Omagiu cu flori şi poezii pentru poetul Grigore Vieru

0
221
 1. Centenarul unește mai multe școli din România și Republica Moldova

Mai multe școli din Republica Moldova și din județul Harghita, România, vor derula în acest an activităţi educative şi culturale comune dedicate Centenarului Marii Uniri.

https://deschide.md/ro/stiri/social/26293/Centenarul-une%C8%99te-mai-multe-%C8%99coli-din-Rom%C3%A2nia-%C8%99i-Republica-Moldova.htm

 

 1. Un liceu din Republica Moldova, decorat de Casa Regală a României

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, a conferit Decorația Regală „Crucea Casei Regale a României” Liceului Teoretic „Gheorghe Asachi” din Chișinău. Ceremonia va avea loc pe 26 martie, la Palatul Regal din București.

http://infoprut.ro/49250-un-liceu-din-republica-moldova-decorat-de-casa-regala-romaniei.html

 

 1. Chișinăul și Bucureștiul vor fi legate prin proiecte comune | Silvia Radu și Gabriela Firea au semnat un acord de cooperare

Anul 2018 va aduce mai multe proiecte comune realizate de primăria municipiului Chișinău și cea Bucureștiului. Aceasta prevede programul de cooperare semnat astăzi de către primărițele celor 2 capitale, Silvia Radu și Gabriela Firea.

https://www.timpul.md/articol/chiinaul-i-bucuretiul-vor-fi-legate-prin-proiecte-comune-%7C-silvia-radu-i-gabriela-firea-au-semnat-un-acord-de-cooperare-127411.html

 

 1. Din care partide politice fac parte primarii care au votat Declarația de Unire cu Țara-Mamă

Până astăzi, 23 de localități au votat Declarația de Unire cu România. Vă prezentăm mai jos apartenența politică a primarilor localităților care au votat actul reunificator:

Din cadrul PLDM fac parte 8 primari, PNL – 2; PDM – 4; PL – 4; PPEM – 2; independenți – 3.

http://10tv.md/2018/02/14/din-care-partide-politice-fac-parte-primarii-care-au-votat-declaratia-de-unire-cu-tara-mama/

 

 1. Omagiu cu flori şi poezii pentru poetul Grigore Vieru

Omagiu cu flori şi poezii. Poetul neamului, Grigore Vieru, ar fi împlinit astăzi 83 de ani. Rude, prieteni, scriitori şi zeci de cititori au venit la bustul lui pentru a-i aduce flori şi a recita poeziile care au crescut generaţii şi au luminat o naţiune.

http://tvrmoldova.md/cultura/omagiu-cu-flori-si-poezii-pentru-poetul-grigore-vieru/

 

 1. Noua şefă BERD la Chişinău a fost prezentată autorităţilor Republicii Moldova

Şefa biroului din Republica Moldova al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Angela Sax, este bancher senior. Aceasta a fost prezentată astăzi, 14 februarie, autorităţilor Republicii Moldova, în timpul vizitei preşedintelui BERD, Suma Chakrabarti. Sax îşi va începe mandatul în aprilie 2018.

http://tvrmoldova.md/actualitate/noua-sefa-berd-la-chisinau-a-fost-prezentata-autoritatilor-republicii-moldova/

 

 1. Iurie Leancă ar vota pentru UNIREA R. Moldova cu România

„La un eventual referendum privind unirea Republicii Moldova cu România eu aș vota pentru, dar asta nu înseamnă că majoritatea cetățenilor ar vota la fel”, a declarat vicepremierul Iurie Leancă într-un interviu exclusiv pentru ziarul TIMPUL.

https://timpul.md/articol/oficial—iurie-leanca-ar-vota-pentru-unirea-r–moldova-cu-romania-ppem-nu-este-un-partid-antiunionist-127371.html

 

 1. #23 Satul Ordășei, raionul Telenești, a semnat Declarația de Unire cu România

Încă o localitate din Republica Moldova și-a exprimat dorința de revenire la Patria-Mamă, prin semnarea Declarației de Unire cu România. Este vorba de satul Ordășei din raionul Telenești, care este a 23-a localitate care semnează o astfel de Declarație.

https://deschide.md/ro/stiri/social/26289/23-Satul-Ord%C4%83%C8%99ei-raionul-Telene%C8%99ti-a-semnat-Declara%C8%9Bia-de-Unire-cu-Rom%C3%A2nia.htm

 

 1. 82 de ani de la nașterea marelui poet Grigore Vieru

Poetul Grigore Vieru va fi omagiat astăzi, 14 februarie, în ziua când ar fi împlinit 83 de ani, potrivit Deschide.md. A murit cu visul de a vedea înfăptuită unirea Basarabiei cu patria-mamă, vis pe care l-a purtat mereu în suflet.

https://www.activenews.ro/stiri/82-de-ani-de-la-nasterea-marelui-poet-Grigore-Vieru-149284

 

 1. Primaria Capitalei va oferi tabere elevilor olimpici din Chisinau

Primaria Capitalei va oferi tabere elevilor olimpici din Chisinau, urmare a semnarii miercuri a unui program de colaborare intre Primaria Bucuresti si municipalitatea din capitala Republicii Moldova care vizeaza trei domenii – Cultura, Educatia si Sanatatea, a informat primarul general, Gabriela Firea, potrivit Agerpres. Protocolul a fost semnat in cadrul unei intalniri intre primarii celor orase, la sediul Primariei Capitalei. Gabriela Firea i-a oferit primarului Silvia Radu o ie si un album cu cele mai frumoase manastiri din Romania, peisaje si traditii din tara noastra. La randul sau, Silvia Radu i-a daruit Gabrielei Firea o ie si o icoana.

https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-22285460-primaria-capitalei-oferi-tabere-elevilor-olimpici-din-chisinau.htm

 

 1. Banca Transilvania intenționează să devină acționarul majoritar al Victoriabank, din Republica Moldova

Banca Transilvania, a doua bancă din sistemul bancar românesc, în funcție de active, a anunțat că intenționează să preia integral Victoriabank, din Republica Moldova, din care a preluat un procent semnificativ, la finele anului trecut.

 

https://www.forbes.ro/banca-transilvania-intentioneaza-sa-devina-actionarul-majoritar-al-victoriabank-din-republica-moldova-107487

 

 1. Anul Centenar 2018 | Academia Română anunță semnarea unui parteneriat cu Institutul Cultural Român

Academia Română și Institutul Cultural Român vor semna joi, 15 februarie 2018, ora 12:30, în în Clubul Academicienilor, un acord de parteneriat instituțional, ce are ca scop promovarea creației culturale și științifice românești în țară și mai ales în străinătate, anunță Biroul de presă al Academiei Române.

http://basilica.ro/anul-centenar-2018-academia-romana-anunta-semnarea-unui-parteneriat-cu-institutul-cultural-roman/

 

 1. Centenar: refacerea clădirii unde moldovenii au votat pentru Unire

Dacă aveți drum vreodată prin Chișinău, vă recomandăm să nu ratați o clădire. Cândva, era una dintre cele mai frumoase clădiri din Chișinău, dacă nu cumva era chiar cea mai frumoasă. A rămas o frumusețe și un loc încărcat de istorie. Se află la doi pași de binecunoscutul monument al lui Ștefan cel Mare, lângă parcul Valea Morilor și adăpostește blocul principal al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Despre ea și despre ce reprezintă ea pentru noi vom vorbi în cele ce urmează. Nu de alta, dar suntem în anul Centenarului, iar clădirea de pe strada Alexei Mateevici se leagă strâns de Marea Unire.

http://www.ieseanul.com/centenar-refacerea-cladirii-unde-moldovenii-au-votat-pentru-unire/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ