”Partidul meu este Reîntregirea Patriei”

0
147
  1. „Odată și odată adevărul istoric va triumfa, în pofida tuturor impedimentelor’’

În cadrul unui interviu acordat portalului OFICIAL, liderul Partidului Național Liberal (PNL), Vitalia Pavlicenco, a vorbit despre voința politică de Unire a Moldovei cu România, despre cât de reală va fi această acțiune în viitorul apropiat, dar și despre alte aspecte importante.

V.P.: Când vorbim de curentul unionist, trebuie să avem în vedere mai multe dimensiuni. Dimensiunea convingerilor politice personale ale basarabenilor, care au fost și sunt, în mare parte, unioniste, transpărând în diverse sondaje de opinie mai obiective, cum a fost, primul, cel realizat în 2008 de către Institutul Republican Internațional al SUA. Dimensiunea expresiei politice, care nu s-a materializat conform convingerilor și a opțiunilor. De ce? Sunt mai multe cauze ce au împiedicat – mai curând subiectiv – extinderea și reprezentarea în Parlament a adepților Reunificării cu România.

 

http://vox.publika.md/politica/pentru-oficial-md-odata-si-odata-adevarul-istoric-va-triumfa-pofida-tuturor-impedimentelor-528718.html

 

 

  1. Eveniment de amploare la Chişinău. Începe reuniunea Comisiei Organizaţiei Mondiale a Turismului pentru Europa

Secretarul General al Organizaţiei Mondiale a Turismului, Taleb Rfai, vine astăzi la Chişinău, unde va participa la reuniunea Comisiei Organizaţiei Mondiale a Turismului pentru Europa.

În prima zi a vizitei, Taleb Rfai, împreună cu Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola şi directorul general al Agenţiei Turismul a Republicii Moldova, vor planta puieţi în scuarul Catedralei din Capitală.

Mâine, secretarul general al OMT se va întâlni cu reprezentanţi ai autorităţilor de turism din Europa.

În data de şapte iunie, oficialii vor vizita Rezervaţia cultural-naturală „Orheiul-Vechi”.

http://www.publika.md/eveniment-de-amploare-la-chisinau-incepe-reuniunea-comisiei-organizatiei-mondiale-a-turismului-pentru-europa_2970810.html

 

  1. Eugen Tomac, presedinte PMP: „Inevitabil, asta va duce la unirea dintre Romania si Republica Moldova”

„La ora actuala, in aproape 8 ani de zile, statul Roman a acordat aproape un milion de cetatenii Republicii Moldova. Este un lucru necesar pentru ambele tari. In primul rand statul Roman repune in drepturi niste cetateni care si-au pierdut peste noapte cetatenia. Totodata, este in interesul Romaniei sa avem o Republica Moldova pro Romania si nu pro Rusia, Din punct de vedere al securitatii Romaniei este bine sa aven un numar cat mai mare de cetateni romani dincolo de Prut. Anual, peste 100 de mii de cetateni din Republica Moldova solicita cetatenia Romana. Deci, pana in 2022, majoritatea populatiei din Republica Moldova va fi de cetatenie Romana. Ce ne facem cand avem un stat in afara Uniunii Europene cu majoritatea cetatenilor ei fiind cetateni ai uniunii Europene? Singura solutie realista care poate rezolva aceasta stare de incertitudine ramane Romania. Inevitabil, asta va duce la unirea dintre Republica Moldova si Romania „, este de parere Eugen Tomac.

https://www.bzi.ro/eugen-tomac-presedinte-pmp-inevitabil-asta-va-duce-la-unirea-dintre-romania-si-republica-moldova-foto-video-608343

 

  1. Mircea Druc: ”Partidul meu este Reîntregirea Patriei”

Acum, vă rog să transmiteți, din om în om, din casă în casă, un simplu și mare adevăr – nu există român de dincolo și de dincoace de Prut. Românii de la Chișinău-Nistru sunt aceiași români ca și cei de la Chișinău-Criș. Românii de la Cernăuți au aceleași suflet și aceleași drepturi ca românii de la Timișoara. Cei din cetățile lui Ștefan cel Mare și Sfânt de pe Nistru, (cetățile Hotin, Soroca, Tighina, Cetatea Albă) sunt aceiași români ca cei din cetățile vestice ale țării – Arad, Oradea, Baia Mare.

http://basarabialiterara.com.md/?p=26121

 

  1. Opoziţia din Republica Moldova pregăteşte un protest în masă pentru 11 iunie

Aceasta nu este prima încercare de protest faţă de reforma sistemului electoral din partea opoziţiei moldovene. La 14 mai a fost organizat un pichet la care au venit câteva mii de persoane.

http://www.rador.ro/2017/06/05/opozitia-din-republica-moldova-pregateste-un-protest-in-masa-pentru-11-iunie/

 

  1. Visul împlinit, în casa lui Grigore Vieru

O mulţime de obiecte vechi de uz ţărănesc împodobesc astăzi Casa-Muzeu a poetului Grigore Vieru, dar numai câteva dintre ele au aparţinut familiei poetului. Casa, după renovare, nu mai are acea „imagine de odinioară” pe care ne promiteau restauratorii s-o redea locuinţei, imagine de „casă sărăcuţă”, cum o califica poetul, cum mi-am imaginat-o eu, poate şi voi. Cu toate acestea, turiştii care vizitează casa-muzeu retrăiesc intens emoţiile copilăriei poetului atunci când îi păşesc pragul.

http://www.jc.md/visul-implinit-in-casa-lui-grigore-vieru/

 

  1. Campioană pe ambele maluri ale Prutului

Atleta din Republica Moldova Dimitriana Surdu punctează o nouă victorie în palmaresul său. După ce recent a devenit campioana Republicii Moldova la aruncarea discului, Surdu a obținut primul loc la aceeași probă și în cea de-a 62-a ediție a Campionatelor Internaționale de atletism ale României, desfășurată pe Cluj Arena din Cluj-Napoca.

http://infoprut.ro/47377-campioana-pe-ambele-maluri-ale-prutului.html

 

  1. UTA Găgăuzia insistă asupra autonomiei largi. Parlamentul va dezbate subiectul odată cu trecerea liberalilor în opoziție

Găgăuzii vor o autonomie mai largă, iar CNA atenționează că această dorință reprezintă un atac asupra statului Republica Moldova. Dezbaterea a două proiecte de legi la acest subiect în Parlamentul de la Chișinău a fost amânată, după ce acestea au fost incluse pe ordinea de zi în ședința în care fracțiunea liberalilor – un oponent al acestora – a anunțat că părăsește majoritatea parlamentară.

http://moldnova.eu/ro/uta-gagauzia-insista-asupra-autonomiei-largi-parlamentul-va-dezbate-subiectul-odata-cu-trecerea-liberalilor-opozitie-17056.html/

 

  1. Guvernarea de la Chişinău a procedat justificat, atunci când a decis expulzarea diplomaţilor ruşi

Despre expulzarea diplomaților ruși scrie analistul politic Nicolae Negru într-un editorial publicat de ziarulnational.md. În timp ce mai multe voci sunt de părere că „declarându-i persona non grata pe spionii ruși acoperiți cu veșminte diplomatice, s-a mers prea departe”, iar altele au aplaudat gestul Guvernului, Nicolae Negru menționează că „dacă privim evenimentul expulzării diplomaților ruși dincolo de „binomul” Dodon-Plahotniuc, dincolo de simpatiile noastre politice, trebuie să recunoaștem că e normal ca Guvernul să-și facă datoria, să nu permită spionilor ruși să se urce pe masă”. Potrivit editorialistului, „doar un singur lucru merită să fie discutat în această istorie controversată: până când trebuie tolerat acest cuib de spioni, numit Ambasada Rusiei, care sfidează în mod nerușinat suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, care participă în mod deschis la manifestări separatiste?”, se întreabă în încheiere analistul Nicolae Negru.

https://www.europalibera.org/a/revista-presei-moldovene/28528660.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ