Organizatorii actiunii „O lumanare pentru spiritul comunist” afirma ca au obtinut autorizare

0
161

      Grupul de tineri, organizatori ai actiunii „O lumanare pentru spiritul comunist”, afirma ca a obtinut autorizarea primariei capitalei. Anterior, ei comunicasera ca in procesul de autorizare a actiunii aparusera unele probleme.
Dupa cum informeaza Agentia DECA-press, miercuri, grupul de initiativa a facut public un text in care mentioneaza ca actiunea este preconizata in Piata Marii Adunari Nationale pentru data de 22 februarie, cand se implinesc trei ani de la semnarea Planului de Actiuni R. Moldova si sapte ani de guvernare comunista.
„Manifestatia din PMAN va fi urmata de un mars spre Cimitirul Central al orasului. Apoi ne vom deplasa spre sediul Delegatiei Comisiei Europene in Moldova (str.Cogalniceanu nr.12), unde ne vom exprima dezacordul cu declaratiile lui Paulo Berrizi, seful sectiei politice, care sustine ca Moldova „a facut progrese”, se spune in textul citat.
Organizatorii au precizat ca la actiune sunt invitati toti doritorii: reprezentanti ai mass-media, liderii organizatiilor neguvernamentale, liderii partidelor politice, studenti si profesori, „inclusiv cei care au avut de patimit de pe urma politicilor defectuoase, antinationale si dictatoriale comuniste”.
„Puteti veni cu carnete de partid, insigne, simboluri comuniste si lumanari, pentru a le arunca la cosul cu gunoi al istoriei si a cere interzicerea acestora prin lege, asa cum s-a procedat cu simbolurile
fasciste acum 50 de ani”, se mai spune in mesajul distribuit de organizatori.

Sursa: Deca Press 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ