O antologie a poetilor basarabeni contemporani va fi editata la Bucuresti

0
69

carte
O antologie a poetilor basarabeni contemporani va aparea in curand la Editura Institutului Cultural Roman (ICR) din Bucuresti. Volumul „Noua poezie basarabeana” este pregatit de catre scriitorul Dumitru Crudu, singurul basarabean care a obtinut, in 1993, premiul „Cel mai bun dramaturg roman din lume”, acordat de catre Uniunea Teatrala din Romania, informeaza Agentia DECA-press.
Din „Noua poezie basarabeana” fac parte 19 autori, reprezentand miscarile literare: „Lolocur”, „Clipa Siderala” si „Human Zone”, incepand cu Pavel Paduraru si sfarsind cu Catalina Balan, in varsta de numai 13 ani.
Potrivit lui Dumitru Crudu, ultimul nume anunta venirea unei noi generatii literare „pe un teritoriu unde se crede ca poezia a murit”. „Este o antologie a generatiei douamiiste si post-douamiiste din R. Moldova, care arata ca poezia continua sa existe. Antologia apare intr-o perioada cand tirajele cartii de poezie si-a pierdut din popularitate, dar poetii autentici doresc, in continuare, sa schimbe realitatea. Din volum fac parte atat poeti ce abordeaza o atitudine social-politica foarte clara fata de esecul revolutiei anti-sovietice moldovenesti, cat si poeti nascuti dupa destramarea URSS.”, a spus Dumitru Crudu.
„Noua poezie basarabeana ” este a doua antologie de poezie contemporana dupa „Portret de grup”, aparuta la inceputul ultimului deceniu al secolului XX. Potrivit editorilor, cartea va fi difuzata la toate institutele culturale din Europa.

http://www.deca.md/?cat=art_com&id=1686

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ