O localitate din județul Argeș s-a înfrățit cu un sat din raionul Criuleni

0
169

 

  1. 2017 – 25 de ani de la începerea conflictului armat de la Nistru. Octavian Țîcu, istoric, invitat la ”Weekend cu prieteni”, realizator – Horia Daraban (5.03.2017)

La 2 martie 2017, s-au împlinit 25 de ani de la începerea conflictului de la Nistru, confruntare care astăzi se subscrie definiției expresiei conflict înghețat.
Așadar, în stânga Prutului, au avut loc slujbe de pomenire a celor căzuți în timpul conflictului armat, dar și evenimente de comemorare cu depuneri de coroane și jerbe la cimitirele eroilor basarabeni.

La ”Weekend cu prieteni”, puțină istorie, dar și raportări de astăzi la cele întâmplate în 1991 – 1992. A răspuns întrebărilor domnul profesor Octavian Țîcu, istoric, cercetător – coordonator în cadrul Academiei de Științe a Moldovei. Un interviu realizat de Horia Daraban.

http://radioiasi.ro/emisiuni/2017-25-de-ani-de-la-inceperea-conflictului-armat-de-la-nistru-octavian-ticu-istoric-invitat-la-weekend-cu-prieteni-realizator-horia-daraban-5-03-2017/

 

  1. Rusia a ocupat mediatic R. Moldova

Propaganda mediatică este parte a războiului-hibrid dus de Rusia, inclusiv contra Republicii Moldova.

Specificul unui război hibrid este că lupta nu se dă pentru teritorii, ci pentru minţile şi atitudinele cetăţenilor altor state. Mijloacele de luptă sunt sofisticate și aproape de neînțeles pentru necunoscătorii limbii ruse. De asta, războiul hibrid pe care îl practică Federația Rusă are șanse mai mari de câștig în statele în care limba rusă este una din limbile de comunicare – mă refer la statele care au făcut parte din URSS.

Războiul hibrid pe care Federația Rusă îl desfășoară împotriva statelor din Parteneriatul Estic, (Ucraina, Georgia și Moldova) este o confruntare în care Rusiaîncearcă să îşi subordoneze celălalte state prin mijloace economice, informaţionale și cele care țin de memoria istorică.

http://puterea.info/?p=24642

 

  1. O localitate din județul Argeș s-a înfrățit cu un sat din raionul Criuleni. Ce proiecte vor implementa în comun autoritățile

Localitatea Bascov din județul Argeș s-a înfrățit cu satul Cimișeni din raionul Criuleni. Documentul semnat duminică de primarii din Cimişeni şi Bascov prevede realizarea în comun a mai multor proiecte sociale şi economice.

http://infoprut.ro/46742-o-localitate-din-judetul-arges-s-infratit-cu-un-sat-din-raionul-criuleni-ce-proiecte-vor-implementa-comun-autoritatile.html

 

  1. Întrevederea Agentului Guvernamental pentru Curtea de Justiție a Uniunii Europene, Răzvan Horațiu Radu, cu Directorul Centrului de Armonizare a Legislației din Republica Moldova, Natalia Suceveanu

Agentul Guvernamental pentru Curtea de Justiție a Uniunii Europene, Răzvan Horațiu Radu, subsecretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe din România, a avut o întrevedere cu Directorul Centrului de Armonizare a Legislației din Republica Moldova, Natalia Suceveanu.
Cu această ocazie, cei doi oficiali au realizat un schimb de opinii privind relațiile de cooperare dintre cele două instituții pe platforma armonizării legislative, subliniind caracterul privilegiat al relațiilor dintre Republica Moldova și România, evidențiate prin formatul de colaborare strategic la nivelul Comisiei mixte interguvernamentale România-Republica Moldova pentru integrare europeană.

http://jurnalulbucurestiului.ro/intrevederea-agentului-guvernamental-pentru-curtea-de-justitie-uniunii-europene-razvan-horatiu-radu-cu-directorul-centrului-de-armonizare-legislatiei-din-republica-moldova-natalia-suceveanu/

 

  1. Festivalul Cultural ”Zilele Basarabiei” la Timișoara

Organizației Studenților Basarabeni din Timișoara organizează o nouă ediție a Festivalului Cultural „Zilele Basarabiei”, a XVII-a, în perioada 27 – 31 martie 2017.

Festivalul reunește, ca în fiecare an, artiști, scriitori, actori, regizori, studenți și elevi talentați, din cele două țări românești, România și Republica Moldova, promovând cultura, gastronomia și tradiția românească.

http://radiotimisoara.ro/evenimente/festivalul-cultural-zilele-basarabiei-la-timisoara-3/

 

  1. Pregătiți-vă CV-urile! Târgul de Cariere ajunge la Iași în două săptămâni

Cea mai mare rețea de evenimente de carieră și employer branding din România și Republica Moldova, Târgul de Cariere (TdC), lansează Standul de Demisii, locul unde candidații pot decide dacă e mai bine să rămână la actualul job sau ar trebui să-l schimbe.

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/pregatiti-va-cv-urile-targul-de-cariere-ajunge-la-ia-i-in-doua-saptamani–153890.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ