Oraşul Cluj-Napoca va găzdui la sfârşitul lui martie un festival basarabean

0
62

Catedrala Ortodoxa
Oraşul Cluj-Napoca din România va găzdui în perioada 25-27 martie un festival basarabean, transmite Info-Prim Neo cu referire la presa românească. Festivalul „Basarabia” este prilejuit de marcarea a 90 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

Evenimentul este organizat de Grupul de iniţiativă basarabeană din Cluj, în parteneriat cu Consiliul Judeţean, şi are ca scop promovarea culturii basarabene, ca parte integrantă a culturii româneşti şi, implicit, a celei europene. Grupul de iniţiativă basarabeană din Cluj numără 20 de persoane şi este forul reprezentativ al studenţilor basarabeni din Cluj-Napoca.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc la Primăria Cluj-Napoca şi va fi urmată de depuneri de flori la monumentul lui Onisifor Ghibu. Ulterior, clujenii vor fi putea viziona o expoziţie de caricaturi şi sculpturi şi o serie de filme de scurt metraj care descriu problemele R. Moldova.

În cadrul festivalului va avea loc lansarea cărţii „Istoria Basarabiei”, de Ioan Nistor. Mai mulţi reprezentanţi ai învăţământului superior din R. Moldova şi din România vor lua parte la o dezbatere intitulată „Rolul tineretului în dezvoltarea Republicii Moldova după alegerile din 2009”.

Din programul manifestării nu vor lipsi proiecţiile de film – „Lăutarii” lui Emil Loteanu, „Satul din oglindă” de OWH Studio si „Tunul de lemn” al lui Nicolae Esinenco, şi nici întrecerile sportive de baschet şi fotbal. Dezbaterile programate pe parcursul celor trei zile se vor bucura de prezenţa a numeroase personalităţi din R. Moldova

http://www.info-prim.md/?x=&y=13732

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ