Pana la finele anului 2008, „Petrom” va investi in R. Moldova sase milioane de euro

0
64

Petrom
Grupul petrolier „Petrom” din Romania intentioneaza sa investeasca in dezvoltarea subdiviziunii sale din Republica Moldova pana la sase milioane de euro, pana la finele lui 2008, a declarat, la Chisinau, Mariana Gheorghe, director general executiv la „Petrom”.
Investitiile vor fi canalizate in constructia unui depozit petrolier la Chisinau, deschiderea a cinci statii PECO noi, precum si inchirierea altor circa 20 de benzinarii. „Dorim sa ne extindem mai puternic pe segmentul retail, precum si in sectorul comercial”, a subliniat Mariana Gheorghe, aflata recent Moldova.
Directorul „Petrom” a afirmat, citata de Agentia DECA-press, ca intreprinderea si-a deschis prima statie PECO in Republica Moldova in 2001, iar de atunci si-a extins reteaua pana la 81 de statii in prezent. „Nu suntem cel mai mare operator aici, dar vom incerca sa evoluam”, a mai spus Mariana Gheorghe.
Compania „Petrom-Moldova” este controlata in proportie de 65% de Grupul roman „Petrom”, iar alte 35% din actiunile companiei sunt detinute de firma „Victoria Invest Limited”. Anul trecut, „Petrom-Moldova” a avut o cifra de afaceri de 83 milioane de euro, iar profitul companiei alcatuind circa 6 milioane de euro.

http://www.deca.md/?cat=eco_and_bus&id=903

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ