Pâinea în Transnistria nu se va scumpi

0
43

Preţurile la produsele de panificaţie în Transnistria nu se vor modifica în anul curent. Declaraţia aparţine lui Andrei Domaşcan, preşedintele Consiliului directorilor al fabricii de pâine din Tiraspol şi combinatului de produse cerealiere din partea locului, citat de agenţia de ştiri „Olvia-press”.
„Preţurile la pâine sunt stabilite de ministerul economiei al republicii. Ele nu sunt legate în niciun fel de cheltuielile pe care le suportăm în cadrul perfecţionării procesului de producere. Astfel, preţurile în cauză se formează pornind de la costul materiei prime şi baza fiscală existentă. Dacă mâine condiţiile de impozitare se vor modifica în direcţia suplimentării, vom include aceste cheltuieli în preţul de cost al producţiei noastre, aşa cum o cere legislaţia noastră fiscală. Respectiv, vor creşte şi preţurile la pâine. Dar, deocamdată, nu există motive ce ar conduce la o astfel de situaţie”, a declarat Domaşcan.
De remarcat, că combinatul de produse cerealiere din Tiraspol a fost privatizat în luna aprilie 2005 de către compania „Sheriff” din localitate. Potrivit lui Andrei Domaşcan, investiţiile făcute se cifrează la peste 4,5 milioane de dolari americani, urmând ca în perspectivă întreprinderea să dispună de materie primă proprie. În acest scop, în gestiunea combinatului au fost trecute 7 mii ha de teren arabil, în raionul Grigoriopol, 5 mii ha din care sunt semănate cu culturi cerealiere de toamnă şi primăvară.
La ora actuală întreprinderea are 200 de angajaţi şi este asigurată cu grâu până la sfârşitul anului, în volum de 13 mii tone, susţine Mihail Cicikov, directorul combinatului.

http://www.flux.md/p/index.php?action=show&idu=20602&cat=Cotidian National&rub=Politica&num=56

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ