Opozitia moldoveana considera anticonstitutional orice document ce ar permite stationarea trupelor ruse in Moldova

0
48

Opozitia moldoveana considera anticonstitutional orice document ce ar permite stationarea trupelor ruse in Moldova, informeaza Agentia DECA-press.
Despre aceasta reprezentantii mai multor partide de opozitie au declarat dupa ce Serghei Karaganov, presedinte al Consiliului pentru politica externa si securitatea statului al Rusiei (structura consultativa patronata de presedintele rus Vladimir Putin), a comunicat, intr-un interviu publicat miercuri, ca Moldova a acceptat amplasarea bazelor militare rusesti pe teritoriul sau.
Reprezentantii Aliantei „Moldova Noastra” sustin ca Moldova si Rusia nu pot avea asemenea intelegeri, deoarece ele contravin Constitutiei, care prevede ca Moldova e stat neutru din punct de vedere militar.
Nicolae Andronic, liderul Partidului Popular Republican, afirma ca orice intelegere de acest gen trebuie sa fie sustinuta de popor.
Dumitru Diacov, liderul Partidului Democrat, a spus ca acest gen de declaratii sunt speculative si a declarat ca va crede in existenta unor intelegeri dintre Moldova si Rusia doar daca va vedea un document oficial semnat in acest sens.

http://www.deca.md/?cat=art_com&id=356

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ