Patru partide s-au inteles sa formeze o majoritate in consiliul municipal Chisinau.

0
49

Patru partide democratice, Partidul Liberal, Partidul Democrat, Partidul Popular Crestin-Democrat si Alianta „Moldova Noastra”, au convenit sa formeze o majoritate in Consiliul Municipal Chisinau, a declarat pentru ziarul „Timpul”, Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal.
Potrivit Agentiei INFOTAG, Ghimpu a precizat ca partidele nu formeaza „o coalitie prin document”. „PL, AMN, PPCD si PD ne-am inteles sa formam o majoritate, care sa functioneze in Consiliu. Cu PSDM, din pacate, nu s-a ajuns la un numitor comun. Presa scrie ca nimeni nu vrea functii, dar toata lumea stie ca orice intelegere are loc numai in baza functiilor ce se ofera fiecarui partid”, a spus el.

Totodata, Alexandru Tanase, liderul fractiunii PD in Consiliu, a informat ca „liderii partidelor politice reprezentate in Consiliul Municipal Chisinau au purtat o serie de negocieri , dar pina la urma nu s-a pus in discutie formarea unei coalitii anticomuniste”, ci doar partajarea unor functii sau alte chestiuni de conjunctura.

Pavel Caba, presedintele fractiunii AMN, a spus ca „nu are nici o informatie despre formarea coalitiei”.

Eduard Musuc, liderul fractiunii social-democrate, a declarat ca „nimeni nu refuza sa faca parte din coalitie”, dar ca „din pacate nu am avut nici o sedinta comuna a fractiunilor”. „Despre repartizarea functiilor in administratia publica locala, la fel, nu pot spune nimic concret, deoarece nu vad aici nici o claritate”, a mentionat el.

INFOTAG

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ