Noul ministru de externe al Romaniei se pronunta pentru „redeschiderea dialogului cu Republica Moldova”, fara suspiciuni

0
62

Noul ministru de externe al Romaniei, Adrian Cioroianu, a declarat ca principala prioritate a relatiilor dintre Romania si Republica Moldova este acum „o redeschidere a dialogului, plecand de la o lipsa de suspiciune”, transmite Agentia DECA-press.

Intr-un interviu acordat in exclusivitate postului de radio Europa Libera si difuzat in cadrul emisiunii „Moldova la ora 7” de joi seara, Adrian Cioroianu a spus ca „Romania si Republica Moldova trebuie sa actioneze ca doua state mature”, iar in ce-l priveste personal va face tot ce depinde de el pentru a „diminua eventuala suspiciune la nivel politic”.

„Cred ca pentru moment aceasta este principala prioritate si ma gandesc, in acelasi timp poate, sper, in acord si cu autoritatile din Republica Moldova, la o discutare serioasa a unui dosar care in mod normal nu trebuie sa ne puna probleme, cel referitor la invatamant si cultura. Sa vedem in ce fel putem dezvolta relatii normale ca doua state vecine. Suntem state vecine, avem o serie de relatii particulare si nu cred ca este potrivit sa ne permitem ofense sau ironii unii la adresa celorlalti”, a declarat noul ministru de externe al Romaniei.

Adrian Cioroianu a mentionat ca va discuta, probabil, cu noul ministru al justitiei de la Bucuresti despre revizuirea proiectului de lege privind cetatenia, care prevede simplificarea acordarii cetateniei romane pentru cetatenii Republicii Moldova. „Trebuie sa discutam si acest lucru pentru ca, iarasi, n-as vrea sa dam impresia in vreun fel ca atentam la siguranta sau la suveranitatea vecinilor nostri si cred ca vom putea revedea, in deplin calm, si acest proiect de lege ca si altele ce pot veni din Parlamentul Romaniei referitor la relatiile cu Republica Moldova”.

Noul ministrul de externe al Romaniei, Adrian Cioroianu, numit miercuri prin decret prezidential, a declarat ca-si doreste sa vada cat mai repede R. Moldova in U.E. si a promis ca va face tot ce depinde de el sa faciliteze „apropierea Republicii Moldova de institutiile europene”.

Autor: DECA-PRESS
Sursa: http://www.azi.md/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ