Nou rezident ONU în Moldova

0
44

onu
Pe data de 28 iunie ministrul Afacerilor Externe al Moldovei, Andrei Stratan a primit scrisorile de acreditare ale doamnei Kaarina Immonen, noul Rezident Coordonator al ONU în Republica Moldova şi Reprezentant Permanent al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

În cadrul întrevederii a fost exprimată speranţa pentru stabilirea unei cooperări prodigioase în vederea amplificării asistenţei acordate ţării noastre şi realizării priorităţilor naţionale în contextul Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului. De asemenea, a fost remarcat faptul că obiectivele şi priorităţile majore ale Republicii Moldova constituie elemente esenţiale ale planurilor de acţiuni şi programelor de ţară pe anii 2007-2011 ale Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, Fondului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltarea Populaţiei şi Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii, care împreună urmează să acorde asistenţă în valoare de circa 54 milioane dolari SUA.

Pe parcursul dialogului purtat cu Rezidentul Coordonator, Viceprim-ministrul Andrei Stratan a menţionat paşii întreprinşi în vederea îndeplinirii deciziilor Summit-ului ONU în domeniul dezvoltării prin susţinerea implementării Strategiei de creştere economică şi reducere a sărăciei şi a Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului. Finalul întrevederii prilejuite de prezentarea scrisorilor de acreditare, a fost de natură să asigure continuitatea în cooperarea Oficiului Rezidentului Coordonator şi al PNUD cu Guvernul Republicii Moldova, în vederea realizării obiectivelor comune de dezvoltare durabilă a ţării. Menţionăm că noul Rezident Coordonator, Kaarina Immonen este de origine finlandeză, magistru în ştiinţe politice cu specializare în relaţii internaţionale. Anterior a activat în calitate de Reprezentant Permanent adjunct în Federaţia Rusă şi Georgia, precum şi asistent al Reprezentantului Permanent în Cambodia. De asemenea, dna Immonen posedă o experienţă vastă în coordonarea şi asistenţa programelor ONU în Kenya, Congo şi Vietnam.

http://www.flux.md/c/pr100.php?action=show&idu=21394&cat=Cotidian%20National&rub=Politica&num=83

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ