Partidele și ReUnirea

2
280
Partidul Politic Dreapta

Republica Moldova – Dreapta partid politic

Duminică, 14 februarie, la Chișinău, are loc Congresul de constituire a Partidului politic „DREAPTA”.

Partidul Politic Dreapta

Astfel, vom asista la intrarea pe scena politică republicamoldovenească a unui nou partid declarat unionist, alături de PNL-ul doamnei Vitalia Pavlicenco. Urez mult succes doamnei Ana Guțu și echipei. Îmi pare rău că nu pot da curs invitației de a participa la acest eveniment, nefiind la Chișinău.

Am mai spus, o repet. Sunt convins că după victoriile importante pe care le-am repurtat ca entitate civică, a venit timpul ca Mişcarea Unionistă să înregistreze și un prim succes pe segmentul politic. La următoarele alegeri parlamentare, unioniștii trebuie să ajungă în Parlament. Într-un fel sau altul.

Chiar dacă dorința mea supremă, pe care o tot susține fervent și veteranul unionist, domnul Ilie Bratu, este să îi văd împreună, într-o singură formațiune politică, pe toți unioniștii de la Chișinău. Mai ales în condițiile în care exponentul Moscovei, războinicul întunericului și clovnul mulțimii, Igor Dodon, a trecut de la amenințări cu răfuiala fizică la amenințări cu război civil în caz de ReUnire.

România – Partidul Naţional Liberal

Două figuri marcante ale PNL-ului, un bun prieten al Republicii Moldova, senatorul Viorel Badea și respectatul profesor, domnul Radu Carp, au lansat, ieri, proiectul unei strategii pentru Republica Moldova.

Radu Carp Viorel Badea

Strategia – „Moldova, Prioritatea noastră” prevede, printre altele:

– spațiu mediatic comun;
– susținerea Mitropoliei Basarabiei,
– promovarea presei de limbă română și utilizarea în același scop a rețelelor de socializare,
– infrastructură care să conecteze malurile de Prut,
– interconectarea instituţiilor din sistemul afacerilor interne, dar și combaterea în comun a corupţiei
– simplificarea procedurilor de redobândire a cetăţeniei române de către foştii cetăţeni români din Republica Moldova şi descendenţii acestora.

Strategia urmează a fi prezentată și celorlalte partide de la București. Sunt curios cine s-ar opune unei astfel de strategii benefice pentru cele două state românești. Chiar dacă nu vorbește despre Unire, documentul include niște pași concreți care, odată urmați, vor duce inevitabil spre firească Reunire. Uneori, lucrurile nespuse sunt mai importante decât cele spuse, iar faptele au bătut dintotdeauna vorbele.

2 COMENTARII

  1. E nevoie de strangerea unionistilor daca nu intr’un singur partid, atunci intr’un singur bloc electoral unionist! Asa, rasfirati in 3-4 partide, unele „pro-europene”, unionistii nu vor fi niciodata majoritari in Parlament, desi forta electorala ar tb sa fie proportionala cu cei ce se declara romani si/sau declara ca vorbesc lb română…;)

  2. O Personalitate din Transnistria-
    Petru Soltan, academician octogenar,
    inițiatorul creării unei Adunări Constituante /=SfatulȚării-2/
    care să Re-Stabilească „Actul RE-Unirii” noastre cu România din 27 martie 1918
    votat de Sfatul Țării din Chișinău /ziarul „Literatura și Arta” din 9 iulie 2015/

LĂSAȚI UN MESAJ