Partidul Liberal va sarbatori 1 DECEMBRIE

0
79

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal va organiza pe data de 1 decembrie 2007, în Scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet o Manifestaţie Culturală prilejuită aniversării a 89 de ani de la Marea Unire a Principatelor române şi Zilei Naţionale a Românilor de Pretutindeni. Potrivit organizatorilor, evenimentul se va desfăşura între orele 13:00 – 18:00 şi va include: discursuri ale mai multor personalităţi ale Republicii Moldova, cum ar fi: Mihai Ghimpu, preşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, primar general de Chişinău, vicepresedinte al PL, Gheorghe Palade, preşedintele Asociaţiei Istoricilor din Republica Moldova. Evenimentul va mai cuprinde şi un recital de poezii, victorină cu tematică istorică, concert şi dansuri populare. Participanţii la manifestaţie vor primi în dar o broşură cu poezii ale tinerilor premianţi la Simpozionul din 27 martie 2007, un CD de muzică patriotică, precum şi „Panglica Solidarităţii”.

Totodată tinerii liberali promit şi câteva surprize celor care li se vor alătura. Ion Bargan, membru de birou a Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal a afirmat că acţiunea în cauză se doreşte a fi una apolitică. “Astfel de manifestaţii la Chişinău se organizează foarte rar. Noi dorim ca ziua de 1 decembrie să fie declarată zi de sărbătoare naţională. De obicei, 1 decembrie se organiza în biblioteci, muzee. Prin manifestaţia stradală pe care o organizăm ne propunem să popularizăm şi mai mult ziua de 1 decembrie”, a mai adăugat acesta.

Cu această ocazie, Organizaţia de Tineret al Partidului Liberal a distribuit pliante informaţionale şi în raioanele Republicii. Astfel, tinerii liberali tind ca ziua de 1 decembrie să fie sărbătorită şi în alte localităţi ale ţării nu doar la Chişinău.

UNIMEDIA aminteşte că 27 martie 2007, cu prilejul aniversării a 89 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, Partidul Liberal a organizat depuneri de flori la mormintele membrilor Sfatului Ţării. Poliţia însă a împiedicat desfăşurarea acţiunii. În dimineaţa acelei zile, la intersecţia străzilor Bernardazzi şi Armenească, cinci echipaje de poliţie, au tăbărât asupra a 15 reprezentanţi ai Partidului Liberal şi asupra echipei de filmare PRO TV, care se deplasau regulamentar pe trotuar, fără să pericliteze ordinea publică şi circulaţia transportului. Poliţia, lovind în oameni, frângându-le mâinile, i-a introdus cu forţa în dubele Ministerului de Interne şi i-a dus la sediul Comisariatului sectorului Centru.

Printre cei reţinuţi s-au numărat Preşedintele Partidului Liberal – Mihai Ghimpu, vicepreşedintele – Dorin Chirtoacă, precum şi membri ai Organizaţiei de Tineret.

Referindu-se la incidentele din primăvara curentă tinerii liberali au afirmat că nu se lasă intimidaţi şi sunt gata să mergă mai departe.

Manifestaţia de sâmbătă a fost autorizată de Primăria municipiului Chişinău.

Sursa: UNIMEDIA
Redactor: Victoria Dumbravă

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ