prins momeala.

 2. Arsenie Platon:
  „Cu fraţii mei români la luptă să pornesc!“

  Un Dor
  Un singur dor mai am în viaţă
  Cu care sufletul şi inima-mi hrănesc
  Şi-aştept ca-ntr-o sfântă dimineaţă
  CU FRAŢII MEI ROMÂNI LA LUPTĂ SĂ PORNESC

  SĂ MĂ RĂZBUN, căci nu mai am răbdare
  Să-mi văd Moldova sfâşiată de mistreţi
  Ce-mi râmă astăzi tot ce-a fost în floare
  Tot pentru burduhanul lor sădind livezi.

  Arsenie Platon s-a născut în 1932, în satul Bulboci, judeţul Soroca.
  Pentru versurile sale, calificate de KGB drept „naţionaliste”, basarabeanul Arsenie Platon a fost condamnat în 1961 la doi ani şi jumătate de lagăr de corecţie prin muncă.
  Poezia „Un dor” a fost una dintre cele mai „grave” din perspectiva ocupanţilor, pentru că făcea apel la rebeliune împotriva regimului sovietic în numele solidarităţii dintre toţi românii.
  Din cauza stării de sănătate precare, agravate de condiţiile de detenţie, Arsenie Platon devine pensionar şi invalid de gradul II, la doar 26 de ani. La 20 octombrie 1961 este arestat din nou, ca urmare a unei informaţii parvenite la KGB, în care se spunea că Arsenie Platon scrie poezii cu caracter naţionalist şi antisovietic.

  Radio
  Şi eu am astăzi radio în casă
  Dar ce folos că-mi ţipă la urechi
  Şi-mi spune el de moloko şi measo
  Când eu mănânc cartoafe şi curechi.

  Îmi spune el de bună-încălţăminte
  Ce v’a de creşte-n zeci de mii perechi
  Când eu în toată ziua zeci de ţinte
  Nepriceput… bat la bocancii vechi.

  Regimul sovietic comunist a continuat politica de represiune împotriva românilor basarabeni şi după moartea lui Stalin şi condamnarea „cultului personalităţii”, în februarie 1956. Românii basarabeni erau pasibili de pedeapsă, potrivit „veneticilor”, pentru că ar fi „naţionalişti”.
  Prin comparaţie, faptul că majoritatea ruşilor şi ucrainenilor veniţi în RSSM nu învăţau limba română şi le cereau localnicilor să vorbească în rusă la ei acasă nu era considerat drept o manifestare de şovinism velikorus şi naţionalism al „fratelui mai mare”. Acest lucru confirmă faptul că URSS era o reeditare a imperiul ţarist rus, o nouă „închisoare a popoarelor”.

 3. Mea plăcut poezia, nu stiu cine era omul acesta care a scriso, insa te loveste la inima si merita sa fie promovata. Să o transcriem in reabilitarea celui care a avut de suferti pe timpul ocupantilor.

LĂSAȚI UN MESAJ