RSS Feed

Pana la finele anului 2008, „Petrom” va investi in R. Moldova sase milioane de euro

0

august 17, 2007 by Românism

Petrom
Grupul petrolier „Petrom” din Romania intentioneaza sa investeasca in dezvoltarea subdiviziunii sale din Republica Moldova pana la sase milioane de euro, pana la finele lui 2008, a declarat, la Chisinau, Mariana Gheorghe, director general executiv la „Petrom”.
Investitiile vor fi canalizate in constructia unui depozit petrolier la Chisinau, deschiderea a cinci statii PECO noi, precum si inchirierea altor circa 20 de benzinarii. „Dorim sa ne extindem mai puternic pe segmentul retail, precum si in sectorul comercial”, a subliniat Mariana Gheorghe, aflata recent Moldova.
Directorul „Petrom” a afirmat, citata de Agentia DECA-press, ca intreprinderea si-a deschis prima statie PECO in Republica Moldova in 2001, iar de atunci si-a extins reteaua pana la 81 de statii in prezent. „Nu suntem cel mai mare operator aici, dar vom incerca sa evoluam”, a mai spus Mariana Gheorghe.
Compania „Petrom-Moldova” este controlata in proportie de 65% de Grupul roman „Petrom”, iar alte 35% din actiunile companiei sunt detinute de firma „Victoria Invest Limited”. Anul trecut, „Petrom-Moldova” a avut o cifra de afaceri de 83 milioane de euro, iar profitul companiei alcatuind circa 6 milioane de euro.

http://www.deca.md/?cat=eco_and_bus&id=903


0 comments »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

ChatVorbește instant cu noi !+