Partidul Comunist pierde din popularitate împreună cu foştii parteneri creştin-democrati.

0
71

Din urmă vin în forţă partidele care au câştigat cele mai multe mandate în alegerile locale. Paul Acatrini: Observăm schimbări importante în preferinţele electoratului.

Schimbare de macaz în politica moldovenească. Comuniştii continuă să piardă teren împreună cu foştii parteneri creştin-democraţi. Din urmă, vin în forţă partidele de opoziţie care au câştigat cele mai multe mandate în alegerile locale.

Un sondaj IMAS arată că numărul nemulţumiţilor este în continuă creştere, iar alegerile din iunie marchează o posibilă schimbare pe arena politică.

Şeful statului, primul ministru şi preşedintele parlamentului au înregistrat cea mai mare scădere de raiting, iar noutatea acestui sezon este Dorin Chirtoacă care a urcat direct pe locul 3 în topul încrederii.

Sursa: unimedia.md

Surprize in clasamentul politicienilor. Liderul PPCD se bucura de cea mai mare neincredere, iar seful statului, care ramane in continuare primul, a pierdut din simpatizanti. Asa sugereaza rezultatele unui sondaj realizat de IMAS.
CÂT DE MULTĂ ÎNCREDERE AVEŢI ÎN: (iulie 2007) Vladimir VORONIN 49%, Vasile TARLEV 44%, Dorin CHIRTOACĂ 30%, Marian LUPU 34%. (Sursa: IMAS)
Potrivit acestuia, increderea oamenilor in seful statului a scazut in patru luni cu 6 puncte. Premierul Vasile Tarlev ocupa locul doi in top cu o cota de 35 la suta. In premiera printre politicieni si-a facut loc primarul Dorin Chirtoaca. Cu o cota de incredere de 30 la suta, el il devanseaza pe presedintele parlamentului Marian Lupu.
CÂT DE MULTĂ ÎNCREDERE AVEŢI ÎN URMĂTOARELE PERSONALITĂŢI POLITICE?
(iulie 2007) Serafim URECHEAN 21%, Iurie ROŞCA 13%. (Sursa: IMAS)
Urmeaza liderul Aliantei Moldova Noastra, Serafim Urechean, presedintele PDS Dumitru Braghis, comunista Eugenia Ostapciuc si democratul Dumitru Diacov. Liderul PPCD Iurie Rosca se bucura de incredere a 10 la suta din respondenti.
Sondajul a fost realizat de catre IMAS din fonduri propii, in luna iulie, pe un esantion de 1100 de persoane. Marja de eroare a studiului este de plus-minus 3 la suta.
Sursa ProTV.md

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ