Operaţiunea „Smugleanka”

12
887

Ieri, în ultimele ore de pregătire a ediţii de bază a „TIMPULUI de dimineaţă” (motiv care ne-a făcut să publicăm cele ce urmează în actuala ediţie specială), în redacţie a intrat un tânăr foarte agreabil, încât chiar şi cele mai modeste domnişoare şi-au lăsat ochii să curgă după el.

Tânărul le-a salutat respectuos şi mi-a dat de înţeles că are să-mi comunice ceva foarte important. Ne-am retras în biroul pentru discuţii confidenţiale. El s-a prezentat, s-a legitimat (din motive de securitate, nu-i divulgăm numele) şi mi-a spus că este angajat al Serviciului de Informaţii şi Securitate, dar, deoarece a fost educat în spiritul patriotismului şi nu-i este în cot de soarta R. Moldova, vrea să ne pună la dispoziţie un document la care au avut acces doar câteva persoane din R. Moldova şi care arată concret ceea ce s-a întâmplat şi cine poartă vina de cele întâmplate la Chişinău îndată după scrutinul parlamentar din 5 aprilie. Documentul are girul serviciilor secrete ruseşti de la Moscova, Tiraspol, dar şi de la Chişinău.

Sigur, nu l-am crezut. Ba mai mult, eram convins că vrea să ne atragă într-o diversiune. Totuşi, citind atent documentul prezentat şi comparând informaţia cu cele întâmplate în centrul capitalei în zilele de 7 şi 8 aprilie 2009, mi s-a părut că tânărul este sincer şi are o intenţie bună. Regretabil e că neaşteptatul vizitator n-a vrut nici în ruptul capului să ne lase să facem o copie a documentului. Înţelegem de ce. Totuşi, mi-a permis să-mi scriu pe o foaie ceea am crezut că-i mai important.
Dar mai important din acele documente mi s-au părut indicaţiile date de serviciile secrete ruseşti organizatorilor evenimentelor din 6-7-8 aprilie. Iată ce am reuşit să traduc:

Instrucţiuni la „Smugleanka”

1. În ajunul operaţiunii, conform indicaţiilor noastre precedente, mobilizaţi la revoltă în special tineretul şi intelectualitatea. Oamenii noştri, care au obţinut încrederea şi se află printre forţele democrate, proromâneşti şi prooccidentale pot s-o facă deschis, ceilalţi folosiţi masiv internetul şi telefonia mobilă.
Acest punct mai are menirea de a verifica starea de spirit a tineretului, care mâine-poimâine va încerca să stăpânească propria ţară.

2. Odată ce lumea va ieşi în centrul Chişinăului, străduiţi-vă s-o scoateţi de sub controlul unor lideri de partide din Opoziţie. Printre demonstranţi plasaţi grupuri de colaboratori ai securităţii şi foşti puşcăriaşi, care să înfierbânte lumea cu strigăte împotriva comuniştilor, a lui Voronin, dar şi a Rusiei. Totul trebuie să arate că revolta este una antirusească şi proromânească. Poliţia nu va interveni, pentru că printre cei mai activi protestatari vor fi persoanele care execută indicaţiile noastre.

3. Dacă masele scapă de sub control şi reuşesc să ocupe televiziunea sau radiodifuziunea naţională, prin care se va încerca mobilizarea poporului împotriva conducerii de la Chişinău şi a oamenilor noştri, Tiraspolul are indicaţii să intervină ca să apere integritatea R. Moldova. S-ar putea să apară situaţii imprevizibile, inclusiv cu implicare din exteriorul republicii, străin nouă. În cazul dat, Vladimir Voronin va solicita oficial intervenţia militară a Rusiei. Tot cu acelaşi scop: apărarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a R. Moldova.

4. Faceţi tot posibilul ca, după cum ne-am înţeles, atacul asupra Preşedinţiei şi Parlamentului să aibă loc între orele 14.00 şi 15.00. De securitatea şefului statului, a ministrului Papuc şi a ministrului Reşetnicov vom avea noi grijă. Stricaţi, daţi foc, strigaţi – astfel, ca totul să pară o revoltă a maselor care nu mai pot fi controlate.
Poliţia are indicaţii să mimeze doar că apără aceste instituţii ale statului, dar când demonstranţilor li se va trezi spiritul de turmă, ea se va retrage. Tot atunci, colaboratorii noştri infiltraţi printre demonstranţi vor pătrunde, susţinuţi de persoane speciale, pe acoperişul clădirilor şi vor arbora drapelele României şi Uniunii Europene.

5. Între timp, oficialităţile de la Moscova şi reprezentanţii Rusiei în instituţiile europene vor face declaraţii prin care vor învinui România de lovitură de stat în R. Moldova. Pentru mai multă credibilitate, Vladimir Voronin va expulza Ambasadorul României la Chişinău şi va introduce regimul de vize pentru cetăţenii români. Scopul este de a face Uniunea Europeană să pună România la punct, pentru a nu mai pretinde la spaţiul din stânga Prutului, unde astăzi se află R. Moldova şi de unde am început, ca să finalizăm în 2017, refacerea imperiului rus.

6. În afară de izolarea României, scopul operaţiunii mai este ca, prin „Smugleanka”, să treziţi ura societăţii faţă de forţele democrate. Totodată, verificaţi spiritul de revoltă al moldovenilor, identificaţi cele mai active persoane pe care, în viitor, va trebui să le ţinem sub control, să le şantajăm sau să le facem să colaboreze cu noi.

7. „Şilka” şi „Predvoditel”, activi în acest proiect, vor să ne convingă că s-ar putea întâmpla ca, spre toamnă, să aibă loc alte alegeri parlamentare, motivând că instituţiile internaţionale ar putea să nu recunoască legitimitatea scrutinului din 5 aprilie. Prin mass-media controlată de ei, folosiţi masiv evenimentele din cadrul operaţiuni „Smugleanka”, pentru a băga în capul poporului că pe 7 aprilie s-a încercat o lovitură de stat, că Preşedinţia şi Parlamentul le-au aprins România, Filat, Ghimpu şi Urecheanu. Totodată, vom face ca alegerile repetate – dacă acceptăm presupunerile făcute de …….. şi „Şilka” -, să aibă loc prin august, când lumea doarme la umbră, şi ele nu vor fi recunoscute, deoarece vom spune că au participat la scrutin mai puţin de 51% din alegători. Astfel, îi vom permite lui Voronin să rămână stăpân pe situaţie în statul care ne interesează.

8. Totuşi, moldovenii sunt imprevizibili. Dacă se va întâmpla ca în R. Moldova să aibă loc alegeri parlamentare anticipate, rezultatul cărora va favoriza forţele democrate – proromâneşti -, folosiţi îndată varianta „Matrioşka”. Vezi p. 10 al prezentei instrucţiuni.

9. Sigur că, în timpul revoltelor, vor fi victime şi printre poliţişti, şi printre colaboratorii noştri. Dar asta este o mândrie să te jertfeşti în numele jurământului dat! În plus, ne-am înţeles cu preşedintele Voronin ca, oricare ar fi rezultatul operaţiunii, majoritatea colaboratorilor noştri, inclusiv cei din poliţie, să fie decoraţi şi premiaţi, fără a face din aceasta mare tam-tam.

10. Dacă operaţia „Smugleanka” nu reuşeşte, folosim varianta „Matrioşka”. Liderii de la Chişinău şi organizatorii evenimentelor programate pentru 7 aprilie pleacă la Moscova, Minsk sau Tiraspol unde au deja pregătit locul de trai şi conspiraţie. Iar agenţii noştri din rândurile democraţilor, în care moldovenii mai au încredere, rămân pentru a lucra în continuare. Vom avea nevoie de ei într-o ţară NATO şi membră a Uniunii Europene. Pentru că, în caz de eşec, Rusia îndată va recunoaşte statalitatea Transnistriei, iar R. Moldova se va uni cu România.

După ce mi-am făcut aceste însemnări, tânărul s-a grăbit să plece, rugându-mă să-i păstrez confidenţialitatea. Ceea ce am reuşit să-l mai întreb: „Cine, totuşi, sunt „Predvoditel” şi „Şilka”? El s-a uitat nedumerit la mine: „Îmi pare rău… Aproape toţi intelectualii Chişinăului ştiu. Sunt Iurie Roşca şi Mark Tkaciuk”.
Să-l cred? Să nu-l cred?

Sursa: Timpul

12 COMENTARII

 1. sincer mie nu prea imi vine sa cred ca a pus cineva mana pe asemenea „instructiuni” iar faza cu 2017 si refacerea imperiului rus chiar nu o cred

 2. chestie cu rusia e o prostie toata ”revolutia ” de la chisinau e mana uniunii europene pt ca in 2012 RM trebuie sa intre in UE .”in curand UE o sa fie cea mai mare putere a lumii chiar mai mare decat este SUA acum.

 3. ca atare nu trebuea descrisa persoana care a adus documentul, daca la acest doc. au avut acces putine persoane si mai ales dupa descrierea care ati facuto poate fi ushor identificata dintre cei care au mai avut acces la acest doc.

 4. faptul ca a venit tinarul cu astfel de document la fel pare o conspiratie… insa oricum este clar ca cineva joaca „Big Time” cu acest teritoriu R.Moldova care este implicata acum in politici complicate a puterilor mondiale Ca Rusia si UE in special, este clar ca ele doresc ca acest teritoriu sa fie o gaura neagra nu numai a europei, dar si a lumii prin intermediul careia pot fi facuti muuuulti BANI!!! Unica tara care are un interes cit de cit nobil sa ajute Moldova este Romania care insa este intimidata de UE. Si totusi… Hai Romania… Unirea cu Moldova, anexare daca este necesar, dar alta cale de a salva Moldova si poporul ei nu exista…

 5. Frati Romani numai prin alegeri puteti sa aruncati bolsevicii de la conducerea Basarabiei ,cu conditia sa va prezentati la vot toata populatia care simte si vorbeste ROMANESTE,TRAIASCA ROMANIA MARE DE LA NISTRU PAN LA TISA TOTI SUNTEM ROMANI SI VA IUBIM ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU SA RECUPERAM TERITORIILE ROMANESTI FURATE DE HOARDELE RUSO-BOLSEVICE.

 6. **DOCUMENTUL ACELA,CRED CA POATE FI ADEVARAT INTR-UN FEL,DAR NU CRED CA CINEVA DIN APARATUL DE SECURITATE AR FI PUTUT SA SCOATA ACEST ACT SECRET , SI MAI MULT SA-L ARATE LA PRESA !
  -SE POATE SA FI FOST ASEMENEA SCENARIU,DAR FARA O PROBA PALPABILA,RAMANE LA STADIUL DE SCENARIU. **
  -IN CAZ CA APARE O FOTOCOPIE,CU NUMAR DE INREGISTRARE,CARE SA POATA FI RECUNOSCUTA DE CEI DIN SERVICIILE SECRETE ,DACA E DISPUS SA RECUNOASCA CINEVA , CANVA ….. ATUNCI SE VA DOVEDI CEEA CE SUSTINE ” DOMNUL PREZENTABIL ”

  -CRED CA TRANSNISTRIA ESTE PIERDUTA DEFINITIV,DE CATRE BASARABIA{REP.MOLDOVA} SI EA VA FI RECUNOSCUTA PANA LA URMA DE CATRE RUSI,MAI ALES CA AU CETATENIE RUSA ACOLO MAJORITATEA CETATENILOR.
  -INTERESUL RUSILOR IN TRANSNISTRIA A FACUT POSIBILA RUPEREA EI DIN TERITORIUL BASARABIEI, SI INCA MENTIN SITUATIA INCERTA A RECUNOASTERII TRANSNISTRIE CA STAT,PENTRU CA FAC TRAFIC DE ARMAMENT,SI PRODUC ARMAMENT IN TRANSNISTRIA.
  -SI LE CONVINE SA-L EXPORTE DIN TRANSNISTRIA,PENTRU CA E O ACOPERIRE BUNA ,UN STAT CARE NU E RECUNOSCUT DE NIMENI CA STAT, SI CARE FACE CONTRABANDA DE ARME , MAI ALES CA ACESTEA PROVIN DIN RUSIA SI BANII SE-NTORC LA EI CURATI !
  RUSII NU-S PROSTI,DELOC!

  DAR,DE SITUATIA CREATA IN TRANSNISTRIA DE CATRE RUSI,SIGUR CA SERICIILE SECRETE AMERICANE SANT LA CURENT CU TOT CE SE PETRECE ACOLO.NUMAI CA NU INTRA IN SFERA DE INFLUENTA A AMERICANILOR,ACESTE PROBLEME SI DECI NU SE BAGA,IN PROBLEMA TRANSNISTREANA !
  DECI RUSII,SANT LIBERI SA FACA CE POFTESC,CU ACEASTA TARA,CARE NU-I TARA DEFAPT 🙂 ATAT TIMP CAT INTERESELE LOR NU SE SUPRAPUN CU ALE CELOR DIN NATO SI A AMERICANILOR DESIGUR !

  MOLDOVA NU MAI ARE CE CASTIGA,TERITORIUL DE LANGA NISTRU NU-L VOR RECUPERA NICIODATA,SI VORONIN MACAIE” DEGEABA CA SI-L DORESTE IN COMPONENTA MOLDOVEI,ASA CUM A FOST PANA-N 1992.
  RUSII CRED CA I-AU SPUS CLAR CA NU IL CEDEAZA INAPOI, DAR TAMPITU DE VORONIN MIMEAZA CA ESTE PATRIOT SI VREA O „MOLDOVA MARE” DEFAPT FACE JOCUL RUSILOR,CA NU DEGEABA SE DUCE LA CERSIT LA MOSCOVA !
  {RUSII NU DAU NIMIC DEGEABA LA NIMENI,VORONIN STIE ASTA, DAR PROBLEMA TRANSNISTREANA NU CRED CA SE PLATESTE PENTRU CA RUSII NU PLATESC CEVA CE AU CASTIGAT ! }
  -CEVA BANI , VOR PRIMI COMUNISTII DAR NUMAI PENTRU A STA SUB PAPUC RUSESC ATAT ! ASTEA-S GARANTIILE CE LE-A PRIMIT VORONIN LA MOSCOVA, IAR ACUM SE ASTEAPTA REZULTATELE ALEGERILOR DIN 29 IUL, SI APOI DACA VA FI CAZUL RUSII VOR PLATI CEVA DIN CE I-AU PROMIS „TOVARASULUI VORONIN” {EX: Celelalte state din CSI,n-au primit „EXACT CUM SA PROMIS” ajutoarele in bani promise de RUSIA, adica au promis o suma si au oferit mult mai putin }

  ASTEPTAM REZULTATUL ALEGERILOR,SI ABIA ATUNCI VOM VEDEA IN CE PARTE SE VA DECIDE VIITORUL REP.MOLDOVA

  SPERAM SA TRIUMFE OPOZITIA si VALORILE EUROPENE

  SI CA ROMAN IMI DORESC APROPIEREA DE ROMANIA MACAR,DACA UNIREA E GREU DE REALIZAT ! DAR UNIRE DORESC !!

  SPERANTA MOARE ULTIMA!

 7. Moldova e a noastra
  I
  Ne amintim de parca-i vis,
  Istoria de la scoala,
  Acol` am invatat s-am scris,
  De granite si tara.
  II
  In timpul de domnie a lui Stefan,
  Moldova era mare,
  Dar astazi un obstacol
  Vedem ca are-n cale.
  III
  De ce stati separati?
  Sa fim iar impreuna,
  Suntem doara frati,
  Romani, o tara sa ramana.
  IV
  Sa v-alipiti de tara,
  Romanii va asteapta
  Moldova; ii parte integrata
  Din natiunea noastra.
  V
  Romani suntem cu totii,
  O limba noi vorbim,
  Doar Prutul ne desparte,
  De ce nu ne unim?

LĂSAȚI UN MESAJ