Partidul Comunist din Transnistria acuză aşa-zisele autorităţi ale rmn de presiuni împotriva sa

0
56

Chisinau, 25 iulie ( Info-Prim Neo ). Autorităţile autoproclamatei rmn întreprind presiuni fără precedent asupra liderului Partidului Comunist din Transnistria, Oleg Horjan, împotriva căruia a fost intentat un dosar penal, se arată într-o declaraţie a partidului. Acestuia i se încriminează că ar fi opus rezistenţă miliţiei transnistrene. La 11 martie curent, Horjan a fost reţinut în timp ce chema, din automobilul său, prin intermediul unui amplificator, populaţia să participe la o acţiune de protest. Fiind reţinut de mai multe persoane în civil, el a refuzat să execute cerinţele acestora până nu se vor legitima, nefiind astfel vorba de a opune rezistenţă, se arată în declaraţie.

Autorii documentului consideră că formaţiunea este supusă acestor presiuni datorită rolului său crescând şi din cauză criticilor aduse aşa-ziselor autorităţi de la Tiraspol.

Aceste acţiuni, potrivit declaraţiei, demonstrează încă o dată că în Transnistria nu există stat de drept şi democratic, dar un regim antipopular care are grijă doar săţşi menţină puterea şi capitalul. Urmărirea penală a lui Horjan este calificată drept intenţie de a „curăţa” arena politică de partide incomode. Formaţiunea mai declară că va continua să-şi apere liderul pe toate căile şi nu va înceta să lupte pentru echitatea socială şi apărarea drepturilor oamenilor simpli din regiune.

http://www.conflict.md/stiri.php?ID=2754

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ