Noul Reprezentant al Uniunii Europene in Republica Moldova a sosit la Chisinau

0
65

Noul Reprezentant Special al Uniunii Europene (UE) in R. Moldova, Kalman Miszei, a sosit la Chisinau, unde a avut o intrevedere cu vicepremierul Andrei Stratan, ministru al Afacerilor Externe si Integrarii Europene de la Chisinau, informeaza Agentia DECA-press.
Cei doi oficiali au discutat despre ultimele evolutii ale problemei transnistrene, precum si au trecut in revista procesul de integrare europeana a R. Moldova. In contextul realizarii obiectivului de integrare europeana a R. Moldova au fost abordate subiectele negocierilor cu UE a regimului facilitar de vize, deschiderea la Chisinau a Centrului European Comun pentru Acordarea Vizelor in cadrul Ambasadei Ungariei, obtinerea Preferintelor Comerciale Autonome si viitorul relatiilor de cooperare dintre R. Moldova si UE.
Diplomatului ungar Kalman Mizsei a fost numit, la 12 februarie, de catre ministrii europeni de Externe, in functia de Reprezentant Special al Uniunii Europene in Republica Moldova. Candidatura lui Kalman Mizsei a fost votata in unanimitate. Kalman Mizsei l-a inlocuit in functia respectiva pe Adriaan Jacobovits de Szeged al carui mandat a expirat. Cel din urma si-a exercitat functia din 23 martie 2005.
Misiunea Reprezentantului Special al UE in Moldova este de a asista la reglementarea conflictului transnistrean in conformitate cu obiectivele de politica externa a UE si in cooperare stransa cu OSCE.

http://www.deca.md/?cat=info_europa&id=8

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ