Opinie: Marșul Centenar sau cum să dai 5 zile din viața ta pentru Basarabia

0
71
  1. Opinie: Marșul Centenar sau cum să dai 5 zile din viața ta pentru Basarabia

Cinci zile din Anul Centenar vor da activiştii unionişti pentru a merge în Marş pentru Basarabia. Un gest simbolic plin de însemnătate şi care arată implicarea românilor de pe cele două maluri de Prut în procesul de unire a celor două state româneşti.

http://infoprut.ro/50448-opinie-marsul-centenar-sau-cum-sa-dai-5-zile-din-viata-ta-pentru-basarabia.html

 

  1. Unioniștii fac apel! Marșul Centenar te așteaptă să scrii istorie în această vară

Cei care încă nu și-au planificat vacanța pentru ultima lună din vara aceasta, au ocazia să meargă într-o aventură nemaipomenită alături de oameni care scriu istorie. Marșul centenar a ajuns la jumate, iar participanții își continuă drumul încărcați cu multă energie datorită primirilor călduroase.

Unioniștii au parcurs jumătate din traseul celei de-a șasea etapă. Încărcați cu multă energie datorită primirii călduroase în Ploiești, participanții Marșului centenar au pornit din nou la drum, însoțiți de spiritul patriotic.

https://10tv.md/2018/07/31/video-unionistii-fac-apel-marsul-centenar-te-asteapta-sa-scrii-istorie-in-aceasta-vara/

 

  1. Un nou atac PSRM-ist! Socialiștii periclitează evenimentul unionist din 1 septembrie

Organizarea evenimentului unionist de pe 1 septembrie, din Piața Marii Adunări Naționale, nu se lasă fără impedimente. În cadrul ședinței de pe 30 iulie, desfășurată la primăria Chișinău, socialiștii au venit cu afirmați că aceștia ar fi depus încă din 2015 o declarație prealabilă, însă nu sunt încă deciși ce anume vor organiza.

https://10tv.md/2018/07/31/video-un-nou-atac-psrm-ist-socialistii-pericliteaza-evenimentul-unionist-din-1-septembrie/

 

  1. Societatea civilă gălăţeană, noi parteneriate peste Prut

Una dintre organizaţiile dinamice şi foarte activă în planul relaţiilor cu românii din Basarabia, Asociaţia Danubiana Galaţi a demarat, săptamâna trecută, un nou program de colaborare cu organizaţiile de peste Prut. Potrivit declaraţiilor lui Marius Crudu, vicepreşedinte al asociaţiei gălăţene, un prim pas s-a făcut după semnarea acordului de parteneriat cu Asociaţia Obştească „Sport Club Vişnevscaia” localitatea Vişniovca, din raionul Cantemir, Republica Moldova.

https://www.monitoruldegalati.ro/comunitate/societatea-civila-galateana,-noi-parteneriate-peste-prut.html

 

  1. Anul Cententenarului:Teatre din România și R.Moldova vor participa la Reuniunea Teatrelor românești

Douăsprezece teatre din R. Moldova și România vor participa la cea de-a patra ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale românești, care se va desfășura la Chișinău, în perioada 19-30 septembrie, în cadrul celei de-a 97-a stagiuni a Teatrului Național ”Mihai Eminescu”, informează MOLDPRES.

https://deschide.md/ro/stiri/cultura/34732/Anul-Cententenarului–Teatre-din-Rom%C3%A2nia-%C8%99i-R-Moldova-vor-participa-la-Reuniunea-Teatrelor-rom%C3%A2ne%C8%99ti.htm

 

  1. Sondaj: UE şi România au ajutat cel mai mult Republica Moldova

Majoritatea cetăţenilor Republicii Moldova (52,4%) consideră că Uniunea Europeană a ajutat cel mai mult Republica Moldova, pe locul doi clasându-se România (28,3%), conform unui sondaj CBS Axa, comandat de IDIS Viitorul, ale cărui rezultate au fost date publicităţii luni.

http://tvrmoldova.md/actualitate/sondaj-ue-si-romania-au-ajutat-cel-mai-mult-republica-moldova/

 

  1. Dubăsarii Vechi, Declarație de Unire cu România

Satul Dubăsarii Vechi din raionul Criuleni vrea reîntregirea cu Țara. Peste 200 de persoane, în frunte cu primarul și viceprimarul satului, au votat în acest sens o Declarație de Unire cu România.

http://infoprut.ro/50445-dubasarii-vechi-declaratie-de-unire-romania.html

 

  1. Programul București-Chișinău: O sută de copii din R. Moldova se odihnesc GRATUIT la mare peste Prut. Urmează încă 400

O sută de elevi din Republica Moldova au ajuns pe litoralul Mării Negre prin Programul de cooperare Bucureşti-Chişinău, alţi 400 urmând să beneficieze, de asemenea, de tabere gratuite în staţiunea Tineretului din Costineşti, potrivit unui comunicat al Municipiului București.

http://www.rgnpress.ro/rgn_18/categorii/asociatii–ambasade/28327-2018-07-31-06-58-55.html

 

  1. Consiliul Judeţean Dâmboviţa finanţează încă o investiţie în Republica Moldova

Consilierii judeţeni din Dâmboviţa au aprobat, în şedinţa de astăzi – 31 iulie 2018, finanţarea unui proiect care vizează reparaţia capitală a blocului I al Gimnaziului Săiţi, din Republica Moldova – Raionul Căuşeni.

https://incomod-media.ro/2018/07/31/consiliul-judetean-dambovita-finanteaza-inca-o-investitie-in-republica-moldova/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ