O moldoveanca a obtinut Marele Premiu la un prestigios concurs de balet

0
59

Artista Teatrului de Opera si Balet din Chisinau (TOB), Cristina Terentiev, a castigat Grand-prix-ul Concursului International al Artistilor de Balet, editia anului 2007, care a avut loc la Viena in primele zile ale lunii curente.
Dupa cum informeaza DECA-press, la concursul de la Viena, Cristina Terentiev a concurat alaturi de 300 cei mai buni artisti din lume. Competitia s-a desfasurat in doua etape – dans clasic si dans modern. Primele trei locuri le-au disputat artisti din Rusia, Austria si Japonia, iar Marele Premiu – unul singur pentru toate sectiunile, l-a primit balerina din Moldova.
Cristina Terentiev este discipol al artistei emerite Olga Gurievskaya si una din balerinele de elita ale Teatrului de Opera si Balet din Chisinau. Intr-o discutie cu reporterul Agentiei DECA-press, tanara balerina a marturisit ca a participat la concursul de la Viena pe cont propriu, suportand de una singura toate cheltuielile de calatorie, cazare si viza. In context, Cristina Terentiev si-a exprimat regretul ca nici TOB, nici ministerul Culturii si nici alte institutii ale statului n-au contribuit cu nimic pentru participarea sa la prestigiosul concurs international, la care a plecat sa reprezinte scoala moldoveneasca de balet si de la care s-a intors invingatoare.
In palmaresul Cristinei Terentiev, in varsta de 24 de ani, figureaza si premiul Asociatiei Mozart din Viena, locul intai si doi la festivalul de balet din Constanta, diploma de onoare a Festivalului de balet de la Varna, Bulgaria si o diploma de merit a prestigiosului Centru Deaghelev din Moscova.

http://www.deca.md/?cat=ist_din_mold&id=425

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ