Omul de linga noi – Un basarabean “legat” de Romania

0
108

Nume: Boris Chilinciuc
Virsta: 19 ani
Ocupatia: medicinist in devenire

Boris Chilinciuc

Boris Chilinciuc este de origine din Republica Moldova, insa, dupa 12 ani de cind locuieste impreuna cu parintii in Birlad, se simte la fel de legat de tara adoptiva cit de cea natala. Cind s-au mutat in Romania, era in clasa I, iar acum este absolvent de liceu. Nu-si face probleme pentru bacalaureat si nici pentru admiterea la facultate. Chiar daca a terminat ultimul an de studii liceale cu o medie destul de mare, aproape 9, Boris se considera un elev mediu. Intentioneaza sa dea admitere la Facultatea de Medicina Iasi.
“Si parintii mei sint medici, dar nu cred ca ei mi-au insuflat sa le urmez profesia. Dimpotriva, de cind eram mic, tata imi spunea sa aleg sa fac altceva in viata, din cauza ca este o meserie grea si plina de riscuri. Totusi, consider ca mi se potriveste”, ne-a spus Boris.
Si-a facut foarte multi prieteni in Birlad. Poate de aceea spune ca nu s-ar intoarce in tara natala. Pe de alta parte, nici Occidentul nu-l fascineaza. Daca ar avea posibilitatea sa plece o vreme cu bursa in strainatate, ar profita de ocazie, dar tot Romania ramine tara in care doreste sa traiasca.
El s-a integrat foarte bine printre birladeni. Pe linga pasiunea pentru medicina, are si inclinatii artistice. A invatat sa cinte la chitara si chiar este membrul unei trupe rock. In ultimul an, a cochetat si cu teatrul, facind parte din trupa de actori amatori de la Casa de Cultura “George Tutoveanu”.
Desi si-a facut foarte multi prieteni in Birlad, Boris tinjeste dupa rudele si fostii colegi din Causani, localitatea natala, din apropierea Tiraspolului.
El are convingerea ca aparentele inseala, cel putin in ceea ce-l priveste: “Pentru oamenii din mediul meu, par un tip linistit, dar in interior sint foarte zbuciumat. Rareori ma exteriorizez, majoritatea gindurilor le pastrez pentru mine”.

sursa: Obiectiv de Vaslui

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ