Parlamentar al României: Unirea este un deziderat pe care trebuie să îl ducem la bun sfârșit

0
132
  1. Parlamentar al României: Unirea este un deziderat pe care trebuie să îl ducem la bun sfârșit

Subiectul unirii României cu Republica Moldova este preocupare și pentru românii din diaspora. În contextul unei întâlniri cu comunitatea românilor din Londra, senatorul Viorel Badea a răspuns întrebărilor referitoare la reîntregirea națională adresate de Alex Ostafe, membru al comunității.

„Eu cred ca unirea cu Basarabia este un sentiment pe care îl avem toți românii, este un deziderat pe care noi trebuie să-l ducem la bun sfârșit, este o misiune pe care fiecare dintre noi o avem atunci când înțelegem cu adevărat care este identitatea noastră. Unirea cu Basarabia trebuie construită în așa fel încât să ne reprezinte pe noi ca neam”, a declarat parlamentarul.

http://independent.md/parlamentar-al-romaniei-unirea-este-un-deziderat-pe-care-trebuie-sa-ducem-la-bun-sfarsit/

 

  1. România donează R. Moldova încă 100 de microbuze școlare

Ministerul Educaţiei anunţă că până la sfârşitul anului curent, Guvernul României va dona R. Moldova 100 de microbuze destinate transportării elevilor. Potrivit Ministerului Educaţiei de la Chişinău, de la începutul anului, cheltuielile destinate învățământului preșcolar au fost suplimentate cu mijloace solicitate de către unele autorități publice locale, în volum de 80,2 mil.lei, inclusiv pentru deschiderea a 120 de grupe preșcolare. Până la sfârşitul anului, Republica Moldova va primi din partea Guvernului României şi un grant în valoare de 3 mil. euro pentru renovarea grădiniţelor.

http://www.jc.md/romania-doneaza-r-moldova-inca-100-de-microbuze-scolare/

 

  1. Tineri basarabeni în pelerinaj la Mănăstirea Dealu

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, miercuri, 03 august 2016, 50 de tineri basarabeni au vizitat Mănăstirea Dealu de lângă Târgovişte, cea mai mare gropniţă voievodală munteană şi locul unde a funcţionat prima tipografie de pe teritoriul ţării noastre, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviştei.

http://basilica.ro/tineri-basarabeni-in-pelerinaj-la-manastirea-dealu/

 

  1. 100 de basarabeni au venit să cunoască Ploieştiul şi Prahova

Aproximativ o sută de basarabeni din Soroca,Floreşti,Hînceşti,Chişinău,Cimişlia şi Nisporeni s-au oprit, ieri, pentru o scurtă vizită a Ploieştiului. Românii de dincolo de Prut sunt în România prin proiectul „100 000 de basarabeni îşi vizitează ţara”, iar ieri au mers pentru a vizita Salina Slănic.

La Ploieşti basarabenii au fost primiţi de Mircea Cosma, preşedintele Societăţii Cultural Istorice Mihia Viteazul, şi de Ludmila Sfîrloagă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

http://stiriactuale.ro/basarabia/16633-100-de-basarabeni-au-venit-sa-cunoasca-ploiestiul-si-prahova.html

 

  1. S-au simțit acasă

Deși locuiesc peste Prut, cunosc foarte bine limba și istoria României, astfel că se simt români. Grupul de 50 de basarabeni sosiți zilele trecute la Târgoviște, s-au simțit acasă. Majoritatea au venit în fosta cetate de scaun a Țării Românești pentru prima dată, dar au promis că se vor întoarce aici unde au fost primiți cu atâta căldură. Următorul grup format din 100 de basarabeni vor ajunge la Târgoviște vineri, 5 august.

http://www.columnatv.ro/tv/s-au-simtit-acasa/

 

  1. Rezultatele admiterii la studii în România pentru basarabeni!

Au apărut deja rezultatele admiterii la studii în România pentru tinerii din Republica Moldova. Potrivit datelor prezentate de către Ministerul Educației din România, 1457 de tineri din Republica Moldova au fost înmatriculați la diferite universități de peste Prut.

http://www.realitatea.md/rezultatele-admiterii-la-studii-in-romania-pentru-basarabeni–cauta-ti-numele-in-lista-celor-1500-de-norocosi–doc-_43300.html

 

  1. Teatrul „Eugene Ionesco” din Chișinău, spectacol la București

Festivalul Internaţional de Teatru Independent UNDERCLOUD 2016 se va desfășura în perioada 22-31 august, la București, și va aduce pe scenele de la ARCUB Gabroveni spectacolul  „Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal”, propunerea Teatrului „Eugene Ionesco” din Chișinău, în regia lui Slava Sambris.

http://infoprut.ro/44884-teatrul-eugene-ionesco-din-chisinau-spectacol-la-bucuresti.html

 

  1. Fondurile europene vor fi mai accesibile

Centrul de Drept şi Iniţiative Democratice (CDID) a anunţat lansarea primului portal online de accesare a fondurilor europene disponibile pentru localităţile din Republica Moldova şi România. Autorităţile publice din Republica Moldova vor putea solicita în regim online, un parteneriat sau înfrăţire cu o autoritate publică din spaţiul european. Acest lucru fiind posibil cu ajutorul platformei de accesare a fondurilor transfrontaliere europene, accesfonduri.eu.
http://adevarul.ro/moldova/economie/fondurile-europene-vor-mai-accesibile-1_57a2f5775ab6550cb877eaae/index.html

 

  1. Cine este politicianul puţin cunoscut care a unit România cu Basarabia: „Un bărbat straniu, entuziast şi cam brutal“

Unirea României cu Basarabia s-a datorat, în mare măsură, unui patriot pe care Regina Maria îl descria drept „un bărbat straniu, puternic, entuziast, cam brutal şi totodată un visător plin de misticism slav“.

Un al doilea mare crez era Unirea Basarabiei cu România. Mare susţinător al acestei idei, făcea, pe 15 decembrie 1915, o adevărată profeţie în Parlament, arătând că nădăjduia pentru copiii din acel moment că „vor vedea România mare, întreagă, neştirbită… de la Nistru şi până la Tisa“.

http://adevarul.ro/locale/ploiesti/cine-politicianul-putin-cunoscut-unit-romania-basarabia-un-barbat-straniu-entuziast-cam-brutal-1_57a1f9605ab6550cb87239c3/index.html

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ