Orasele Iaşi şi Chişinău se vor înfrăţi joi, 24 ianuarie.

0
77

Astăzi, 22 ianuarie, Consiliul municipal Chişinău a aprobat proiectul de înfrăţire a oraşelor Chişinău şi Iaşi. Acesta a fost susţinut în unanimitate de cei 26 de consilieri prezenţi la şedinţă. În cadrul discuţiilor pe marginea acestui subiect, consilierul creştin-democrat, Alexandru Corduneanu a afirmat că “aceste infratiri sunt necesare pentru europenizarea Chisinaului si pentru promovarea unor proiecte transfrontaliere de pe urma carora sa castige ambele parti. Iniţiativa de a ne înfrăţi cu Iaşi a fost discutată în luna iulie, în cadrul unei întrevederi la care am participate eu şi domnul primar împreună cu deputatul Petru Movilă”.

La rândul său, Eduard Muşuc a afirmat că fracţiunea social-democrată consideră înfrăţirea celor două oraşe destul de importantă. “Desigur noi susţinem acest proiect. Dar, considerăm ca nu este corect ca acest subiect să fie inclus în ordinea de zi fără cunoştinţa consilierilor. Această înfrăţire nu trebuie să fie o acţiune politică a vreunui partid. Ea trebuie să se răsfrângă asupra tuturor dimeniilor”.
Muşuc a mai propus ca Primarul Dorin Chirtoacă să vină cu un plan concret prin care să fie prezentate avantajele înfrăţirii celor două oraşe.

Componenţa delegaţiei care va merge la Iaşi nu a fost stabilită deocamdată.

Protocolul de infratire dintre cele doua orase va fi ratificat cu ocazia zilei de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române.

Sursa: UNIMEDIA
Redactor: Victoria Dumbravă

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ