Oportunităţile de afaceri în Republica Moldova, promovate la Bucureşti

0
110
  1. Oportunităţile de afaceri în Republica Moldova, promovate la Bucureşti

Camera Bilaterală de Comerț și Industrie Republica Moldova – România organizează vineri, 13 octombrie 2017, „Excelență în Business”, un eveniment de promovare a oportunităților economice oferite de către Republica Moldova.

http://www.digi24.ro/stiri/externe/moldova/oportunitatile-de-afaceri-in-republica-moldova-promovate-la-bucuresti-803806

 

  1. STUDIU / Societatea civilă și limba română în UTA Găgăuzia, ținute pe „perfuzii”

Nivelul de dezvoltare al societăţii civile din UTA Găgăuzia este foarte scăzut. În urma cartografierii ONG-urilor înregistrate oficial în regiune, autorii studiului „Starea generală a organizațiilor societății civile din UTA Găgăuzia” (varianta în limba rusă, poate fi accesată aici) au identificat doar 27 de organizații care pot fi calificate drept active/viabile.

http://infoprut.ro/48361-studiu-societatea-civila-si-limba-romana-uta-gagauzia-tinute-pe-perfuzii.html

 

  1. Chişinăul poate rata 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova, din cauza modificării sistemului electoral

Un proiect de rezoluție a Parlamentului European — ce urmează să fie supus dezbaterii marți într-o sesiune plenară la Strasbourg — prevede susținerea poziției de suspendare a plăților de asistență macrofinanciară în urma deciziei parlamentului moldovean de a trece la sistemul mixt de vot, contrar recomandărilor Comisiei de la Veneția.

http://www.romaniatv.net/chisinaul-poate-rata-100-de-milioane-de-euro-pentru-republica-moldova-din-cauza-modificarii-sistemului-electoral_379478.html

 

  1. OFICIAL / Rușii anunță că le convine forma actuala sub care ocupă R. Moldova

Rusia nu vede motive pentru schimbarea formatului misiunii de menţinere a păcii în Transnistria, a declarat luni viceministrul rus de Externe, Grigory Karasin, scrie Mediafax.ro.

https://www.timpul.md/articol/oficial-ruii-anuna-ca-le-convine-forma-actuala-sub-care-ocupa-r–moldova-120945.html

 

  1. S-a încheiat Festivalul Poeţilor din Balcani, România – Moldova

În perioada 29-30 septembrie, la Brăila, a avut loc  a XI-a ediţie a Festivalului Poeţilor din Balcani, România – Moldova, eveniment organizat de Consiliul Judeţean Brăila, Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati” Brăila şi Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Sud-Est. Programul Festivalului a cuprins: lansări de carte, recitaluri de poezie şi muzică, dezbateri pe tema balcanismului în literatură, cu referiri speciale la literatura contemporană din regiune. La eveniment au fost invitaţi reprezentanţi ai Ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti, reprezentanţi ai Uniunilor de creaţie din România şi Moldova.

http://obiectivbr.ro/content/s-%C3%AEncheiat-festivalul-poe%C5%A3ilor-din-balcani-rom%C3%A2nia-%E2%80%93-moldova

 

  1. Comunicat de presă – Institutul ‘Eudoxiu Hurmuzachi’ pentru Românii de Pretutindeni

Timp de trei zile, interpreți de romanțe de pe ambele maluri ale Prutului participă la cea de-a XXI-a ediție a Festivalului de Creație și Interpretare de Romanțe ‘Crizantema de Argint’.

https://www.agerpres.ro/comunicate/2017/10/03/comunicat-de-presa-institutul-eudoxiu-hurmuzachi-pentru-romanii-de-pretutindeni-13-57-51

 

  1. Număr record de noi studenţi la „cea mai bună Universitate a Bucovinei”

„Anul acesta avem un număr record de locuri bugetate, 1.760, pentru cetăţenii români, aflându-ne într-un trend ascendent, din acest punct de vedere. Dar poate cel mai bun ascendent îl avem în domeniul studenţilor străini. Numărul studenţilor din afara graniţelor României, în special din Republica Moldova şi din Ucraina, a fost în acest an de peste trei ori mai mare decât cel din anul trecut. Pe lângă aceştia, avem câte un student din China, Turkmenistan şi SUA, un student care s-a înscris la anul pregătitor de limbă română şi apoi va studia un program de licenţă”, a remarcat rectorul Valentin Popa.

https://www.monitorulsv.ro/Local/2017-10-03/Numar-record-de-noi-studenti-la-cea-mai-buna-Universitate-a-Bucovinei

 

  1. Experienţa României, utilă pentru Fondul de Garantare a Creditelor din Republica Moldova

Bunele practici privind procedurile de garantare implementate de România urmează să fie preluate şi de Republica Moldova. O delegaţie din cadrul Organizaţiei pentru Dezvoltarea Întreprinderile Mici şi Mijlocii a efectuat o vizită de schimb de experienţă la Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii din România.

http://www.allmoldova.com/ro/news/experienta-romaniei-utila-pentru-fondul-de-garantare-a-creditelor-din-republica-moldova

 

  1. Doi sculptori din Republica Moldova, în proiectul „Bursa Brâncuși”

28 artiști plastici și fotografi din România, Republica Moldova, Ucraina, Italia și Serbia participă până pe 11 octombrie la cea de-a 28-a ediție a Festivalului Internațional de Arte Vizuale GORJFEST 2017. În cadrul evenimentului se desfășoară Bursa Brâncuși, tabără internațională de sculptură, care anul acesta îi are drept invitați pe artiștii din Republica Moldova Eric Perjovschi și Alexei Vidrașco.

http://infoprut.ro/48369-doi-sculptori-republica-moldova-proiectul-bursa-brancusi.html

 

  1. Critici dure la adresa R. Moldova la Bruxelles: „Suntem preocupați de concentrarea continuă a puterii în mâinile elementelor oligarhice”

Critici în termeni duri la adresa autorităților moldovenești din partea unui grup de europarlamentari care au elaborat proiectul unei rezoluții cu privire la situația din Republica Moldova, solicitând stoparea oricărei finanțări pentru RM până în momentul în care vor fi analizate efectele modificării sistemului electoral din Moldova, scrie anticoruptie.md.

http://www.jc.md/critici-dure-la-adresa-r-moldova-la-bruxelles-suntem-preocupati-de-concentrarea-continua-a-puterii-in-mainile-elementelor-oligarhice/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ