Nu merită Lupu să fie preşedinte. Republica Moldova merită un preşedinte care să o reprezinte

2
188

proteste chisinau
„Nici n-am biruit, nici n-am pierdut… De-amu suntem cu Dumnezeu… Şi creştini să fim tot timpul”, spunea astăzi un ascultător din Măgdăceşti al „Vocii Basarabiei”, într-o intervenţie la emisiunea de dedicaţii. Aceasta, după ce mai mulţi ascultători au telefonat şi au felicitat pe toată lumea cu „prilejul victoriei”. O femeie spunea pe acelaşi post de radio că Marian Lupu merită să fie preşedinte, pentru a ne reprezenta în exterior „cu vorba lui dulce românească”. În exaltarea ei, femeia nici nu s-a gândit că riscă să-l ofenseze pe Lupu, care de nenumărate ori a spus că limba se numeşte „moldovenească”.
Eu nu am simţit nici multă bucurie, nici mare întristare după anunţarea rezultatelor de la CEC. Pentru că situaţia este foarte neclară şi evoluţia ei va depinde de deciziile politicienilor. Este trist că atât de mulţi oameni au votat încă pentru comunişti. Mă bucur că Partidul Comuniştilor are cu 12 mandate mai puţin decât în fostul parlament, dar nu cred că ex-comunistul Marian Lupu, recent instalat în fruntea Partidului Democrat, merită să fie preşedintele nostru.
Am avut alegeri parlamentare anticipate datorită curajului tinerilor care au ieşit în stradă să protesteze după fraudarea alegerilor din 5 aprilie, datorită demnităţii de care au dat dovadă cei 41 de deputaţi din PL, PLDM şi AMN, care, în pofida presiunilor şi şantajului, nu au votat pentru candidatul comuniştilor la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Ce făcea atunci Marian Lupu? Acuza Opoziţia şi România de „lovitură de stat”, stătea la cald în sânul Partidului Comuniştilor şi nici că-i păsa de tinerii omorâţi în bătăi prin comisariate, de oamenii nevinovaţi arestaţi cu sutele în stradă şi torturaţi la Poliţie. A stat în PCRM de dragul carierei? Să-i fie de bine! Dar înseamnă că este lipsit de scrupule. Un preşedinte trebuie să aibă onoare şi să iubească adevărul.
Actuala situaţie politică de la noi a decurs din mult curaj, demnitate, dar şi multă durere. Se bazează pe jertfă de sânge, chiar. Ce are Marian Lupu în comun cu toate acestea, de cred unii că merită să fie preşedinte al Republicii Moldova şi să ne reprezinte statul în exterior?! Nimic. Iar memoria scurtă este soră bună cu prostia. Cei din afara Republicii Moldova care fac lobby pentru Lupu, ar face mai bine să-l invite la ei şi să-i dea o funcţie. Una care să-i permită să se fandosească la maxim, iar ei să-l admire nestingheriţi, dacă le place.
Vlad Filat, preşedintele PLDM, spunea astăzi că preşedintele Republicii Moldova ar trebui să fie o persoană din afara partidelor politice. Aceasta ar fi o variantă optimă. Să vedem ce candidaţi vor fi avansaţi.

Sursa: Blogul Eleonorei Lisnic

2 COMENTARII

  1. Mda…cred ca atit Lupu, cit si Filat, nu sint digni de a conduce ceva. Filat a fost busines-man, a vindut rosii si castraveti, si de cind ii el ia placut banul, el numai nu mulge mai mult pentru ca inca nu are de unde. De Lup nici vorba…parul sil schimba dar naravul ba. Cred ca cel mai bun candidat ar fi Ghimpu…co Chirtoaca ca mina dreapta.

  2. Dar cum priviti la faptul ca anume Lupu e cea mai buna candidatura la postul de lider, pentru ca numai el a fost in componenta PC si numai el stie toate smecheriile, toate trucurile, folosite de catre comunisti, astfel el are cele mai mari sanse sa fie mereu cu un pas inaintea oricarei interventii din partea PC!! Plus la aceasta Lupu poate, chiar, sa foloseasca la necesitate aceste siretlicuri impotriva PC!!! Spun asta pentru ca sunt convins ca comunistii vor mai incerca sa intreprinda cate ceva pentru a redobandi puterea sau pentru a face asa ca opozitia sa fie privita cu ochi rai de catre populatie!! In domeniul “spalarii de minti” PC este de neintrecut: asta stie sa faca cel mai bine spre deosebire de alte lucruri care ar aduce un beneficiu adevarat acestui popor!!
    Daca este vorba de cariera, atunci de ce a parasit Lupu randurile PC?? Ori s-a saturat de faradelegile comunistilor? Ori se simtea deja incomod in randurile comunistilor pentru ca nu avea aceleasi valori ca si ei? Credeti-ma ca, daca o persoana impartaseste ideile cu alta persoana, daca au ambele aceleasi valori, credinte, atunci ele se vor simti comod alaturi si nimic nu-i va desparti! Alta situatie se isca atunci cand de la inceput ai niste impresii bune despre o persoana, fiind dus in eroare de capacitatea acesteia de a convinge si de a-ti folosi slabiciunile pentru a obtine ceva de la tine: pe parcurs oricum iti dai seama ca ai fost inselat si folosit! In acest caz toata dragostea, atasarea fata de persoana data se transforma in ura!! Si aceasta ura este cu atat mai mare cu cat mai mare a fost atasarea fata de aceasta persoana pana la asta!! Ramane de vazut daca e cazul lui Lupu!! Oricum nu trebuie de subapreciat! Daca a fost un luptator inversunat al dusmanilor, atunci sa ne bucuram ca e in randurile noastre si ca randurile dusmanilor au slabit… Aceasta situatie (iesirea lui Lupu din randurile PC) poate fi privita si ca o lupta castigata de catre opozitie, aceasta fiind in stare sa atraga de partea sa o persoana-cheie din tabara opusa!!!

LĂSAȚI UN MESAJ