O altă grădiniță din Republica Moldova a fost renovată din banii alocați de România

0
153
  1. Președintele ICR și Secretarul de Stat din Ministerul Educației de la Chișinău au stabilit pași concreți de colaborare pentru anul 2018

Președintele Institutului Cultural Român, doamna Liliana Țuroiu, l-a primit marți, 19 decembrie 2017, la sediul ICR, pe dl Igor Șarov, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, împreună cu o delegație a Ambasadei Republicii Moldova în țara noastră.

https://www.stiripesurse.ro/pre-edintele-icr-i-secretarul-de-stat-din-ministerul-educa-iei-de-la-chi-inau-au-stabilit-pa-i-concre-i-de-colaborare-pentru-anul-2018_1238803.html

 

  1. Moldova a votat o rezoluţie în cadrul ONU prin care recunoaşte că Rusia încalcă drepturile omului în Crimeea

La cea de-a 73-a sesiune plenară a Adunării Generale a ONU a fost aprobată marţi, 19 decembrie, o rezoluţie privind situaţia drepturilor omului în Crimeea şi Sevastopol. Proiectul ce prevede că Federaţia Rusă încalcă drepturile omului în Crimeea şi Sevastopol a fost sprijinit de 70 de ţări, printre care şi Republica Moldova.

http://adevarul.ro/moldova/politica/moldova-votat-rezolutie-cadrul-onu-recunoaste-rusia-incalca-drepturile-omului-crimeea-1_5a3a520d5ab6550cb865aa95/index.html

 

  1. O altă grădiniță din Republica Moldova a fost renovată din banii alocați de România

Grădinița din satul Mitoc, raionul Orhei, care a fost reparată cu sprijinul financiar al României, va fi inaugurată miercuri, 20 decembrie.

http://infoprut.ro/48944-o-alta-gradinita-din-republica-moldova-fost-renovata-din-banii-alocati-de-romania.html

 

  1. Moldova a semnat contractul cu BERD şi BEI pentru finanţarea interconectării electrice cu România

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Uniunea Europeană (UE), Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi Banca Mondială oferă un pachet de finanţare în sumă de 270 de milioane de euro pentru a asigura interconectarea permanentă între reţelele electrice din Moldova şi România.

http://adevarul.ro/moldova/economie/moldova-semnat-contractul-berd-bei-finantarea-interconectarii-electrice-romania-1_5a3a60875ab6550cb86614dd/index.html

 

  1. Vasluienii unionisti, asteptati la Fãlciu de revelion: români, petreceti Prutul!

INVITATIE…Au mai rãmas câteva zile pânã la trecerea dintre ani si încã nu stiti unde sã faceti revelionul? Platforma Unionistã Actiunea 2012 vine cu o propunere pe cât de interesantã pe atât de lãudabilã. În localitatea Fãlciu, alãturi de alte mii de unionisti de pe ambele maluri ale Prutului. Organizatorii promit cã ziua de 31 decembrie va fi plinã de evenimente, care vor culmina cu întinderea unui tricolor mare, de 100 de metri, peste râul care desparte România de Republica Moldova.

http://www.vremeanoua.ro/vasluienii-unionisti-asteptati-la-falciu-de-revelion-romani-petreceti-prutul

 

  1. Edenred deschide o filială în Republica Moldova, ca urmare a promulgării Legii tichetelor de masă

Edenred, compania care a creat acum mai bine de 60 de ani în Franța tichetele de masă Ticket Restaurant și a dezvoltat modelul tichetelor și cardurilor preplătite în 42 de țări, va deschide o filială în Republica Moldova, ca urmare a promulgării Legii tichetelor de masă.

https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/vecini/edenred-deschide-o-filiala-in-republica-moldova-ca-urmare-a-promulgarii-legii-tichetelor-de-masa-17507182

 

 

  1. Manifestanţii de protest pentru susţinerea etnicilor români din Ucraina

Manifestaţii de protest simultane pentru susţinerea etnicilor români din Ucraina. Membrii Noii Drepte din Republica Moldova şi România au pichetat, la aceeaşi oră, Ambasadele Ucrainei din Chişinău şi Bucureşti. Manifestanţii au solicitat modificarea art.7 din Legea Educaţiei şi acordarea etnicilor români din Ucraina dreptul de a fi instruiţi în limba maternă.

http://tvrmoldova.md/actualitate/video-manifestantii-de-protest-pentru-sustinerea-etnicilor-romani-din-ucraina/

 

  1. Liberalii din Republica Moldova vor să numească prin lege anul 2018, Anul Unirii

Liberalii vor ca anul 2018 să fie numit prin lege anul Unirii, iar Parlamentul să constituie o comisie care să stabilească planul de acţiuni în Anul Centenarului. În timp ce liberalii spun că vor să restabilească un adevăr istoric, socialiştii consideră că prin iniţiativa PL se urmăreşte lichidarea statului Republica Moldova.

http://tvrmoldova.md/actualitate/video-liberalii-din-republica-moldova-vor-sa-numeasca-prin-lege-anul-2018-anul-unirii/

 

  1. „UNIREA – ODIP” a depus plângere împotriva deputatului socialist Vladimir Odnostalco

Asociația „UNIREA – ODIP” a depus astăzi plângere la Procuratura Generală împotriva deputatului PSRM, Vladimir Odnostalco.

Amintim că Președintele Asociației „UNIREA – Onoare Demnitate și Patrie”, Vlad Bilețchi, a fost agresat verbal și fizic de deputatul Vladimir Odnostalco. Incidentul a avut loc la data de 9 mai, atunci când socialistul s-a aruncat la Bilețchi să-i smulgă tricolorul din piept.

http://10tv.md/2017/12/20/video-unirea-odip-depus-plangere-impotriva-deputatului-socialist-vladimir-odnostalco/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ