„O ora de istorie pentru Basarabia” a ajuns la Colegiul National Laurian din Botosani

0
99

„O ora de istorie pentru Basarabia” a ajuns la Colegiul National Laurian din Botosani. Evenimentul a durat de la ora 10.00 pana la ora 14.00 la el participand peste 200 de persoane. Dimensiunea cursului a fost dupa cum o spune si numele de o ora, fiecare sedinta adresandu-se catre doua clase.

Ca de obicei cursul a avut doua componente principale: istoria Basarabiei in relatia cu Romania de la 1812 incoace si conceptul de neam romanesc si necesitatea implicarii societatii civile in rezolvarea problemelor societatii.

Daca vrei sa venim si la tine la scoala sau la Liceu atunci  vorbeste cu profesorul tau si cu siguranta vom raspunde invitatiei. Chiar si tu poti vorbi la altii despre acest lucru.

Multumim pe aceasta cale personalului didactic si conducerii colegiului ,care ne-au pus la dispozitie infrastructura existenta si ne-au acordat tot sprijinul posibil.

Scopul programului desfasurat de catre actiunea si numit ” O ora de istorie pentru Basarabia” are rolul de a informa pe elevi si studenti despre istoria romanilor din cele doua state romanesti, intr-o urmarire lineara. De asemenea se discuta inclusiv probleme actuale ale relatiei dintre cele doua state.

detalii pe www.centrul-cultural-roman.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ