Oraşul Bălţi rămâne fără primar

0
109

Primarul municipiului Bălţi, Vasili Panciuk, este decis să renunţe la funcţia de şef al administraţiei bălţene în favoarea mandatului de parlamentar în fracţiunea comunistă. 

Într-o discuţie cu reporterul HotNews.md, Panciuk a spus că are la dispoziţie, potrivit legislaţiei, încă jumătate de lună pentru a lua o decizie finală, dar a lăsat să se înţeleagă foarte clar că va opta, totuşi, pentru mandatul de deputat. 

Întrebat dacă a luat această decizie de unul singur sau la sugestia PCRM, Vasili Panciuk a declarat că „hotărârea îi aparţine”. 

Interimatul funcţiei de primar al municipiului Bălţi, până la alegerile locale generale din acest an, va fi asigurat de unul dintre adjuncţii actuali ai primarului Panciuk. Alegerile locale generale ar putea să se desfăşoare în R. Moldova la începutul lunii iunie.

Primarul de Bălţi a candidat la alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010 pe listele PCRM (al 19-lea în listă). 

Vasili Panciuk (61 de ani) este primar de Bălţi din 2001 şi a învins detaşat în toate alegerile locale cu susţinerea PCRM. A devenit deputat PCRM în 2005 şi în 2009, dar a renunţat de fiecare dată la mandatul de deputat în favoarea fotoliului de primar. Panciuk este unul dintre cei mai longevivi primari ai municipiului Bălţi.

Sursa

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ