O primă înfrățire pentru comuna Poduri din România. A fost aleasă comuna Cania din raionul Cantemir

0
172

 

  1. Studenții basarabeni organizează cel mai mare festival cultural basarabean la Timișoara. Iată cum îi poți ajuta

Organizația de studenți basarabeni din Timișoara plănuiește organizarea Festivalului cultural „Zilele Basarabiei”. Evenimentul este la a XVII-a ediție și are un impact puternic în rândul publicului din România și Republica Moldova. Potrivit organizatorilor, acesta este înscris în agenda culturală a Timișoarei și se numără printre marile acțiuni culturale ale orașului.

În ediția din acest an, membrii organizației planifică desfăşurarea festivalului în perioada 25 martie 2017 – 27 martie 2017. În program nu vor lipsi târgul meşterilor populari din R. Moldova şi al studenţilor artizani ce îşi fac studiile în România, proiecțiile de film basarabean, spectacole de teatru, flash-mobul care va implica dansatori populari şi alte activităţi ce vor contribui la afirmarea culturii româneşti din Republica Moldova, la Timişoara.

http://diez.md/2017/02/19/studentii-basarabeni-organizeaza-cel-mai-mare-festival-cultural-basarabean-la-timisoara-iata-cum-ii-poti-ajuta/

 

  1. Un artist din Republica Moldova a organizat o expozitie cu 10 baloti de bani falsi, ca sa arate cat s-a furat

Un artist din Republica Moldova a organizat o expozitie mai putin obisnuita. El a strans 10 baloti formati din hartii false de 100 de dolari, ca sa arate suma imensa care a fost furata in aceasta tara.

http://stirileprotv.ro/stiri/international/un-artist-din-republica-moldova-a-organizat-o-expozitie-cu-10-baloti-de-bani-falsi-ca-sa-arate-cat-s-a-furat-video.html

 

  1. Meșteri populari din Republica Moldova vor participa la târgul „Mărțișor – simbol şi tradiție”, organizat la Iași

Meșteri populari din Republica Moldova vor participa la târgul-expoziție de mărțișoare „Mărțișor – simbol şi tradiție”, care se va desfășura la Iași în perioada 25 februarie – 5 martie 2017.

Meșterița populară Eugenia Moldovanu, din Republica Moldova, va participa la expoziția-târg cu lucrările sale fabricate din fibre vegetale. „Am îngerași confecționați din paie, cu mărțișor din ațe, omuleți îmbrăcați în port popular, clopoței, ilustrații cu fibre vegetale, cu flori”, a spus Eugenia Moldovanu reporterului IPN.

http://radiochisinau.md/mesteri-populari-din-republica-moldova-vor-participa-la-targul-martisor–simbol-si-traditie-organizat-la-iasi—46038.html

 

  1. OFICIAL Câţi bani a ‘pompat’ România în Basarabia şi care sunt rezultatele

Ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, face un inventar al fondurilor oferite în ultimii ani de Bucureşti Republicii Moldova. “Asistenţa pentru dezvoltare oferită de România R. Moldova acoperă şase mari domenii”, explică diplomatul într-un interviu oferit euractiv.

http://www.stiripesurse.ro/oficial-cati-bani-a-pompat-romania-in-basarabia-si-care-sunt-rezultatele_1180571.html

 

  1. Preotul basarabean Vasile Țepordei, omagiat la Parohia Mărcuța din București

Parohia Mărcuța din București a organizat joi, 16 februarie, o seară cultural-duhovnicească dedicată evocării părintelui Vasile Țepordei, preot basarabean, deținut politic și apoi slujitor la această parohie. Mărturii despre viața și personalitatea preotului basarabean au fost aduse de oameni de cultură, istorici, preoți și alte persoane apropiate.

http://infoprut.ro/46634-preotul-basarabean-vasile-tepordei-omagiat-la-parohia-marcuta-din-bucuresti.html

 

  1. O primă înfrățire pentru comuna Poduri din România. A fost aleasă comuna Cania din raionul Cantemir

Sergiu Butuc, vicepreședintele raionului Cantemir din Republica Moldova, Roman Ciubaciuc, primarul raionului Cantemir, și Tudor Munteanu, primarul comunei Cania, au avut vineri o întrevedere cu oficialii comunei Poduri, județul Bacău, pentru a pune la cale o înfrățire.

http://infoprut.ro/46632-o-prima-infratire-pentru-comuna-poduri-din-romania-fost-aleasa-comuna-cania-din-raionul-cantemir.html

 

  1. Cărți unice în Moldova: cea mai mică, cea mai veche sau cartea păzită de blesteme

Serviciul Carte Veche și Rară a Bibliotecii Naționale din Republica Moldova (BNRM) deține o colecție de peste 30.000 de cărți păstrate în condiții speciale. Printre acestea pot fi găsite cea mai mică și cea mai mare carte: prima are doar 11 mm, iar a doua cuprinde peste 3.000 de pagini. De asemenea, aici pot fi găsite cărți cu coperțile sculptate în os, fildeș, argint sau ornamentate cu pietre semiprețioase.

http://moldnova.eu/ro/carti-unice-in-moldova-cea-mai-mica-cea-mai-veche-sau-cartea-pazita-de-blesteme-13146.html/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ