Pentru manifestările zilei de 1 Decembrie 2018, Guvernul creează un departament special

0
68
  1. 100 de la ani de la Marea Unire: Guvernul înfiinţează o instituţie specială care se va ocupa de manifestările dedicate Zilei Naționale a României

Peste doi ani românii vor sărbătorii împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire din 1918 de la Alba Iulia. Pentru manifestările dedicate zilei de 1 Decembrie, Guvernul creează un departament special, care va avea proprii lui angajaţi și care se vor ocupa exclusiv de acest eveniment.

Guvernul creează, prin ordonaţă de urgenţă, un departament propriu în structura Executivului, condus de un secretar de stat, în care va angaja 35 de oameni, care să se ocupe de manifestările care vor marca 100 de ani de la Unirea din 1918. Prevederea apare într-un proiect de Ordonanţă de Urgenţă redactat deja. Noua instituţie, denumită Departamentul Centenar, va funcţiona în subordinea prim-ministrului.

http://alba24.ro/100-de-la-ani-de-la-marea-unire-guvernul-infiinteaza-o-institutie-speciala-care-se-va-ocupa-de-manifestarile-dedicate-zilei-nationale-a-romaniei-499474.html

 

  1. Unioniștii nu vor ceda în fața „intimidării în stil KGB-ist” a deputaților din PSRM

Drept „o intimidare în stil KGB-ist” a apreciat asociaţia „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP) iniţiativa deputaţilor din PSRM de a desfăşura audieri parlamentare privind ultimele acţiuni ale unioniştilor.

„Nu vom ceda în fața celor ce nu-și respectă originile, cultura, limba și identitatea”, a declarat liderul ODIP, Vlad Bileţchi, citat de Infotag.

Potrivit spuselor sale, „campania pentru Unire în plină desfășurare este perfect legală, declarată și autorizată de instituțiile statului”.

https://argumentul.info/2016/06/18/unionistii-nu-vor-ceda-in-fata-intimidarii-in-stil-kgb-ist-a-deputatilor-din-psrm/

 

  1. „Doamna comediei românești”, originară din Tighina, va fi premiată la Sibiu pentru întreaga carieră

Tamara Buciuceanu-Botez, născută pe 10 august 1929 la Tighina, devenită una dintre cele mai îndrăgite actrițe din România, va primi un premiu de excelență pentru întreaga carieră artistică în cadrul celei de-a zecea ediție TIFF de la Sibiu. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 25 iunie, ora 22:00, în Piața Mare, unde va fi proiectat și unul dintre filmele care i-au marcat cariera, „Cuibul de viespi” (1986), de Horea Popescu, informează Ora de Sibiu.

http://infoprut.ro/44420-doamna-comediei-romanesti-originara-din-tighina-va-fi-premiata-la-sibiu-pentru-intreaga-cariera.html

 

  1. Jurnal de Campanie – Ziua 16

Oricare va fi deznodământul, noi nu vom ceda în fața provocărilor și vom continua campania de informare, care se desfășoară legal, având toate actele în regulă.

Astfel, ne-am bucurat de o mulțime de semnături și gânduri frumoase de la unioniști, iar ziua de astăzi a fost într-adevăr foarte productivă.

http://odip.md/jurnal-de-campanie-ziua-16/

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ