Oamenii spun că alegerile au fost FRAUDATE! Marți protestele vor continua

0
178

 

 1. Alegeri în Republica Moldova: Apel la manifestație pentru organizarea unui nou scrutin prezidențial

Trimisul special al AGERPRES, Ionuț Mareș, transmite: Cetățenii Republicii Moldova nemulțumiți de modul în care s-a desfășurat turul al doilea al alegerilor prezidențiale sunt chemați luni la un protest în Piața Marii Adunări Naționale, apel inițiat Asociația Obștească ‘Onoare, Demnitate și Patrie’ (ODIP).

Organizatorii protestului, anunțat pentru ora 13:00, susțin că al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale ar fi fost fraudat, astfel că cer organizarea unor noi alegeri, conform textului apelului postat pe rețeaua de socializare Facebook.

http://www.agerpres.ro/externe/2016/11/14/alegeri-in-republica-moldova-apel-la-manifestatie-pentru-organizarea-unui-nou-scrutin-prezidential-12-48-18

 

 1. Desi Dodon a castigat, Maia Sandu n-a pierdut

Ca şi la turul unu, diferenţa între primul plasat Dodon şi urmăritoarea lui Maia Sandu s-a îngustat treptat pe măsură ce treceau orele, în noaptea numărării voturilor. In final va fi undeva la 4.5%, ceea ce înseamnă vreo 70.000 voturi din cele 1.6 milioane exprimate. Este o înfrângere la limită, mare cât o victorie pentru candidata pro UE, în condiţiile în care:

 1. A făcut o campanie cu bani din donaţii, cam cât cheltuie un oligarh într-un weekend în Elveţia.

http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-21414248-desi-dodon-castigat-maia-sandu-pierdut.htm

 

 1. Romania, intr-o situatie complicata dupa alegerile din R. Moldova si Bulgaria. „Presedintii pro-rusi incep sa se inmulteasca”

Dupa alegerile din Republica Moldova si din Bulgaria, Romania s-a trezit intr-o situatie geopolitica mai mult decat complicata, spun analistii de politica externa.

Suntem inconjurati de tari care au acum la conducere presedinti sau premieri cu accentuate orientari filo-ruse. Situatia se poate complica si mai mult, daca Donald Trump schimba relatia Statelor Unite cu Rusia si NATO.

http://stirileprotv.ro/stiri/international/romania-intr-o-situatie-geopolitica-complicata-dupa-alegerile-din-republica-moldova-si-bulgaria-s-au-temut-de-unire.html

 

 1. Maia Sandu: „Sute de oameni n-au putut vota. S-a încălcat un drept constituțional”

Alegerile prezidențiale din Republica Moldova au fost prost organizate, a declarat candidatul pro-european, Maia Sandu, duminică, după cel de-al doilea tur de scrutin. Aceasta consideră că autoritățile moldovene au încălcat un drept constituțional al cetățenilor, în condițiile în care mai multe secții de votare din Diaspora au rămas fără buletine de vot cu câteva ore înainte de închiderea urnelor. 

http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/actualitate/maia-sandu-sute-de-oameni-n-au-putut-vota-s-a-incalcat-un-drept-constitutional–217350769.html

 

 1. Reacții din România, după victoria pro-rusului Igor Dodon. Președintele Iohannis și Guvernul recunosc rezultatele alegerilor: României sprijină traseul european al Republicii Moldova

Președintele Klaus Iohannis a luat act, luni, de votul exprimat de cetăţenii Republicii Moldova în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

19.00: Guvernul României și-a exprimat, luni, speranța că, după alegerile prezidențiale din Republica Moldova, în urma cărora a fost ales președinte socialistul pro-rus Igor Dodon, instituțiile fundamentale ale statului vor colabora pentru a asigura stabilitatea politică a țării și că vor continua agenda de reforme de modernizare, menite să susțină parcursul european al țării.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/international/alegeri-prezidentiale-republica-moldova–primele-reactii–dupa-victoria-pro-rusului-igor-dodon–fostul-premier-ion-sturza–nu-este-presedintele-meu–ceva-nu-a-functionat–ce–432912

 

 1. Chișinău: Proteste de amploare față de modul în care s-au desfășurat alegerile

Proteste de amploare la Chișinău. Oamenii protestează față de modul în care s-au desfășurat alegerile în diaspora. Sute de cetățeni moldoveni s-au adunat în Piața Marii Adunări din Chișinău, unde protestează.

Update 17:45: Aproximativ 3000 de oameni protestează la Chișinău. Mulțimea a pornit din Piața Marii Adunări Naţionale, s-a îndreptat apoi spre Comisa Electorală Centrală, unde au scandat lozinci precum „Jos Mafia” şi „Demisia”. Apoi mulțimea s-a îndreptat spre la Mormântul lui Ştefan cel Mare, unde s-au aprins lumânări, apoi  s-au întors  în Piaţa Marii Adunări Naţionale unde se scandează în continuare și se cere repetarea celui de-al doilea tur de scrutin.

https://huff.ro/stiri/externe/chisinau-proteste-de-amploare-fata-de-modul-in-care-s-au-desfasurat-alegerile-95460

 

 1. Maia Sandu: „Cerem demisia preşedintelui CEC şi cea a ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene”

Candidatul PAS la alegerile prezidenţiale, Maia Sandu, şi liderul formaţiunii PPDA, Andrei Năstase, au anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că vor cere demisia preşedintelui Comisiei Electorale Centrale şi ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene pentru că a fost încălcat Dreptul Constituţional al cetăţenilor la exercitarea dreptului de vot.

http://www.jc.md/maia-sandu-cerem-demisia-presedintelui-cec-si-cea-a-ministrului-afacerilor-externe-si-integrarii-europene/

 

 1. Elena Udrea: Victoria lui Dodon în Republica Moldova este rezultatul unei politici externe dezastruoase a României. În timpul lui Traian Băsescu, nu s-ar fi întâmplat niciodată aşa ceva

Victoria socialistului Igor Dodon în alegerile prezidenţiale din Republica Moldova este comentată şi de politiciana Elena Udrea, pe pagina sa de Facebook, aceasta susţinând că acest triumf este „rezultatul direct al unei politici externe dezastruoase a României în ultimii câţiva ani”.

Udrea susţine că Iohannis şi Cioloş nu au ajutat cu nimic Republica Moldova, o ţară care se confruntă atât cu o criză politică cât şi cu o criză economică devastatoare. Aceasta mai adaugă faptul că „în timpul lui Traian Băsescu nu s-ar fi întâmplat niciodată aşa ceva”.

http://www.romanialibera.ro/politica/institutii/elena-udrea–victoria-lui-dodon-in-republica-moldova-este-rezultatul-unei-politici-externe-dezastruoase-a-romaniei–in-timpul-lui-traian-basescu–nu-s-ar-fi-intamplat-niciodata-asa-ceva-432936

 

 1. EROARE sau FRAUDĂ: Tot mai multe localităţi semnalează inversarea rezultatelor alegerilor în favoarea lui Dodon

Tot mai multe localităţi semnalează erori grave privind rezultatele alegerilor prezentate de Comisia Electorală Centrală. După ce localnicii din comuna Leuşeni, Hânceşti, s-au arătat ieri revoltaţi că Comisia Electorală Centrală l-a prezentat pe Dodon drept câştigător în sat, astăzi au venit mesaje similare din alte localităţi. În satul Copceac, raionul Ştefan Vodă, Maia Sandu a obţinut cele mai multe voturi. Cifrele de la CEC arată însă altceva. Aceeaşi situaţie este semnalată în una dintre secţiile de votare din oraşul Nisporeni, transmite jurnal.md.

http://www.jc.md/eroare-sau-frauda-tot-mai-multe-localitati-semnaleaza-inversarea-rezultatelor-alegerilor-in-favoarea-lui-dodon/

 

 1. Mii de tineri protestează: „Nu ne furaţi viitorul!”. Manifestanţii continuă să se adune

Mii de manifestanţi s-au adunat astăzi, 14 noiembrie, în faţa Guvernului R. Moldova pentru a solicita anularea rezultatelor alegerilor prezidenţiale, care, consideră ei, au fost fraudate. „Demisia CEC-ului!”, „Socialiştii, la gunoi!”, „O vrem pe Maia Sandu preşedinte!”, „Vrem alegeri repetate!” etc. Protestanţii manifestă în aceste momente în faţa oficiului Comisiei Electorale Centrale (CEC).

http://www.jc.md/mii-de-tineri-protesteaza-nu-ne-furati-viitorul-multimea-continua-sa-se-adune/

 

 1. După protestele de la Chișinău, au loc manifestații au loc și în România. Peste 150 de persoane s-au adunat la Ambasada Republicii Moldova la București

Circa 80 de studenți basarabeni au protestat, luni seara, în Piața Operei și în fața Consulatului Onorific al Republicii Moldova la Timișoara, exprimându-și nemulțumirea pentru modul în care au decurs alegerile prezidențiale din țara vecină, potrivit Agerpres.

Protestele la Galați au durat aproximativ o oră, potrivit News.ro. Aproximativ o sută de persoane, majoritatea studenţi moldoveni, s-au strâns, luni seară, în Grădina Publică, din municipiul Galaţi.

Ei au scandat şi lozinci precum „Vrem alegeri repetate”, „Mai vrem o ţansă” şi „Vrem viitor fără Dodon”.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/international/alegerile-din-moldova-au-fost-fraudate–spun-unele-organizatii-neguvernamentale-si-cheama-cetatenii-nemultumiti-la-un-protest-in-chisinau-432922

 

 1. Studenții basarabeni au organizat un protest la București. Scandează: „Alegeri fraudate”

Mai mulți studenți basarabeni au organizat în această seară în Capitala României un protest pașnic la Ambasada Moldovei la București. Tinerii cer demisia conducerii CEC și a ministrului de Externe, Andrei Galbur. Motivul organizării protestului este numărul mare de persoane nu au reușit să-și exercite dreptul de vot la cele două secții din București din cauza epuizării buletinelor de vot.

http://diez.md/2016/11/14/video-studentii-basarabeni-au-organizat-un-protest-la-bucuresti-scandeaza-alegeri-fraudate/

 

 1. Proteste la Iași și Galați. Tinerii basarabeni ies în stradă, nemulțumiți de rezultatul scrutinului prezidențial

La Iași, timp de trei ore, tinerii din Republica Moldova protestează în Piața Unirii. Sunt nemultumiți de rezultatele votului care l-a adus pe Igor Dodon în funcția de președinte al Republicii Moldova. Tinerii basarabeni, cei mai multi dintre ei studenți, organizează un flashmob până la ora 19.00.

Protestul a fost anunțat pe pagina de Facebook a grupului Basarabia E România: ”Ne vedem în Piața Unirii să aprindem lumânări în memoria unei țări care a eșuat în existența sa. Astăzi, forțele oligarhice din Republica Moldova au reușit să ne ducă înapoi în timp”. În numai câteva minute peste o sută de persoane au anunțat că participă la flashmob. Rezultatul votului cetățenilor din Republica Moldova la Iași a fost de 97,67 la sută pentru Maia Sandu.

http://www.europafm.ro/proteste-la-iasi-si-galati-tinerii-basarabeni-ies-in-strada-nemultumiti-de-rezultatul-scrutinului-prezidential/

 

 1. Oamenii spun că alegerile au fost FRAUDATE! Marți protestele vor continua

Protestul pașnic din centrul Chișinăului a luat sfârșit. Vlad Bilețchi, președintele AO „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP) care a organizat manifestarea de astăzi a anunțat că mâine la ora 11.00 va organiza o conferință de presă pentru a oferi mai multe detalii despre cererile din partea cetățenilor nemulțumiți.

Totodată, organizatorii au făcut un apel către cei care vor să se alăture protestelor pașnice. Mâine la ora 11.00 doritorii sunt așteptați în fața liceului Gheorghe Asachi din Chișinău.

Organizatorii așteaptă un răspuns oficial de la CEC referitor la fraudarea alegerilor.

http://www.timpul.md/articol/live-oamenii-spun-ca-alegerile-au-fost-fraudate-mari-protestele-vor-continua-100272.html

 

 1. Sute de moldoveni cer repetarea alegerilor

Sute de persoane protesteaza luni la Chisinau, dupa ce Igor Dodon, candidatul prorus al Partidului Socialistilor (PSRM), a castigat alegerile din Republica Moldova, in fata rivalei sale, Maia Sandu, candidata proeuropeana a Partidului Actiune si Solidaritate (PAS). Pentru ca multi cetateni moldoveni nu au apucat sa voteze in diaspora, protestatarii cer reluarea alegerilor.

Cei iesiti in strada, in marea lor majoritate tineri, scandeaza „Mortii nu voteaza”, „Maia Sandu, presedinte” si „Dodon, la puscarie”, dupa cum arata imaginile postate pe privesc.eu.Protestele au loc in Piata Marii Adunari Nationale, informeaza Jurnalul.md. Apelul la protest a fost initiat de Asociatia Obsteasca „Onoare, Demnitate si Patrie” (ODIP).Manifestantii sustin ca alegerile prezidentiale au fost fraudate, motiv pentru care cer demisia CEC si repetatea alegerilor.

http://www.puterea.ro/externe/sute-de-moldoveni-cer-repetarea-alegerilor-147771.html

 

 1. Zeci de tineri basarabeni au participat la un flash-mob la Iasi, in semn de protest fata de modul in care au fost organizate alegerile din Republica Moldova

Zeci de tineri basarabeni au participat, luni dupa-amiaza, la un flash-mob in Piata Unirii din Iasi, in semn de protest fata de modul in care s-au desfasurat alegerile din Republica Moldova, ei cerand reluarea scrutinului, potrivit News.ro. Tinerii s-au adunat in cursul dupa-amiezii in Piata Unirii din Iasi, langa statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, cu steaguri ale Republicii Moldova.

Participantii au scandat, printre altele, „Refuz, rezist, sunt anti-comunist”, „Rusine, rusine sa va fie”, „Basarabia e Romania” si „Nu Dodon”.

http://www.hotnews.ro/stiri-alegeri_moldova_2016-21415534-zeci-tineri-basarabeni-participat-flash-mob-iasi-semn-protest-fata-modul-care-fost-organizate-alegerile-din-republica-moldova.htm

 

 1. Miting de protest la Galaţi în legătură cu alegerile din Republica Moldova: „Vom aprinde câte o lumânare”

Acţiuni similare au loc în cursul zilei de luni în mai multe locuri din România, convocarea fiind făcută pe pagini special deschide pe reţelele de socializare. Basarabenii din Galaţi vor protesta în privinţa modului cum au fost organizate alegerile din Republica Moldova, dar şi în legătură cu rezultatul alegerilor „care duce ţara cu câteva decenii înapoi în timp”, spun organizatorii, care sunt din comunitatea de studenţi. Mitingul ar trebui să se desfăşoare în această seară (luni, 14 noiembrie 2016), în Grădina Publică, de la ora 18,00, iar la eveniment vor participa, din ceea ce se anunţă, basarabeni aflaţi la studii, dar şi români din ţară, solidari cu fraţii de peste Prut. De altfel, pe facebook deja s-a creat o pagină specială în care se anunţă că în această seară, de la ora 18.00, în Grădina Publică din municipiul Galaţi se vor aduna cei nemulţumiţi de rezultatul votului din Republica Moldova. Organizarea acestui protest este făcută pe o pagină specială intitulată „doliupentruBasarabia”.

http://adevarul.ro/locale/galati/miting-protest-galati-legatura-alegerile-republica-moldova-vom-aprinde-lumanare-1_5829a4ba5ab6550cb87f1f4b/index.html

 

 1. Alegeri Moldova. Sute de persoane au protestat în România

Sute de tineri moldoveni au protestat în această în mai multe orașe din România față de rezultatul din cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din țara vecină, în urma cărora Igor Dodon a fost ales președinte.

http://www.digi24.ro/stiri/externe/moldova/alegeri-moldova-2016/alegeri-moldova-sute-de-persoane-au-protestat-in-romania-612505

 

 1. Traian Băsescu: Îmi pare tare rău că cetăţenii Republicii Moldova au dat o amânare parcursului european

Fostul preşedinte Traian Băsescu a scris pe pagina sa de Facebook, legat de alegerile din Republica Moldova, că regretă că, prin votul lor, moldovenii au dat o amânare drumului european al ţării, după centralizarea a 97% dintre procesele verbale, Igor Dodon conducând cu 54,6% din voturi.

http://www.mediafax.ro/politic/traian-basescu-imi-pare-tare-rau-ca-cetatenii-republicii-moldova-au-dat-o-amanare-parcursului-european-15955029

 

 1. Politicienii de la Chișinău, speriați de victoria lui Dodon

Premierul Pavel Filip și spicherul Andrian Candu l-au felicitat pe socialistul Igor Dodon cu ocazia victoriei în alegerile prezidențiale din 13 noiembrie 2016. Deși Dodon optează pentru apropierea de Federația Rusă, șeful Guvernului și președintele Parlamentului au subliniat în mesajele lor că agenda proeuropeană a guvernării va continua. Alți politicieni care au reacționat la rezultatul alegerilor au încercat să identifice vinovați.

Liderul liberarilor, Mihai Ghimpu, consideră, la rândul său, că vinovați de faptul că liderul socialiștilor, Igor Dodon, a câștigat alegerile prezidențiale se fac echipele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA), care au dorit să-i elibereze de pedeapsă penală pe „comanditarii săi politici”.

http://moldnova.eu/ro/politicienii-de-la-chisinau-speriati-de-victoria-lui-dodon-9749.html/

 

 1. Putin îl felicită pe Dodon și îl invită la Moscova

Președintele rus Vladimir Putin l-a felicitat luni pe liderul socialiștilor Igor Dodon pentru victoria obținută în turul II al alegerilor prezidențiale.

http://infoprut.ro/45801-putin-il-felicita-pe-dodon-si-il-invita-la-moscova.html

 

 1. Igor Dodon, făcut knockout în votul diasporei. Maia Sandu a luat aproximativ 100% din sufragii

Dacă zone filoruse din Republica Moldova, precum autonomia găgăuză sau regiunea transnistreană au votat categoric pentru candidatul socialist Igor Dodon, câştigătorul alegerilor prezidenţiale, diaspora a fost în proporţie de circa 100% de partea Maiei Sandu. 

http://infoprut.ro/45790-igor-dodon-facut-knockout-votul-diasporei-maia-sandu-luat-aproximativ-100-din-sufragii.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ