Partidul Democrat şi-a anunţat candidatul pentru funcţia de primar al Chişinăului

0
99

Partidul Democrat (PD) îl va înainta în calitate de candidat pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău pe Vladimir Filat, vicepreşedinte al fracţiunii parlamentare PD. Despre aceasta a declarat miercuri, 7 februarie, preşedintele formaţiunii Dumitru Diacov, în cadrul unei conferinţe de presă prilejuită de împlinirea a 10 ani de activitate a partidului…

Diacov a spus că, acum câteva zile, biroul politic al PD a decis să propună candidatura lui Vladimir Filat la competiţia pentru funcţia de primar al capitalei şi speră că în conjunctura creată în oraş, această candidatură va fi cea mai potrivită. „În pofida vârstei tinere, Filat are experienţă de activitate în structurile de stat, guvern, parlament. Suntem disponibili să discutăm cu orice partid care ar manifesta interes şi ar sprijini această candidatură”, a mai spus liderul PD.

Diacov a mai declarat că partidul pe care-l conduce se pregăteşte destul de activ pentru scrutinul local general şi speră că se va plasa cel puţin pe locul 2 după numărul de mandate acumulate. Sursa citată a mai spus că deja sunt pregătite listele cu concurenţii electorali pentru 470 de localităţi din republică.

În aceeaşi conferinţă de presă, Vladimir Filat a declarat că dispune de cunoştinţele şi experienţa necesară „pentru a asigura actul managerial” în municipiul Chişinău. „PD porneşte spre capitală nu pentru a acumula experienţă sau pentru a-şi satisface ambiţiile politice”, a declarat el.

Până în prezent, Partidul Liberal a anunţat că va înainta la funcţia de primar al capitalei candidatura vicepreşedintelui formaţiunii Dorin Chirtoacă. Liderul Alianţei „Moldova Noastră” Serafim Urecheanu a declarat miercuri că nu exclude participarea sa la competiţia pentru aceeaşi funcţie. Şi Dumitru Braghiş, preşedintele Partidului Democraţiei Sociale susţine că ar putea candida la alegerile locale generale. Potrivit unor informaţii neconfirmate încă, Partidul Comuniştilor îl va propune la această funcţie pe actualul primar interimar Veaceslav Iordan.

Alegerile locale generale în R. Moldova vor avea loc în mai-iunie curent.

http://www.info-prim.md

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ