Opozitia acuza guvernarea de favorizarea raioanelor conduse de comunisti.

0
69

Opt partide de opozitie, care au participat la constituirea aliantelor democratice in raioane dupa alegerile locale generale din acest an, au difuzat o declaratie in care acuza guvernarea de faptul ca, prin Legea bugetului pentru anul viitor, favorizeaza raioanele conduse de comunisti, informeaza DECA-press.
Autorii declaratiei afirma ca in raioanele conduse de comunisti vor primi de zeci de ori mai multe mijloace financiare decat cele conduse de catre democrati.

„Proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2008 devine o bata de pedepsire a administratiilor locale democratice, dar si a cetatenilor care si-au exprimat, prin vot, neincrederea fata de putere”, se spune in declaratie.

Partidele semnatare califica proiectul Bugetului de stat 2008 drept „unul discriminatoriu, care tine cont doar de apartenenta politica a administratiei locale si nu este in concordanta cu necesitatile si problemele reale cu care se confrunta cetatenii”.

„Atragem atentia Bancii Mondiale, Uniunii Europene, Fondului Monetar International, precum si altor donatori ca sursele bugetare si asistenta din exterior sunt orientate spre sustinerea partidului de guvernamant, si nu pentru solutionarea gravelor probleme economice si sociale cu care se confrunta tara”, se mai spune in declaratie.

Partidele de opozitie au cerut guvernarii „sa renunte la o astfel de abordare si sa fie revazut proiectul bugetului de stat, astfel incat resursele publice sa fie repartizate in functie de necesitatile reale ale localitatilor si ale cetatenilor”.

„In caz contrar, ne rezervam dreptul de a face uz de posibilitatile oferite de legislatie pentru a ne exprima dezacordul”, mai afirma opozitia

DECA-PRESS

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ