Pe 1 decembrie, Platforma Acțiunea 2012 va aduna unioniștii în fața Parlamentului European

0
177
 1. Băsescu, în prima sa vizită în Republica Moldova ca cetăţean/ Mesaj pentru Dodon: Nu mai pierde vreme, ia-o spre vest că asta-i direcţia!

Fostul preşedinte Traian Băsescu, aflat sâmbătă la prima vizită la Chişinău de la obţinerea cetăţeniei acestei ţări, l-a îndemnat pe preşedintele ales, Igor Dodon, să nu mai ”piardă vremea” şi să ”o ia spre vest”.

El a subliniat că unirea cu fraţii de peste Prut este cea mai mare avere pe care România o are în momentul de faţă. ”Mai scumpă decât tezaurul ascuns de ruşi la Moscova este unirea cu Republica Moldova”, a afirmat fostul şef de stat.

http://www.mediafax.ro/politic/fostul-presedinte-traian-basescu-la-09-28-am-intrat-in-r-moldova-din-tara-mea-in-tara-mea-video-16006559

 

 1. Traian Băsescu, la Chișinău: Există un document care ne permite să facem unirea

Frontierele în Europa pot fi modificate civilizat, astfel încât Republica Moldova și România să devină un singur stat. Acest lucru va fi benefic pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului, a declarat fostul președinte de la București Traian Băsescu, aflat în prima sa vizită la Chișinău după obținerea cetățeniei moldovenești. Acesta i-a transmis președintelui ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, un sfat, în legătură cu intenția de a organiza un referendum privind vectorul extern al țării.

http://moldnova.eu/ro/fotoreportaj-traian-basescu-la-chisinau-exista-un-document-care-ne-permite-sa-facem-unirea-10446.html/

 

 1. Basescu: Opt ani nu am trimis la ratificare tratatul de frontieră cu R.Moldova, sper să nu o facă nici Iohannis, cu toate presiunile lui Merkel

„Sunt acel presedinte care, cu toate presiunile internationale, a refuzat sa trimita la ratificare spre Parlament Tratatul de frontiera dintre Romania si Republica Moldova. Opt ani, acel tratatat pe care Parlamentul de la Chisinau l-a ratificat, a stat in sertar in biroul meu si vreau sa cred ca nici preaedintele Iohannis nu il va trimite vreodata, cu toate presiunile extraordinare pe care le face doamna Merkel”, a afirmat Traian Basescu, la o intalnire organizata de PMP la Chisinau.

El a sustinut un discurs axat pe dorinta de unire a Romaniei cu Republica Moldova.  „Avem datoria sa facem lucrurile cu inteligenta si cum spun tratatele internationale”, a subliniat Basescu, adaugand ca la tv sunt „pesimisti”, care spun ca unirea nu este dorita de UE, SUA sau Rusia.

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-21437047-basescu-opt-ani-nu-trimis-ratificare-tratatul-frontiera-moldova-sper-nu-faca-nici-iohannis-toate-presiunile-lui-merkel.htm

 

 1. Cum spune Igor DODON că va juca MOLDOVA între RUSIA, ROMÂNIA și UE

Preşedintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon a reafirmat, într-un interviu acordat TVR, că prima vizită în calitate de preşedinte o va face la Moscova, iar pe cea de a doua la Bruxelles. Abia apoi va vizita Bucureştiul.

El a precizat că nu este antiromân şi că românii şi moldovenii au rădăcini comune şi sunt fraţi – „însă fiecare la casa lui”: „Eu niciodată nu am fost anti-român. Eu nu sunt antiromân şi nu voi fi antiromân. Noi suntem vecini, avem rădăcini istorice comune. Suntem fraţi, dacă doriţi. Suntem fraţi. Fraţi-fraţi, însă fiecare la casa lui. Eu stimez statul român ca stat independent, suveran. Şi sper foarte mult ca aceeaşi abordare să fie faţă de ţara mea, faţă de Moldova.„ Eu consider că toţi vecinii trebuie să fie fraţi. Eu aş vrea ca românii să aibă un comportament ca fraţii, dar  ca fraţii mai mari. Vrem să fim în relaţii în care ne respectăm reciproc.

http://www.evz.ro/presedintele-moldova-dodon.html

 

 1. Iaşul, avanpost în România pentru exportatorii din Republica Moldova

Peste 70 de producători din Basarabia participă la o expoziţie organizată la Palas până duminică. La deschiderea evenimentului a participat vicepremierul Costin Borc.

Peste 70 de producători din Republica Moldova au trecut Prutul și şi-au instalat standuri în Palas Mall, unde îşi expun până duminică după amiază produsele. Ieşenii pot viziona la standuri produse din cele mai diverse categorii, de la materiale de construcţii şi echipamente electrice la confecţii textile, alimente sau renumitele vinuri Cricova.

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/iasul-avanpost-in-romania-pentru-exportatorii-din-republica-moldova–145554.html

 

 1. Igor Dodon: Acordul cu UE va fi in continuare implementat. Este posibil un referendum sa vedem unde mergem

Presedintel ales al Moldovei, Igor Dodon a afirmat, intr-un interviu acordat TVR, ca Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana va fi in continuare implementat, insa a spus ca este posibil, la un moment dat, un referndum prin care moldovenii sa decida daca vor denuntarea lui si intrarea in Uniunea Eurasiatica sau nu, scrie News.ro.

http://www.wall-street.ro/articol/International/205087/igor-dodon-acordul-cu-ue-va-fi-in-continuare-implementat-este-posibil-un-referendum-sa-vedem-unde-mergem.html

 

 1. Scandal imens în Basarabia: Igor Dodon, avertisment pentru şeful Parlamentului

Igor Dodon a învins-o pe Maia Sandu la alegerile prezidenţiale, dar scandalul din Republica Moldova e departe de a se încheia. Acum, preşedintele ales a intrat în conflict deschis cu şeful Parlamentului.

Dodon răspunde avertismentului lui Andrian Candu, cu privire la suspendarea sa din funcție, în cazul în care nu va accepta nicio candidatură, din cele șase propuse de Consiliul Superior al Procurorilor. Igor Dodon spune că „președintele ales de popor, poate fi demis conform Constituției Republicii Moldova, numai de poporul țării prin referendum”. „Dacă președintele parlamentului, Andrian Candu, vrea să mergem la un referendum național din cauza refuzului meu de a numi procurorul general din considerentele expuse anterior, nu are decât să îl inițieze. Noi suntem pregătiți…”, a declarat Igor Dodon.

http://www.stiripesurse.ro/scandal-imens-in-basarabia-igor-dodon-avertisment-pentru-seful-parlamentului_1165637.html

 

 1. România sprijină Republica Moldova pentru realizarea Centrului de Automatizare și Dirijare de la Ungheni

Guvernul a aprobat completarea Programului de Cooperare pe anul 2016 între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova și acordarea unui suport financiar de 350.000 de euro în vederea realizării Centrului de Automatizare și Dirijare de la Ungheni, potrivit mdrap.ro.

http://www.juridice.ro/480863/romania-sprijina-republica-moldova-pentru-realizarea-centrului-de-automatizare-si-dirijare-de-la-ungheni.html

 

 1. Unioniștii din Republica Moldova și România vor sărbători 1 decembrie în fața Parlamentului European

Sute de români de pe ambele maluri ale Prutului vor manifesta la Bruxelles pentru a spune că națiunea română este împărțită în două.

Pe lângă manifestația stradală care va începe în Rond-Point Robert Schuman la ora 14:30, reprezentanții organizațiilor civice vor avea întrevederi cu europarlamentari și cu comunitatea de români din Belgia, iar la finalul mitingului este preconizată o conferință de presă, în cadrul cărora vor prezenta situația reală din Republica Moldova și perspectivele raportului Chișinău – București – Bruxelles.

Întâlnirea delegației cu europarlamentarii va avea loc la ora 10:00, la Parlamentul European, Batîment Willy Brandt, sala WIB 02M068.

http://www.europeanul.eu/unionistii-din-republica-moldova-si-romania-vor-sarbatori-1-decembrie-in-fata-parlamentului-european/

 

 1. Unirea cu României cu R.Moldova – angajament electoral al ex-președitelui Traian Băsescu

Partidul Mișcarea Populară va cere crearea unui Minister al Reunificării la București și alocarea fondurilor necesare pentru realizarea Unirii dintre Republica Moldova și România.

Declarația a fost făcută de ex-președintele României, Traian Băsescu, la Chișinău, în cadrul unei întâlniri electorale pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016.

http://www.timpul.md/articol/unirea-cu-romaniei-cu-r-moldova-%E2%80%93-angajament-electoral-al-ex-preeditelui-traian-basescu-100811.html

 

 1. Pe 1 decembrie, Platforma Acțiunea 2012 va aduna unioniștii în fața Parlamentului European

„Suntem un singur popor în ambele state. Pe 1 Decembrie, de ziua naţională românilor, vrem să se afle şi la instituţiile europene adevărul despre Republica Moldova. Altfel, Republica Moldova va rămâne mereu într-o zonă gri, în care fraudele şi minciuna domină. Europa trebuie să ştie”, a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

Ziua Naţională a României va fi marcată de către unionişti şi la Chişinău şi Alba Iulia. Un tricolor de 1 kilometru va fi întins pe 1 Decembrie în centrul Chişinăului, între Parlament şi Academia de Ştiinţe a Moldovei, iar la Alba Iulia, la festivităţile organizate de autorităţile locale cu prilejul împlinirii a 98 de ani de la Marea Unire va fi inclus mesajul „Basarabia e România”.

http://www.allmoldova.com/ro/news/pe-1-decembrie-platforma-actiunea-2012-va-aduna-unionistii-in-fata-parlamentului-european

 

 1. 98 de ani de la unirea Bucovinei cu România: Concert extraordinar la Clubul Țăranului din București

Un concert de vechi cântece bucovinene va fi susținut de interpreta Lorena Oltean și pianistul Ștefan Lovin la Clubul Țăranului din București, cu prilejul marcării a 98 de ani de la unirea Bucovinei cu România. Evenimentul organizat de Institutul „Frații Golescu” și Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina va avea loc luni, începând cu ora 18:00.

http://infoprut.ro/45931-concert-extraordinar-la-clubul-taranului-din-bucuresti-cu-prilejul-implinirii-98-de-ani-de-la-unirea-bucovinei-cu-romania.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ