Oamenii din România și Republica Moldova se pot înfrăți. Acum există o platformă online pentru asta

0
142
  1. Cea mai amplă campanie de cunoaștere reciprocă a realităților sociale și culturale din România și RM va avea loc

Cea mai amplă campanie de cunoaștere reciprocă a realităților sociale și culturale din România și Republica Moldova se va desfășura pe perioada estivală și va viza experiența directă a cetățenilor de pe ambele maluri ale Prutului. Startul va fi dat la București vineri, ora 18:00, printr-un flash-mob organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 la kilometrul 0, în fața Bisericii Sfântul Gheorghe Nou. 

Potrivit unui comunicat de presă, zeci de tineri din Republica Moldova vor fi întâmpinați de unioniștii din Capitală cu drapele tricolore și pancarte cu mesaje despre viitorul comun al celor două state românești. 

http://oficial.md/social/cea-mai-ampla-campanie-de-cunoastere-reciproca-a-realitatilor-sociale-si-culturale-din-romania-si-rm-va-avea-loc

 

  1. Oamenii din România și Republica Moldova se pot înfrăți. Acum există o platformă online pentru asta

Cetățenii Republicii Moldova și ai României se pot înfrăți. Acest lucru a devenit posibil în cadrul unei platforme online, lansarea căreia a fost anunțată astăzi de Platforma Unionistă Acțiunea 2012. Autorii ideii își propun realizarea anul acesta a 100 000 de înfrățiri între cetățenii celor două state, materializate prin vizite reciproce.

„Dacă ești din Chișinău sau din București, pe site-ul www.basarabia-acasa.ro poți să îți găsești un „frate” și chiar să călătorești pentru a vedea celălalt mal de Prut”, este specificat într-un comunicat remis presei.

http://independent.md/oamenii-din-romania-si-republica-moldova-se-pot-infrati-acum-exista-o-platforma-online-pentru-asta/#.V31rxaK503Q

 

  1. Proiectul CUNOASTE-ȚI ȚARA, in plina desfasurare. Zeci de profesori din Basarabia au indragit Galatiul

Cativa profesori din Republica Moldova au vizitat Galatiul, prin intermediul proiectului „Cunoaste-ti tara”. Cadrele didactice de pe malul stang al Prutului s-au familiarizat cu obiectivele turistice din orasul nostru, la initiativa Platformei Unioniste „Actiunea 2012”. Potrivit coordonatorilor proiectului, profesorii au mentionat ca „vor reveni aici”, intrucat Galatiul a fost o descoperire placuta.

http://www.ziare.com/galati/stiri-actualitate/proiectul-cunoaste-esi-esara-in-plina-desfasurare-zeci-de-profesori-din-basarabia-au-indragit-galatiul-6220249

 

  1. TOP 10 țări în care Republica Moldova exportă cele mai multe mărfuri; România, lider detașat

Exporturile Republicii Moldova în primele cinci luni ale anului au ajuns la aproape 748 milioane de dolari americani, volum inferior celui realizat în perioada similară din anul 2015 cu 7,8%. În acelaşi timp, importurile au ajuns la aproape 1544 milioane de dolari americani, în scădere cu aproape 5,5% față de aceeași perioadă a anului trecut.

România rămâne primul partener economic al Republicii Moldova în ceea ce privește exportul. Astfel, în ianuarie-mai 2016, Republica Moldova a exportat în România mărfuri în valoare de peste 176 de milioane de dolari americani, cu 6,6% mai puțin decât în perioada similară a anului trecut.

http://independent.md/top-10-tari-care-republica-moldova-exporta-cele-mai-multe-marfuri-romania-lider-detasat/#.V31rv6K503Q

 

  1. Victimele deportărilor staliniste: „Nemuritorii Basarabiei”. „Doar ReUnirea mai poate repara greșelile istoriei”

O manifestație în memoria persoanelor deportate în perioada regimului comunist din Basarabia a avut loc în această dimineață la Chișinău, sub denumirea generică de „Nemuritorii Basarabiei”. Participanții la acțiune au venit cu fotografii ale rudelor sau cunoscuților deportați de sovietici în Siberia și le-au depus la Monumentul în memoria victimelor deportărilor staliniste, amplasat în scuarul Gării Feroviare.

http://infoprut.ro/44590-victimele-deportarilor-staliniste-nemuritorii-basarabiei-doar-reunirea-mai-poate-repara-greselile-istoriei.html

 

  1. Noul ambasador al României în Republica Moldova s-a mutat la Chișinău

Daniel Ioniță, noul ambasador al României în Republica Moldova, s-a mutat la Chișinău. Anunțul a fost făcul pe pagina sa de facebook.

Plin de speranţă şi de încredere, m-am mutat la Chişinău. În curând o să-mi prezint acreditările. Sunt dornic să acţionez pentru beneficiile din România și Republica Moldova, a scris noul ambasador.

http://www.evzmd.md/politica/268-politic/43553-noul-ambasador-al-romaniei-in-republica-moldova-s-a-mutat-la-chi%C8%99inau.html

 

  1. Departamentul CENTENAR, înfiinţat în cadrul Guvernului pentru marcarea a o sută de ani de la Unire

”Departamentul CENTENAR nu are personalitate juridică, se află în subordinea prim-ministrului şi este finanţat de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului”, se arată într-un comunicat de presă al Executivului remis MEDIAFAX.

http://www.mediafax.ro/politic/departamentul-centenar-infiintat-in-cadrul-guvernului-pentru-marcarea-a-o-suta-de-ani-de-la-unire-15519388

 

  1. Grigore Vieru – „Balada celor deportați”

În tragica zi de 6 iulie, în care a avut loc cel mai mare val al deportărilor staliniste din Basarabia sovietizată – 5-6 iulie 1949, aducem un omagiu martirilor Neamului prin publicarea poeziei lui Grigore Vieru „Balada celor deportați”, poetul fiind și autorul definiției Siberii de gheață pentru GULAG-ul bolșevic-sovietic (e din cântecul Reaprindeți candela de Ion Aldea Teodorovici).

http://flacaratv.md/grigore-vieru-balada-celor-deportati-poem-2008.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ