Parlamentari ai României, Prietenii Unirii

0
117

 

  1. Parlamentari ai României, Prietenii Unirii

Parlamentari din legislatura 2012 – 2016 care au sprijinit mișcarea unionistă de pe ambele maluri ale Prutului și care nu au mandat și în actualul Legislativ vor fi premiați în cadrul unei gale organizate de Platforma Unionistă Acțiunea 2012. Evenimentul va avea loc joi, ora 19:00, la Green Hours jazz-café din București.

http://infoprut.ro/46128-parlamentari-ai-romaniei-prietenii-unirii.html

 

  1. Dodon explică de ce Timofti nu vrea să-i ceară scuze Transnistriei: Aşa e când ai printre favoriţi unionişti şi antistatalişti

Noul preşedinte ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, a comentat afirmaţiile preşedintelui în exerciţiu, Nicolae Timofti, care a spus că Chişinăul nu trebuie să-i ceară scuze Tiraspolului pentru războiul de pe Nistru. Timofti a făcut declaraţiile în cauză drept răspuns lui Dodon, care, într-un interviu recent pentru Russia Today, menţiona că autorităţile moldoveneşti sunt vinovate de conflictul din 1992, fiindcă şi-au dorit unirea cu România.

http://adevarul.ro/moldova/politica/dodon-explica-timofti-nu-vrea-sa-i-ceara-scuze-transnistriei-asa-e-printre-favoriti-unionisti-antistatalisti-1_585a72445ab6550cb8a1ba37/index.html

 

  1. Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a decorat pe ambasadorul României, Daniel Ioniță

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a decorat miercuri, 21 decembrie, în cadrul unei ceremonii oficiale, pe Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, cu ‘Ordinul de Onoare’, în semn de înaltă apreciere a meritelor în consolidarea relațiilor de prietenie și colaborare dintre România și Republica Moldova, informează Agerpres.

http://www.gds.ro/Actualitate/2016-12-21/presedintele-republicii-moldova,-nicolae-timofti,-l-decorat-pe-ambasadorul-romaniei,-daniel-ionita/

 

  1. Instituţiile din Republica Moldova vor avea acces la finanţare prin intermediul Programului transnaţional Dunărea 2014-2020

Executivul a aprobat, în cadrul şedinţei de astăzi, Proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de finanţare pentru Programul transnaţional Dunărea 2014-2020 dintre Guvernul Republicii Moldova, Uniunea Europeană şi Ministerul Economiei Naţionale al Ungariei, semnat la Chişinău, la 15 decembrie 2016.

Programul are ca scop acordarea asistenţei financiare pentru implementarea proiectelor de promovare a inovaţiilor, transferului de cunoştinţe, eficienţei energetice şi a antreprenoriatului în regiunea Dunării, precum şi pentru acţiuni de conservare şi gestionare a patrimoniului natural şi cultural, dezvoltarea unor sisteme de transport sigur şi durabil în ţara noastră.

http://unimedia.info/stiri/institutiile-din-republica-moldova-vor-avea-acces-la-finantare-prin-intermediul-programului-transnational-dunarea-2014-2020-125163.html

 

  1. MAE: Centru de informare al României, inaugurat la Ismail

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, ieri, inaugurarea a două centre de informare ale României, la Bălți, în Republica Moldova, respectiv Ismail, în Ucraina.

Potrivit unui comunicat de presă remis Agerpres, centrul de la Ismail a fost inaugurat marți, în prezența secretarului de stat Petre Guran, a consulului general al României la Odessa, Emil Rapcea, precum și a directorului Direcției Europa de Est și Asia Centrală din cadrul MAE, Cornel Ionescu.

Un alt centru, de data aceasta la Bălți, în Republica Moldova, fusese inaugurat pe 15 decembrie, proiectul fiind finanțat de Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României, în baza unui protocol semnat între MAE și Universitatea “Alecu Russo” din Bălți.

http://www.gds.ro/Actualitate/2016-12-21/mae-centru-de-informare-al-romaniei,-inaugurat-la-ismail/

 

  1. Familia Regală a României va petrece Crăciunul la Săvârşin

Familia Regală a României va petrece Crăciunul la Săvârşin, urmând să primească, pe domeniul regal, colindătorii şi să ofere daruri persoanelor vârstnice şi familiilor nevoiaşe.

‘Sunt aşteptaţi de-a lungul zilei, în Satul Regal, toţii românii din judeţele ţării şi din Republica Moldova, cu ocazia sărbătorii Crăciunului. Sunt binevenite grupuri reprezentând asociaţii sau instituţii, şcoli sau formaţii muzicale, care doresc să colinde sau să transmită ‘La mulţi ani’ Familiei Regale şi să ia parte la tradiţionala sărbătoare de la Castelul Regal Săvârşin dedicată Crăciunului’, se arată în comunicat.

https://www.antena3.ro/actualitate/familia-regala-a-romaniei-va-petrece-craciunul-la-savarsin-392112.html

 

  1. Cărțile lansate de scriitorii basarabeni în 2016

Anul acesta a fost unul productiv pentru literatura basarabeană. Doar în cadrul Bookfest-ului organizat la Chișinău s-au lansat aproximativ 20 de volume, unde mai pui că și sfârșitul lui noiembrie a fost un maraton de lansări. Totuși, așa se întâmplă că multe cărți bune rămân în umbră și trebuie să treacă prea mulți ani până să le descoperi. De asta am încercat să întocmesc o listă cu aparițiile editoriale din acest an sau cel puțin pe cele care mi-a fost dat să le țin în mână sau să le descopăr pe la edituri. Căutați-le în librării!

http://haibun.md/cartile-lansate-de-scriitorii-basarabeni-in-2016/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ