Paradisul scriitorilor se mărește: a decedat Dumitru Matcovschi

0
74
dumitru-matcovschi
www.radiochisinau.md

O veste fulgerătoare a lovit Basarabia în noaptea de 26 iunie. Academicianul și scriitorul basarabean Dumitru Matcovschi s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani, pe patul de spital, notează Jurnal.md.

Această mare personalitate, just și incomparabil simbol al mișcării de renaștere națională și promotor al valorilor românești, s-a făcut remarcată prin multitudinea de opere publicate și recunoscute la nivel internațional, valoarea acestora fiind inegalabilă și incomparabilă, astfel încât o bună parte din versurile sale, puse pe note, au devenit arhicunoscute și nemuritoare, unul dintre subiectele de bază, tratat preponderent de el fiind Basarabia:

„Trecută prin foc și prin sabie
Furată, trădată mereu,
Ești floare de dor, Basarabie,
Ești lacrima neamului meu…”

Confirmarea informației privind moartea lui Dumitru Matcovschi a parvenit din partea președintelui Uniunii Scriitorilor, Arcadie Suceveanu.

Amintim că Dumitru Matcovschi a fost decorat în anul 2011, de către președintele Traian Băsescu, cu Ordinul ,,Meritul Cultural”, eveniment la care acesta a declarat cu profund respect și dragoste față de Țară: ,,Mulţumesc, maică Românie, pentru această zi mare”. Ne punem și noi speranța că marele român, Matcovschi, va observa de acolo, de sus, lacrima Basarabiei pentru ceea ce-a fost el și pentru ceea ce va rămâne în sufletele tuturor românilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ