Organizația Studenților Basarabeni din București, „DA” Unirii

0
94
  1. Organizația Studenților Basarabeni din București, „DA” Unirii

În anul Centenarului Marii Uniri, Organizația Studenților Basarabeni din București a semnat o Declarație de Unire.

http://infoprut.ro/49769-organizatia-studentilor-basarabeni-din-bucuresti-da-unirii.html

 

  1. FOTO | Panoul lui Dodon, “vandalizat” românește

Panoul care a fost amplasat la comanda președintelui prorus Igor Dodon în orașul Glodeni a fost vandalizat marți seara de către necunoscuți. Pe panoul pe care este scris mesajul antiunionist: “Unionismul trece, patria rămîne. Moldova are viitor!” semnat de Igor Dodon a fost decorat în culorile tricolorului.

https://10tv.md/2018/04/05/foto-panoul-lui-dodon-vandalizat-romaneste/

 

  1. Uniunea Europeană a oferit peste 76 mii de dolari oraşului Ceadîr-Lunga

Faţa oraşului Ceadîr-Lunga s-a schimbat în ultimele luni. Din banii oferiţi de Uniunea Europeană au fost achiziţionate două autospeciale pentru curăţenie. Deşi ar mai fi nevoie de utilaje, reprezentanţii primăriei spun că sprijinul Uniunii Europene este semnificativ şi vor continua implicarea în proiecte noi.

http://tvrmoldova.md/social/uniunea-europeana-a-oferit-peste-76-mii-de-dolari-orasului-ceadir-lunga/

 

  1. Festival-concurs de muzică sacră, la Soroca. Va participa și un grup vocal din România

Peste o săptămână, la Soroca, va avea loc tradiționalul Festival –concurs raional de muzică sacră „Cu noi este Dumnezeu”. Pregătirile sunt în toi, spun organizatorii și îndeamnă toți doritorii să vină la eveniment, unde vor putea asculta cântări bisericești, în interpretarea diferitor colective artistice.

https://deschide.md/ro/stiri/cultura/28954/Festival-concurs-de-muzic%C4%83-sacr%C4%83-la-Soroca-Va-participa-%C8%99i-un-grup-vocal-din-Rom%C3%A2nia.htm

 

  1. Dodon i-a scris din nou președintelui Iohannis. Caută explicații

Dodon i-a mai trimis o scrisoare președintelui României Klaus Iohannis, prin care i-a cerut explicații cu privire la Declarația adoptată de Parlamentul României în cadrul ședinței solemne din data de 27 martie.

https://www.deschide.md/ro/stiri/politic/28968/Dodon-i-a-scris-din-nou-pre%C8%99edintelui-Iohannis-Caut%C4%83-explica%C8%9Bii.htm

 

  1. Mitropolia Basarabiei cere MAI și Ministerului Justiției să intervină în conflictul de la Denereu

Mitropolia Basarabiei urmărește cu sporită îngrijorare situația creată în jurul parohiei „Adormirea Maicii Domnului” de la Dereneu, raionul Călărași, scrie într-un comunicat al Mitropoliei Basarabiei.

https://deschide.md/ro/stiri/social/28993/Mitropolia-Basarabiei-cere-MAI-%C8%99i-Ministerului-Justi%C8%9Biei-s%C4%83-intervin%C4%83-%EEn-conflictul-de-la-Denereu.htm

 

  1. 50 de evenimente dedicate Marii Uniri. La toate intrarea va fi liberă

Festivalul de reconstituire istorică Braşov, organizat de Muzeul Judeţean de Istorie Braşov în perioada 9-11 noiembrie 2018, este un eveniment internaţional şi va aborda Centenarul Marii Uniri în contextul Centenarului Armistiţiului Primului Război Mondial. Se va desfăşura în perioada 9-11 noiembrie, în Piaţa Sfatului sub forma unei tabere militare, cu participarea mai multor asociaţii de reconstituire istorică din ţară şi străinătate, şi în Centrul Cultural Reduta cu concerte inspirate din muzica interbelică.

https://www.timpul.md/articol/50-de-evenimente-dedicate-marii-uniri–la-toate-intrarea-va-fi-libera—128959.html

 

  1. Iași: Sesiune de instruire pentru potențiali aplicanți în cadrul POC România-Republica Moldova

Secretariatul Tehnic Comun pentru Programul Operațional Comun România-Republica Moldova organizează în aria eligibilă (Galați, Vaslui, Botoșani, Iași) o serie de sesiuni de instruire aferente celor două apeluri de proiecte lansate. Specialiștii din cadrul STC vor acordă asistență atât în completarea aplicației și familiarizarea cu sistemul informatic, cât și în ceea ce privește managementul de proiect.

http://www.fonduri-structurale.ro/stiri/20146/iasi-sesiune-de-instruire-pentru-potentiali-aplicanti-in-cadrul-poc-romania-republica-moldova

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ