Oaspeţi din Republica Moldova la Primăria Botoşani

0
144
  1. Oaspeţi din Republica Moldova la Primăria Botoşani

Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani, a primit ieri o delegație a orașului Bălți – Republica Moldova, condusă de primarul interimar Igor Șeremet. Din delegație au făcut parte Serghei Culibaba, consilier în cadrul departamentului de relații externe și investiții și Maricel Țăruși, consilier al președintelui Uniunii Consiliilor Raionale din Moldova.

http://www.monitorulbt.ro/Stiri/Ultima%20ora/2017-04-22/LOCAL%3A+Oaspeti+din+Republica+Moldova+la+Primaria+Botosani.html

 

  1. Traficul prin Vama Albiţa se desfăşoară cu dificultate din cauza ninsorii şi a viscolului

Traficul prin Vama Albiţa se desfăşoară, sâmbătă, cu dificultate, maşinile care vor să treacă în Republica Moldova aşteptând circa trei ore. Formalităţile decurg greu din cauza reţelei de alimentare cu energie electrică afectată în zonă de ninsori şi viscol.

http://www.romaniatv.net/traficul-prin-vama-albita-se-desfasoara-cu-dificultate-din-cauza-ninsorii-si-a-viscolului_352182.html

 

  1. Noile microbuze şcolare promise de Guvernul României au ajuns la Chişinău

Primele microbuze şcolare din cele 96 oferite de Guvernul de la Bucureşti pentru transportul elevilor din Republica Moldova au ajuns la Chişinău. Acest lucru a fost confirmat de către ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, şi viceministrul educaţiei, Cristina Boaghi, în cadrul emisiunii Obiectiv Comun de la TVR Moldova.

http://www.allmoldova.com/ro/news/noile-microbuze-scolare-promise-de-guvernul-romaniei-au-ajuns-la-chisinau

 

  1. Situaţie excepţională în Republica Moldova, în urma ninsorilor abundente

Republica Moldova se confruntă în continuare cu o situaţie excepţională din cauza ninsorilor abundente căzute ieri şi astăzi. Chiar dacă precipitaţiile au încetat astăzi, există pericolul inundaţiilor. Sute de localităţi au rămas fără electricitate.

Aproape 550 de localităţi din Republica Moldova rămân fără electricitate, iar aceasta este cea mai gravă consecinţă pentru moment a zăpezilor abundente din ultimele zile.

http://radioiasi.ro/stiri/international/situatie-exceptionala-in-republica-moldova-in-urma-ninsorilor-abundente/

 

  1. ONU ajută Republica Moldova să lupte cu intemperiile. A donat echipament pentru salvatori

Ninsoarea abudentă a luat prin surprindere autoritățile și chiar dacă în teren au fost scoase majoritatea unităților de tehnică și cel mai bun echipament, acest lucru nu a fost de ajuns. Imediat cum au văzut că nu se descurcă singuri, salvatorii a făcut o adresare către Organizaţia Naţiunilor Unite, cu solicitarea de a oferi asistenţă tehnică.

Organizația a răspuns prompt la solicitare și prin intermediul entităților sale UNICEF, UNDP, UNFPA, UN Women şi UNAIDS, au mobilizat toate fondurile de suport la dezastre.

http://www.allmoldova.com/ro/news/onu-ajuta-republica-moldova-sa-lupte-cu-intemperiile-a-donat-echipament-pentru-salvatori

 

  1. „Ori să îi alegem, ori să nu îi alegem, ei tot pe-a lor o fac”

Partidul Socialiștilor a amenințat cu boicotarea alegerilor generale de anul viitor, dacă Partidul Democrat nu renunță la trecerea la sistemul uninominal. Despre blocarea viitoarelor alegeri a anunțat PSRM care sprijină recenta propunere a președintelui Igor Dodon de a înlocui actualul sistem electoral cu unul mixt, în care jumătate de deputați vor fi aleși pe liste de partid, iar restul în circumscripții directe. Ulterior Igor Dodon însuși a declarat într-o postare pe Facebook că va încerca să blocheze votul uninominal, dacă democrații nu renunță la acest proiect.

https://www.europalibera.org/a/la-sfirsit-de-saptamana-schimbarea-sistemului-electoral-valentina-ursu/28445075.html

 

  1. Teodor Meleşcanu: „Da, există propagandă rusă în România. E vizibilă şi dovedită”

Într-un interviu în exclusivitate pentru ziarul „Adevărul”, ministrul de Externe al României, Teodor Meleşcanu, recunoaşte că propaganda rusă este activă în România, explică ce planuri are diplomaţia românească în cazul unui Brexit negociat la sânge şi motivează de ce ţara noastră este printre puţinele state europene care menţin legături diplomatice cu regimul sirian de la Damasc.

http://www.money.ro/teodor-melescanu-da-exista-propaganda-rusa-in-romania-e-vizibila-si-dovedita/

 

  1. Fonduri europene atrase în parteneriat

„Ne dorim ca instituţii similare din municipiul Bălţi şi judeţul Botoşani să colaboreze, să deruleze proiecte comune, întrucât legislaţia şi programele europene transfrontaliere ne permit acest lucru. Sperăm să concretizăm în fapte aceste demersuri şi m-aş referi în primul rând la proiecte în domeniul învăţământului, culturii şi ceea ce ţine de serviciile publice comunitare, apă, canalizare, deşeuri, drumuri judeţene sau de interes local, în interesul larg al populaţiei, pentru ca cetăţenii din cele două entităţi administrative să beneficieze de un confort superior celui existent la ora actuală”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.

http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/moldova/fonduri-europene-atrase-in-parteneriat–217382925.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ