Oleg Serebrean: Unirea Moldovei cu România ar putea avea loc în 2009

0
94

Romania nu este vinovata ca locuitorii Moldovei fug din tara lor si doresc sa obtina cetatenie romana, a declarat presedintele Partidului Social-Liberal (SLP), deputatul Oleg Serebrean. „Asa procedeaza multe tari din UE, de exemplu Germania, unde dubla cetatenie este permisa”, a aratat politicianul, citat de Regnum.

Referindu-se la ultimele declaratii critice formulate de conducerea moldoveana la adresa Romaniei, liderul SLP si-a exprimat regretul ca „mana de ajutor intinsa de Romania a fost respinsa de Chisinau intr-o forma atat de grosolana”. In opinia lui, „imboldul pentru astfel de afirmatii dure din partea MAE si ale guvernului nu putea veni decat de la Moscova”. „Ele au aparut imediat dupa vizita la Chisinau a secretarului adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, Iuri Zubakov”, a amintit Serebrean.

In opinia politicianului, altauri de Romania, perspectivele europene ale Moldovei pot fi foarte bune. „Din punct de vedere psihologic suntem falimentari, pentru ca oamenii nu cred ca Moldova poate exista ca stat independent”, a subliniat Serebrean. Politicianul a declarat ca, daca cetatenii Moldovei si ai Romaniei se vor pronunta pentru unire, nimeni in lume, nici chiar SUA si Rusia, nu se vor putea opune. Iar aceasta problema s-ar putea pune, in opinia lui Serebrean, chiar in 2009, cand in Moldova va avea loc un nou ciclu electoral – legislativ si prezidential. (Agentia „Rusia la zi” – 14 martie 2007)

http://www.unimedia.md/index.php?mod=home&hmod=newsbyid&id=872

NICIUN COMENTARIU

  1. Un important pas, ba chiar mai mult- decisiv, este anihilarea comunistilor. SOLUTIA- UNIREA PARTIDELOR IN UNUL SINGUR! PLEDAM PENTRU TRANSPARENTA,desi, pe bune, vor trece ceva ani pentru a simti noul in MD in toate sferele de activitate, asta inseamna sa acceptam provocarea, sa inaintam pentru schimbare, mai rau nu va fi, in mod cert!

LĂSAȚI UN MESAJ