O expozitie de arta si cultura ecologica de doua zile este organizata la Balti

0
85

Arta
O expozitie de arta si cultura ecologica de doua zile, „Palma de lut”, este organizata in centrul orasului Balti, in aer liber, in zilele de 18 si 19 aprilie, comunica Agentia DECA-press.
Evenimentul face parte dintr-un sir de activitati comune derulate de Asociatia „OZON”, Clubul „Mesterul Popular” din Balti si Societatea Ecologica „Aqua Terra” din Iasi (Romania) in cadrul proiectului „Prutul – un rau pentru copiii nostri”.
Dupa cum a informat liderul Asociatiei „Ozon”, Dinu Cojocaru, sunt expuse lucrari ale mesterilor populari cioplite in lemn sau confectionate din paie sau panusi. „Palma de lut” va gazdui si papusi din paie si panusi confectionate din deseuri de polietilena, care au servit drept material de umplutura.
In cadrul expozitiei sunt vernisate lucrari ale unor tineri artisti plastici, subiectul carora este natura si protectia acesteia, a precizat Cojocaru.
Organizatorii expozitiei vor face prezentari in fata vizitatorilor despre valorile patrimoniului natural al raului Prut, despre rezervatiile naturale de pe ambele maluri ale acestui rau.
Printre co-organizatori ai expozitiei se numara Rezervatia „Padurea Domneasca”; Scoala de Arte Plastice din Balti; Alumni Resource Center Balti; American Corner din Balti; Institutul „Selectia” si Compania moldo-italiana „Floribel” din Balti.
O expozitie similara urmeaza sa fie organizata pana la finele lunii si in orasul Glodeni.

http://www.deca.md/?cat=soc_and_civic&id=1947

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ