Parlamentar al României: Să nu uităm că avem o datorie istorică – Reunirea cu Moldova de peste Prut

0
79

 

  1. Parlamentar al României: Să nu uităm că avem o datorie istorică – Reunirea cu Moldova de peste Prut

Deputatul Daniel Gheorghe și-a exprimat dezamăgirea că în anul Centenarului Marii Uniri temele de dezbatere publică sunt altele decât cele care vizează reîntregirea națională. În viziunea parlamentarului, datoria istorică ce trebuie îndeplinită în marja anului 2018 este unirea României cu Republica Moldova.

http://infoprut.ro/50461-parlamentar-al-romaniei-avem-datorie-istorica-reunirea-cu-moldova-de-peste-prut.html

 

  1. 500 de elevi cu rezultate notabile din Chișinău beneficiaza de tabere gratuite in Stațiunea Tineretului din Costinești

Primăria Municipiului București, prin Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București – PROEDUS, desfășoară, in perioada iunie – septembrie 2018, un amplu program de recompensare a performanțelor școlare și extrașcolare excepționale ale elevilor de gimnaziu și liceu din Chișinău, scrie www.infoprut.ro, preluat de Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_18/categorii/diverse-sport/28345-500-de-elevi-cu-rezultate-notabile-din-chiinu-beneficiaza-de-tabere-gratuite-in-staiunea-tineretului-din-costineti.html

 

  1. Maluri de Prut – Basarabia necunoscută, nouă întrunire

O sută de ani de istorie a teatrului basarabean“ este genericul sub care se desfăşoară o nouă întîlnire în cadrul proiectului cultural „Maluri de Prut – Basarabia Necunoscută“. În acest context, Biblioteca Judeţeană „G.T. Kirileanu“ Neamţ şi Radio România Chişinău invită publicul la manifestarea care este programată astăzi, 2 august, de la ora 12.30, la sediul instituţiei de cultură. Invitatul special al dezbaterii este actorul Petru Hadârcă, directorul Teatrului Naţional „Mihai Eminescu“ din Chişinău.

http://monitorulneamt.ro/maluri-de-prut-basarabia-necunoscuta-noua-intrunire/

 

  1. La Chişinău a fost instalată prima placă de comemorare a victimelor represiunilor politice staliniste

La Chişinău a fost lansat proiectul „Ultima adresă”, în amintirea victimelor represiunilor politice staliniste. Iniţiativa are drept scop comemorarea celor deportaţi şi constă în instalarea plăcilor comemorative pe faţadele caselor în care au locuit victimele terorii sovietice.

http://tvrmoldova.md/social/la-chisinau-a-fost-instalata-prima-placa-de-comemorare-a-victimelor-represiunilor-politice-staliniste/

 

  1. Air Moldova a relansat zborurile directe Chişinău-Kiev-Chişinău

Operatorul Air Moldova a relansat miercuri, 1 august, zborurile directe Chişinău-Kiev-Chişinău. Cursele sunt operate zilnic. Preţul unui bilet de avion într-o singură direcţie începe de la 67 de euro, cu toate taxele incluse.

http://tvrmoldova.md/actualitate/air-moldova-a-relansat-zborurile-directe-chisinau-kiev-chisinau/

 

  1. Marsul Centenarului trece si prin judetul Vaslui

UNIONISTI… Marsul Centenarului va trece, luna aceasta, si prin judetul Vaslui. Mai exact, sustinãtorii unirii Moldovei cu România vor parcurge traseele Tecuci – Ghidigeni – Bârlad – Gara Rosiesti – Vaslui, în perioada 17 august – 20 august si Vaslui – Comuna Solesti – Ciortesti – Poieni – Iasi, în perioada 21 august – 24 august. Început pe 1 iulie, în fata Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia, marsul se va încheia pe 1 septembrie, la Chisinãu. În tot acest timp, cei care se vor alãtura initiativei vor vizita toate locurile importante pentru Marea Unire si vor avea parte de diverse activitãti: seri de chitarã, cântece patriotice, proiectii de film, foc de tabãrã, lansare de lampioane, întâlniri cu autoritãtile si diverse spectacole. Cazarea se va face în regim de cãmin, hostel sau cort.

http://www.vremeanoua.ro/marsul-centenarului-trece-si-prin-judetul-vaslui

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ