Nu te întreba ce face Țara pentru tine, întreabă-te ce faci tu pentru Unire

0
112
  1. Nu te întreba ce face Țara pentru tine, întreabă-te ce faci tu pentru Unire

Sincer, speram să nu mai fie nevoie să scriu, speram ca toate ideile introduse în cartea „Blocați în labirint” să acopere problematica devierii constante a atenției noastre de la singurul obiectiv pe care trebuie să îl avem în vizor: realizarea Unirii.

În rolul lui Brutus, în cea mai recentă scenă, a fost Maia Sandu și apoi membrii PAS. Nu înțeleg miza acelor regretabile declarații, deoarece ea putea foarte bine să-și formuleze opiniile despre viitoarea noastră Unire cum le-a făcut în campania pierdută de la prezidențiale din 2016 și nimeni nu ar fi avut nimic de comentat. Dar întreaga tiradă antiunionistă, complet FALSĂ și demnă de creatorii de iluzii menționați în cartea mea, mi-a făcut greață. Să spui că Bruxelles-ul nu e de acord, că nimeni nu vrea să se unească cu R. Moldova atâta timp cât e săracă, că Unirea a fost impusă, că nu există un plan al Unirii și că ea, în general, este irealizabilă, sunt minciuni, pe care le-am combătut și le vom combate la nesfârșit.

https://www.timpul.md/articol/nu-te-intreba-ce-face-ara-pentru-tine-intreaba-te-ce-faci-tu-pentru-unire-120685.html

 

  1. Profesori din Rep. Moldova, plan de 100 de acțiuni pentru Centenarul Marii Uniri

Zeci de profesori din Chișinău, dar și raioanele Republicii Moldova s-au întrunit sâmbătă într-o nouă ședință a Congresului Profesorilor. În cadrul evenimentului, dascălii au stabilit un plan de acțiuni dedicat anului 2018, când se vor împlini 100 de ani de la Marea Unire.

http://infoprut.ro/48352-profesori-din-rep-moldova-plan-de-100-de-actiuni-pentru-centenarul-marii-uniri.html

 

  1. Vizita patriarhului Kirill în România, în PERICOL? De ce s-a supărat Patriarhia rusă pe jurnaliştii români

Unul dintre cele mai importante evenimente ale acestui an din ţara noastră este în pericol. Vizita Patriarhului Rusiei, Kirill este sub semnul întrebării. Patriarhia română a anunțat joi că patriarhul Kirill I al Moscovei a acceptat să vină în România, ceea ce ar fi o premieră. Vizita ar urma să aibă loc în perioada 26 – 28 octombrie, adică de Sf. Dimitrie. Numai că, la Moscova, informația nu este confirmată, dar nici infirmată. TVR susţine că oficialii ruși ar fi supărați pe jurnaliștii români pentru că au dat ca sigură vizita patriarhului rus. Dificultatea realizării acestei vizite este legată de disensiunile pe care cele două Biserici, română și rusă, le au față de Mitropolia Basarabiei.

http://www.stiripesurse.ro/vizita-patriarhului-kirill-in-romania-in-pericol-de-ce-s-a-suparat-patriarhia-rusa-pe-jurnalistii-romani_1222352.html

 

  1. Fostul preşedinte al României Traian Băsescu, vizită în Republica Moldova

Fostul preşedinte al României şi preşedintele de onoare al Partidului Unităţii Naţionale (PUN), Traian Băsăscu, vine săptămâna viitoare în Republica Moldova.

http://adevarul.ro/moldova/politica/fostul-presedinte-romaniei-traian-basescu-vizita-republica-moldova-1_59d0a5905ab6550cb8b31821/index.html

 

  1. Numărul studenţilor străini s-a dublat la Suceava după promovarea universităţii în fostele ţări ale Uniunii Sovietice

Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava şi-a promovat oferta academică peste hotare, în special în fostele ţări din Uniunea Sovietică, iar rezultatul a fost că numărul studenţilor străini s-a dublat. Pe lângă cei din Republica Moldova, acum vin şi din Ucraina, Kazakhstan, Uzbekistan sau China.

http://www.mediafax.ro/social/numarul-studentilor-straini-s-a-dublat-la-suceava-dupa-promovarea-universitatii-in-fostele-tari-ale-uniunii-sovietice-16749432

 

  1. Gazul din România ar putea ajunge în Republica Moldova în 2019

Ministrul economiei din Republica Moldova afirmă că banii pentru construcţia magistralei Ungheni – Chişinău au fost acordaţi, iar în martie vor începe lucrările de extindere a conductei.

http://stiri.tvr.ro/gazul-din-romania-ar-putea-ajunge-in-republica-moldova-in-2019_822947.html#view

 

  1. PREMIERĂ la Sarmizegetusa Regia. O alee din vremea dacilor și o construcție neștiută au fost descoperite

Arheologii au descoperit o alee antică, ramificație a celebrului drum pavat din Sarmizegetusa Regia și un construcție misterioasă, despre a cărei existență nu s-a știut până în prezent. Ele au fost făcute publice, sâmbătă, de Ziua Porților Deschise.

http://www.timpul.md/articol/premier–ala-sarmizegetusa-regia–o-alee-din-vremea-dacilor-si-o-construcie-netiuta-au-fost-descoperite-118563.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ