Novodvorskaia: Unirea cu România este singura soluție pentru Republica Moldova

15
143
Cunoscuta jurnalistă rusă şi militantă pentru drepturile omului, Valeria Novodvorskaia, recomandă Republicii Moldova să se detaşeze cât mai curând de Federaţia Rusă şi să ia o decizie strategică, transmite Jurnal.md. „Unirea cu România este singura şansă şi soluţie de securitate pentru R. Moldova. Nu trebuie să acordaţi prea mare atenţie Transnistriei. Ruşii nu întorc niciodată nimic”. Novodvorskaia a făcut această declaraţie luni seara, în timpul unei intervenţii telefonice în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.
Jurnalista susţine că acum este cel mai potrivit moment pentru R. Moldova de a scăpa de comunişti. „Comuniştii obţin tot mai puţine voturi şi sperăm că degrabă vor ajunge la gunoi. Lucrurile se vor schimba dacă în următorii trei ani PCRM va fi înlăturat de la putere. Dvs aveţi un politician bun cum este Mihai Ghimpu, care a avut curajul să nu vină la ruşinoasa paradă de 9 mai de la Moscova. Tot el a încercat să readucă pe ordinea de zi adevărul istoric. Aceste lucruri trebuie să i le explicaţi poporului. Tineretul nu are nevoie de comunism şi standarde sovietice”, crede Novodvorskaia.
Referindu-se la soarta Federaţiei Ruse, cunoscuta jurnalistă rusă susţine că pe aceasta nu o aşteaptă nimic bun. „Rusia rămâne în aceeaşi mlaştină. Ea este condusă de oameni demenţi şi cu apucături maniacale. Dar chiar şi aşa trebuie să vă ţineţi departe de Rusia, acest dragon, chiar şi în ultimele clipe de viaţă este capabil să sugrume”, recomandă Novodvorskaia.

15 COMENTARII

 1. Sunt și și ruși cu capul pe umeri, însă mai vem moldoveni mancurți care nu știu unde le este capul, dacă mai vedem și unul de ăsta că va face astfel de declarații înseamnă că avem forță. UNIREA E INEVITABILĂ

 2. Vreau să vă transmit un mesaj realist, muncesc în Romania de Est doar printre Rusofoni, și cunosc toate reportajele jurnalistei Valeriei Novodvorskaia, privitor la pozițiile de susținere dacă pot spune așa față de această țară, chiar și în alegerile parlamentare. Însă nu vreau să par arogan, însă nu e o bucurie acest lucru, pentru că nici un rusofon din care cunosc eu, nu o respectă, nu o susțin, chiar dacă ea vorbește în interesul nostru a Românului, nu are susținere din partea Rusiei și asta e grav…

 3. Nici nu ar avea cum să fie apreciată de către rusofoni, pentru că spune lucrurile cum sunt în realitate, exact pe dos decât le place lor să audă. Astfel, aceste afirmaţii contravin intereselor ruseşti şi vor fi taxate ca atare de către cei care urmăresc doar interesele rusofonilor din Basarabia.

 4. Din pacate nu vad acest lucru a fi realizabil vreodata. Rusia nu va da niciodata drumul din maini Moldovei, iar Moldova este suficient de puternica si independenta pentru a lupta sa se alipeasca iarasi Romaniei. Iar Romania nu are o forta politica hotarata, devotata si sufiecient de puternica de a fixa si indeplini acest ideal de a uni granitele tarii. Sunteti o mana de tineri demna de felicitat. Dar ce spun batranii vostri? Ce veti putea face voi mai mult decat ei?
  Ca romanca, de mic copil am privit cu nedumirire de ce Romania a cedat atatea granite tuturor. Oare pentru ca a fost dezinteresata de natiunea ei? Interesele politice au fost mult mai motivante pentru conducatori decat sa isi apere poporul , sa si-l protejeze, si….sa si-l aduca acasa. In urma cu cativa ani a fost un reportaj in Romania, in care erau intervievati batranii (moldoveni?) din zona Galatiului de pe partea Romaniei. Erau intrebati ce popor cred ei ca sunt…. Unii raspundeau ca moldoveni, altii ca romani, iar altii pur si simplu spuneau ca nu stiu. Aceasta deruta a unei populatii mi s-a parut o crima. I s-a sters identitatea..

  • Textul de mai jos NU îmi aparţine dar SUNT MÂNDRU că oricâtă manipulare şi venin anti-românesc scuipa viperele plătite de ruşi,ROMÂNII basarabeni SIMT ROMÂNEŞTE !
   Este mesajul unui ROMÂN din Chişinău postat pe 16 Martie 2011 pe net.
   Este dovada că ROMÂNII basarabeni REFUZĂ SĂ UITE CINE SUNT!

   Cine sunt eu-SUNT ROMÂN

   „Astăzi, 16 martie, sunt onorat să vă vorbesc din Chișinău. Dar altă onoare îți este ție oferită. Care onoare? Răspunsul vine cu această întrebare.

   Cine sînt eu? Sunt român!

   Așa este și vreau să țineți minte asta pe tot parcursul vieții. Eu voi cuceri ceea ce nu a fost cucerit! Înfrângerea nu va fi în crezul meu. Eu voi crede ceea ce alţii au pus la îndoială. Eu mă voi strădui să ridic prestigiul, onoarea și respectul neamului meu. Mi-am antrenat mintea şi trupul urmează.

   Cine sînt eu? Sunt român!

   Eu confirm faptul că adversarii mei nu se așteaptă să câștig, dar eu niciodată nu mă voi preda! Slăbiciunea nu are loc în inima mea! Eu voi privi spre camarazii mei, spre cei care m-au adus în această lume şi cei care m-au instruit şi voi lua putere de la ei.

   Cine sînt eu? Sunt român!

   Asemeni strămoșilor care și-au vărsat sângele pentru apărarea gliei străbune de pleava ce-a vrut să ne suprime, eu voi merge cu plăcere pe câmpul de luptă şi voi mișca, brăzda şi voi face tot ceea ce pot să ajung la țelul meu prin orice mijloace ce-mi stau la dispoziție și când voi ajunge acolo, violent voi nimici dușmanul meu și îl voi lăsa la pământ, pentru că el nu mă poate opri! Cultura, limba și credința îmi vor da putere!

   Cine sînt eu? Sunt român!

   De partea mea, am camarazi, camarazi care au fost cu mine prin sacrificii mari și mici, prin sânge, prin transpiratie, prin lacrimi. Niciodată nu-i voi lăsa să cadă, nu-i voi lăsa jos şi nu-mi va fi frică de nici un adversar, deoarece adversarul nostru nu ştie ce e în inima mea!

   Cine sînt eu? Sunt român!

   Nimeni nu mă va nega, nimeni nu mă va sfida şi nimeni nu-mi va spune cine şi ce sînt sau pot fi! Credinţa va schimba lumea mea! Ea a mutat continente şi ţări şi a pus omul pe Lună şi mă va susține în această bătălie!

   Cine sînt eu? Sunt român!

   Invingerea, retragerea, aceste cuvinte nu au loc în vocabularul meu. Nu înţeleg aceste definiţii! Eu nu înţeleg atunci când lucrurile merg rău! Eu nu inteleg greșelile, dar eu înțeleg altceva – înțeleg victoria şi înțeleg că niciodată nu voi lăsa mâinile jos! Nu contează cât de rău merg lucrurile, inima mea şi mintea mea vor purta corpul meu atunci când membrele mele vor fi prea slabe!

   Cine sînt eu? Sunt român!

   Urăsc pe mancurt! Urăsc separatismul maghiar! Zeci de ani sînt umilit în propria Țară, zeci de ani privesc pasiv drama neamului meu în așteptarea momentului când asta va lua sfârșit. Astazi va fi acel moment, nu mâine, nu saptamana viitoare, dar chiar acum, chiar aici, în casa ta și în Țara ta!

   Cine sînt eu? Sunt român!

   Istoria își va aminti de mine! Eu mă voi defini, voi scri propria mea laudă şi nimeni nu-mi va spune ce pot şi ce nu pot fi! Eu nu voi merge niciodată acasă, nu fără a da tot ce am și ce pot pentru cauza noastră! Mă voi renaște din propriul scrum asemeni păsării Phoenix și generațiile ce vor veni îmi vor urma exemplul. Era toleranței a luat sfârșit. A început o nouă era – o eră Pentru Patrie!

   Cine sînt eu? Sunt român!”

  • FRATE ROMÂNE „rusu nicusor” fii atent că VICLENIA RUSEASCĂ e prezentă şi pe forumul acesta.
   Unii atacă direct,în stil MANKURT alţii ÎNCEARCA ŞERPEŞTE SĂ NE DESCURAJEZE.

 5. Divide et impera!DEZBINĂ şi STĂPÂNEŞTE!Să nu uităm că Ocupanţii Ruşi au băgat 200 de ani URĂ ÎNTRE FRAŢII ROMĂNI folosindu-se de COLOANELE a-5-a de pe AMBELE MALURI ale Prutului! Este vorba azi de PCRM-PLDM-PD în Basarabia şi de PSD-PNL-KGB peste Prut.Este vorba de televiziuni ca NIT-Prime-Moldova1 aici şi de Realitatea-Antena3-TVR 1 peste Prut.Divizarea şi ÎNVRĂJBIREA cu care ne-au înveninat Călăii Ocupanţi Ruşi au fost impuse PÂNĂ ŞI ÎN BISERICĂ prin SATANICII AGENŢI KAGHEBIŞTI Cantarean şi Kirill!

  Acesta e mesajul meu către PROVOCATORII PLĂTIŢI de Călăii Ocupanţi Ruşi şi trimişi pe acest forum cu misiunea de a ne descuraja:
  NICIODATĂ tovarăşi!NICIODATĂ!

  ACUM NOI ROMÂNII basarabeni NU MAI PUTEM FI MINŢIŢI şi manipulaţi,NICI MĂCAR DE VOI,şerpi vicleni cu VENIN RUSESC!
  Cu fiecare ADEVĂR CURAT spus curajos,până la capăt,MINCIUNA RUSEASCĂ este zdrobită.
  VENINUL Călăilor Ocupanţi Ruşi NU NE MAI POATE FACE RĂU!
  Noi ROMÂNII basarabeni :
  ŞTIM CINE SUNTEM şi REFUZĂM SĂ UITĂM CINE SUNTEM! SUNTEM ROMÂNI şi REFUZĂM SĂ UITĂM că SUNTEM ROMÂNI!!!

  Zi după zi noi deja înfăptuim RE-UNIFICAREA Basarabiei cu Ţara Noastră Mamă ROMÂNIA!
  ****Pe-al nostru steag E SCRIS UNIRE!****

LĂSAȚI UN MESAJ