“O oră de istorie pentru Basarabia” în liceele din Craiova

0
89

PEDAGOGIC Colegiile “Elena Cuza” și “Ştefan Velovan” din Craiova se alătură campaniei “O oră de istorie pentru Basarabia”.

În această campanie sunt implicați peste 10 000 de elevi din toate județele României.

Proiectul se desfășoară sub egida Platformei Civice Acțiunea 2012 și Centrului pentru Cultură, Istorie și Educație în colaborare cu peste 120 de licee din țară.

Campania ,,O oră de istorie pentru Basarabia” se va desfășura în perioada 1-5 aprilie 2013, în timpul săptămânii ,,Să știi mai multe, să fii mai bun!” iar peste 300 de voluntari vor susține cursuri de informare asupra trecutului și prezentului provinciei românești Basarabia, dar și asupra realităților românilor de la Est de Prut cu scopul de a sesiza necesitatea implicării active a tinerilor în procesul de readucere a Basarabiei acasă.

,,Vrem să promovăm mesajul “Basarabia e România” dincolo de înscrisurile pe care le vedem în toată România. E nevoie ca tinerii să fie corect informaţ, iar numărul mare de elevi participanţi confirmă interesul crescut al acestora faţă de soluţionarea greșelilor istoriei. Aducerea românilor basarabeni acasă este un act de care cu toţii suntem responsabil nominal, nu doar politicienii”, a declarat Lulea Marius, co-preşedintele Platformei Civice Acțiunea 2012.

Programul ,,O oră de istorie pentru Basarabia” a fost derulat cu succes anul trecut în fază-pilot în liceele din Botoșani, București și Suceava, astfel că, în acest an, va avea loc în toate județele României.

În Craiova, marți pe 2 aprilie, Ora pentru Basarabia se va susține în:

-Colegiul Naţional “Ştefan Velovan” ,ora 9:00

-Colegiul Naţional ”Elena Cuza” ,ora 12:30

articol: www.olteniapress.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ