O nouă înfrăţire între localităţile din Rep. Moldova şi România: Nişcani şi Jegălia

0
168
  1. Cine din România nu vrea unire? (II)

Însă, întrebarea rămâne: CINE DIN ROMÂNIA NU VREA UNIRE? O minoritate insignifiantă, care însă are acces la președinție, guvern și o parte din servicii. Mai mult sunt intelectualii aspiranți la un europenism universal decât oamenii fără studii: Matei 5:3 „Ferice de cei săraci în duh, căci a lor este Împărăţia cerurilor!”

Moluște interesate de propria persoană, numai și numai de bani, care se împotrivesc, prin pârghiile unui stat care ar trebui să servească interesele statului unitar român și nu ale altora, naturalului. Se demască venind și vorbind în fața dumneavoastră de integrarea europeană a Republicii Moldova. Genial, în ultimul lui editorial, profesorul Dan Dungaciu a caracterizat astfel prestația lamentabilă a moluștelor: Sprijinim, precum soldatul japonez care nu a aflat că s-a încheiat războiul, „integrarea europeană a R. Moldova”.

http://www.timpul.md/articol/cine-din-romania-nu-vrea-unire-%28ii%29-92867.html

 

  1. O nouă înfrăţire între localităţile din Rep. Moldova şi România: Nişcani şi Jegălia

Este vorba despre localitatea Nişcani, raionul Călăraşi, care s-a înfrăţit cu comuna Jegălia, judeţul Călăraşi, România.

Evenimentul a avut loc zilele trecute. Acordul de înfrăţire stabileşte acţiuni comune pentru dezvoltare în domeniile economic, educaţional, cultural şi sportiv al celor două administraţii publice locale.

http://infoprut.ro/44128-o-noua-infratire-intre-localitatile-din-rep-moldova-si-romania-niscani-si-jegalia.html

 

  1. Cartea Mihai Viteazul de P.Panaitescu este disponibilă în chioscurile Moldpresa și în majoritatea librăriilor

Editura TIMPUL a lansat un nou volum – „Mihai Viteazul” de P. P. Panaitescu. Acest volum inaugurează colecția „Domnitorii” și este un studiu dedicat vieții și domniei lui Mihai Viteazul, care a unificat, pentru prima dată, cele trei principate românești.

Cartea poate fi procurată cu doar 60 de lei în toate chioscurile Moldpresa, dar și în majoritatea librăriilor din R. Moldova – Librarius, Cartea Mea, Cartier, ProNoi . Varianta electronică (PDF) poate fi cumpărată online pe www.magazin.timpul.md

http://www.timpul.md/articol/cartea-mihai-viteazul-de-p-panaitescu-este-disponibila-in-chioscurile-moldpresa-i-in-majoritatea-librariilor-93044.html

 

  1. Klaus Iohannis a semnat: Daniel Ioniță este noul ambasador al României în Republica Moldova

Președintele României Klaus Iohannis a semnat luni decretul privind acreditarea lui Daniel Ioniță în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova.

Pe 7 aprilie, președintele Klaus Iohannis a aprobat propunerile privind acreditarea a 19 ambasadori ai României, între care şi Daniel Ioniță.

http://radioorhei.info/klaus-iohannis-a-semnat-daniel-ionita-este-noul-ambasador-al-romaniei-in-republica-moldova/

 

  1. Vasile Gribincea, olimpic la limba și literatura română

Generația tânără nu este una eșuată. Deși jocurile de calculator și gadgeturile pun stăpânire pe tineri, unii mai rămân de modă veche și preferă cartea. Or cartea însemana nu doar un moft, ci o lume aparte.

Vasile Gribincea este al treilea an consecutiv olimpic la limba și literatura română. În prag de BAC și admitere, nu pare să fie stresat. Îi rămâne timp pentru lecturi și speră să urmeze facultatea și apoi viața într-o plăcere.

http://radiochisinau.md/vasile_gribincea_olimpic_la_limba_si_literatura_romana-33754

 

  1. Uniunea Europeană va oferi mai mulți bani pentru Moldova, Georgia și Ucraina în 2017

Parlamentul European a votat amendamentul ce prevede acordarea unor sume mai mari de bani în 2017 pentru trei țări. Este vorba despre Republica Moldova, Ucraina și Georgia.

Un amendament în acest sens a fost propus de europarlamentarul român, Siegfried Mureşan.

http://www.timpul.md/articol/uniunea-europeana-va-oferi-mai-muli-bani-pentru-moldova-georgia-i-ucraina-in-2017-93076.html

 

  1. VEŞTI BUNE! Moldova s-ar putea conecta la Reţeaua europeană de energie electrică

Moldova ar putea beneficia de o alternativă energetică. Un studiu de fezabilitate, realizat de experți străini, arată că atât țara noastră, cât și Ucraina, ar putea primi undă verde pentru a se conecta la Reţeaua europeană de energie electrică.

„Trebuie să ajustăm centralele termice, trebuie să facem niște măsurări. Mai avem nevoie și de alte studii, dar este important să spunem că nu avem nevoie de mari investiții în infrastructura, interfața între România şi Republica Moldova”, a spus viceministrul Economiei, Valeriu Triboi.

http://www.publika.md/vesti-bune-moldova-s-ar-putea-conecta-la-reteaua-europeana-de-energie-electrica_2634211.html

 

  1. Somelieră din România: Atunci când vorbim de vin, noi mai avem de învățat de la Republica Moldova

Someliera Marinela Ardelean susține că în România nu există asemenea evenimente de un astfel de nivel dedicate vinului autohton cum se organizează în Moldova.

Din acest punct de vedere țara noastră servește drept un exemplu pentru țara vecină.

http://unimedia.info/stiri/video-someliera-din-romania-atunci-cand-vorbim-de-vin–noi-mai-avem-de-invatat-de-la-republica-moldova-115366.html

 

  1. Un politician din Rep. Moldova candidează la Primăria Bucureştiului. „La noi, se iubește și se moare pentru afirmarea identității românești”

Iuliana Gorea Costin este alegerea PNŢCD pentru şefia Primăriei Capitalei în scrutinul de pe 5 iunie.

Iuliana Gorea Costin a deţinut funcţia de edil al comunei Bahmut din Republica Moldova şi pe cea de ambasador la Consiliul Europei.

http://infoprut.ro/44129-un-politician-din-rep-moldova-candideaza-la-primaria-bucurestiului-la-noi-se-iubeste-si-se-moare-pentru-afirmarea-identitatii-romanesti.html

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ