O ora de istorie pentru Basarabia in liceele din toata tara

1
81

In periada 1-5 aprilie, in liceele din tara, activisti platformei civice Actiunea 2012, vor aduce la cunostinta elevilor din toate orasele din tara, despre Basarabia.

Изображение 051Având în vedere că în perioda 1-5 aprilie 2013, în programa școlară este planificat programul “Să știi mai multe, să fii mai bun”, asociația noastră dorește să vă propună pentru derulare proiectul “O oră de istorie pentru Basarabia”, proiect derulat cu succes anul trecut în fază-pilot în licee din Botoșani, București și Suceava și care va avea loc în acest an în toate județele României.

Scopul proiectului este de a educa tinerii cu privire la adevărata lor istorie. Accentul se dorește a fi pus în acest proiect pe problematica Basarabiei, în calitatea sa de provincie românească și modul in care aceasta a ajuns să fie furată României. Anul trecut s-au împlinit 200 de ani de când Principatul Moldovei a fost rupt în două, acest eveniment conducând la o atenție mare acordată evenimentului de către societatea civilă și comunitatea științifică. Pe lângă dimensiunea istorică importantă care este cuprinsă în cadrul proiectului, copiilor le vor mai fi explicate semnificaţia voluntariatului, a implicării civice și apărării drepturilor elementare, de care cei ca ei, din alte state, sunt de multe ori privați.

 

1 COMENTARIU

  1. IUBITI BASARABI UNIREA A FOST FACUTA DE ILUSTRII NOSTRII INAINTASII la 1918 ===acum noi ce facem -o mai facem odata -ea exista noi nu trebuie decit sa o luam -sintem uniti in fapt si in drept [[[[nemtii cum s au unit ]]]t=veniti dragi basarabeni la pieptul sfintei si iubitoarei mame =DACIA UNITA MILENARA ANTICA[D.U.M.A.]===DACI BASARABI -va rugam treceti PRUTU…. ///SOLUTIA ..votam un presedinte sau un rege autohton care are in program DACIA/daci-dacia regat…sa fim uniti cu basarabii daci in veci sa fim ….VICTORIE ..avem acum de partea noastra si uluitoarele rezuktate genetice de la HAMBURG =legal ..geneti prin A.D.N…SINTEM dacii==NUne tragem din romanii =rezulta numele romania o mare gresala istorica…o facatura masonica de alexandri..cuza si kogalnice..ce nume de pribeag domne…ATENTIE …….STRIGAM din milioane de pipturi ..HAMBURG-HAMBURG iar gura clampanitorilor raufacatori seinchide ca un drud….scapam si de confuzia cu autointitulatii romi….HAI BASARABIE ca o sabie …treci PRUTUL….CA TU IUBITA BASARABIE CU NEMUL TAU AI TNUT DACIA munteana[in sud] pina in an 1658 cind ultimul rege basarab a fost ucis de adversarii la tron =consstantin serban BASARAB[1658-UCIS DE MOVILESTI]==basarabi sa nu uitati ca voi numai regi ati avut in dinastia vostra domnitoare ..incepind cu BASARAB I-intemeietorul[tot strainii batai vina ne-a botezat regii -zicind voda– ca noi primii in europa numai regi am avut….va multumim…in asteptarea voastra ne uitam lung …la stele si ne rugam doamne tine neanu asta basarab cum o fost el …ca vesnicia i -o dat……

LĂSAȚI UN MESAJ